Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
PP993RS #266674 Egy gyönyörű vasat sikerült találnom itthon, volt vele egy kis meló, amit egyáltalán nem bánok, mert ezeket a Kyo-kat -még- könnyű szerelni, 2-2 csavar tartja a lökösöket, utána szépen-logikusan szétjön az egész.
Nagyon jó áron adta az eladó, nem tudom hogy azért mert már volt egy ismert hibája akkor is, (amit aztán hazaérve kb.másfél-perc alatt megoldottam) vagy mert tudta hogy van egy kis matek, de nem is érdekel már... tudjátok hogy van ez, mikor otthon-nyugisan átnyálaz az ember egy modellt, akkor mindig előjön 1-2 hiba. (ami aztán pár nap és a kutyát nem érdekli már)
Ez most is így volt, az első lökhárító sarka viszont nagyon csúnya volt, ez nem az a pár nap és már nem sztori... olyan mintha leejtették volna (magát a lököst) lepattant volna a festék, amire aztán gyorsan rákennek egy kicsit és már rakják is fel..... így egy piros paca szétkenődve, az illesztésnél ragacsosan-összeszáradva hatása volt. Ha valamit az ilyen gány melót utálom aztán igazán.
Gondolkoztam hogy szóljak e emiatt ??? De mivel úgyse lesz ilyen itthon eladó, (pláne ennyiért) kintről meg lehet szintén valami hibás példány jönne... így az "egyszerűbb" utat választottam, inkább a javítás mellett döntöttem. Amúgy is ha már nálam egy modell azt nem szeretem visszapasszolni, kicsit már ilyen küldetésnek érzem hogy megcsináljam :)
Mindkét ablaktörlő helyzete rossz volt, kb. mintha egy törlési szakaszba elakadtak volna, ez utóbbit izgalmas volt úgy megcsinálni hogy eleve ne törjem el, de a szélvédőt se karistoljam össze, ez szerencsére 100% sikerült.
Nem maradt fent és nagyon lötyis volt a géptető, körbe a motortér falcnál csúnyán le volt pattanva a festék, mintha rögzítés nélkül jött volna valamikor postán a modell, szétvert ott mindent a géptető, valószínűleg akkor is lazult fel és lett olyan mint egy klozetajtó.
Végül ezt is sikerült megoldani, a végére hagytam a nagy falatot, a lökös javítást, azt tudni kell hogy gyűlölök festeni, ilyen falc-festék pótlás még hagyján, mert az úgyse látszik, meg eleve olyan hogy simán belejavítható, szinte alig látni utána, de ha nem tökéletes a festés már szedem is le és újra- és újra. Először a ronda belekenést szedtem le hígítóval, elég könnyen lejött és alatta ahogy gondoltam hiányzott a fényezés. De persze a "mester" aki elkövette ezt a "szakszerű-javítást" nem várta meg és egyből feltette a lököst, összekenve az autó orrát is, tehát onnan is hígító művek... és amin meglepődtem hogy onnan is hiányzott a festék :((( Tehát lehet az egész autó esett a nózijára, és utána ezt a hibát egy belepamacsolással megoldotta a mesterünk, aki remélem soha többet nem fog ecsetet a kezébe...... ilyenkor megint újra-és újra és újra nem fér a fejembe hogyha valaki NEM ért valamihez akkor mi a jó büdös francért nyúlkál bele???
De legalább nagy perec nem lehetett, mert más látható sérülés nem volt.
No de innen már nem volt visszaút, nyilván nem fogok üzenni az eladónak, hogy hát ez ilyen volt, itthon vettem észre :))))
Véletlenül van itthon egy-pár pirosom :) és szerencsére volt egy full ugyanilyen árnyalat (C37 Rosso Red ha netán valakit érdekel) a lökös elsőre sz.r lett, de másodikra hibátlan, ezen hamar túl is lendültünk, az orrával viszont megszenvedtem, ugye pont az élén és a lökös találkozásánál van, tehát kell festék, de ha sok akkor megtöri az autó orrának a finom penge ívét, ha meg kevés az össze-polírozásnál egyből lejön... na ez egy délutánomba került :) hogy megtaláljam a helyes arányt, ne legyen pukli, de ne is üssön át a perec nyoma... viszont 99%-os lett, amint a mellékelt ábrán is láthatjátok, illetve nem látjátok :) Van még egy pötty máshol a lökösön, de azt már nem bántom, ennél sokkal durvább és nagyobb hibával is kijönnek modellek.
Jó-jó tudom kellett volna egy before állapot is, mert így nem nagy mutatvány, de mire eszembe jut hogy fényképezni is kéne / kellett volna, már szétvan kapva a modell :) A lényeg; a kék karika helyén volt a sztori, a fekete csíknál azért látszik a sok polírozás, az is szépen elkopott, de persze időközbe már az is javítva ;)
A modell amúgy nagyon szép, de hát ez egy kyo Ferkánál már közhely, mondjuk nekem a lökös valahogy nem 100as, azon belül is a ködfény + helyzetjelző, mintha eleve az egész nagyobb lenne és az elosztása se jó, de lehet volt ilyen verzió, nem tudom, erre majd Missa úgy is választ ad