Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • eyeball
    - Nosztalgia gyanánt elővettem a Kyosho Ferrari modelljeimet egy fotózás erejéig. Főként az F355 Berlinetta tip. modellemet vettem elő alapos skubizásnak, és hát igen... azt kell hogy mondjam, hogy a Kyosho ezt a modelljét nagyon bitangul megcsinálta! A modellautó minden egyes elemei, a festése, a felnik és más egyéb részleteinek kidolgozása még most is köröket ver sok - ma gyártott modellautóra. Ami számomra érthetetlen, az a műanyagból készült hátsó motorháztető, nem tudom, hogy mi a toszé' nem lehetett ezt is fémből megcsinálni - ugyanis enyhén csálén is áll. Ezt leszámítva az autó frenetikus, külön plusz pont, hogy a kocsi "gyári" leültetése is elképesztően jól sikerült. Néhány hozzászólással lejjebb olvastam, hogy a Hot Wheels (Elite) is megpróbálkozott ennek a modellnek a kivitelezésével - viszont közel sem olyan parádésra sikeredett mint a Kyo-féle verzió. Megnéztem a HWE-féle 355-öt is, de szerintem az is szépen elkészített darab, nem gondolnám, hogy olyan nagy különbségek lennének egymáshoz viszonyítva és az ára is (még) jóval barátibb, mint a japán gyártóé. Kíváncsiságból skubiztam meg az Ebay oldalán feltett Kyo-verziókat, de ott jóformán csak a fekete változata érhető el - sokszor elmebeteg árakon. Abba már bele sem merek gondolni, hogy akkor mi pénzeket kérnének el egy ilyen, tűzpiros verzióért... Én szerencsésnek mondhatom magamat, mert hosszú évekkel ezelőtt vettem meg egy másik, szintén Kyo modellel együtt (Ferrari Testarossa), leárazva, akciósan - futárköltséggel együtt közel 50 ezer forintért.

Üdv.