Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Missa
    Na most a gondolataid utolsó bekezdésére reagálok. A "mire észhez térsz... uccsó ... rahedli pénz" gondolat menetre.
    Mostanában én is pont így vagyok. Az általam elképzelt gyűjtemény, nagyjából kezd összeállni. Egyre kevesebb ami hiányzik, azok persze nem az olcsó kategóriások (pl. BBR F430, GMP 412, 330P3 Spyder, meg ilyenek). Izomautókból is kevés az ami nagyon hiányozna (pl. Dodge Coronet, Chevy Camaro, Chevelle).
    Viszont csináltam egy összegzést és a nagyjából mostani árakat alapul véve kicsit meglepődtem. Karácsonykor a szomszéd házban kigyulladt egy lakás és porig égett... A feleségem a napokban iderángatta egy volt kollégáját, aki biztosításokkal, befektetésekkel kereskedik. Kicsit átvariáltuk a lakásbiztosításunk, és közben rákérdeztem az ürgére, mi van a gyűjtemények biztosításával? Na most úgy néz ki az Aegon-nál sikerült elérni, hogy az ingóságok biztosításába belevegyék (a keretösszegbe) a műszaki cikkek, háztartási gépek és egyebek mellé a modelleket is, mint gyűjteményt. Cserébe a modellekről tételesen fotók kellenek, plusz a vitrinről, sőt a vitrinbe be nem férő, jelenleg ágyneműtartóban parkolókról is. Sőt, a drágábbakról még az Ebay-ről is kellett árakat kigyűjtenem. Szóval úgy éreztem, ha az ingóságok közé beférhet ez a kollekció, inkább ezek legyenek biztosítva, mint egy szir-szar led tv, ami az értékéből, a vásárlás után már veszít. Ráadásul a szar szolgáltatók, még szarabb műsorválasztéka helyett a modellek nekem még mindig nagyobb örömet nyújtanak. Na és mi gyűjtők, tudjuk, hogy értéket is képviselnek. Nem is kicsit. Amikor az asszonynak "terítettem" az árakat, láttam kerekedik a szeme. Mondtam is, - Felejts el minden utazási és egyéb terveidet! Ezek maradnak! Talán, egyszer, majd, ha tényleg nagyon szar lesz a nyugdíj, esetleg akkor mint némi nyugdíjbiztosításként szóba jöhet! De akkor már tényleg nagyon kell éheznünk!