Autómodellek

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

Hogy oszinte legyek hozzatok, ha a vegsebesseg van szem elott, akkor biza jo adu ha nem pehejsulyu a gepezet (megfeleli ero mellett persze)! A leszorito erohoz nem baj ha van 400-nal tomeg, nehogy elszaljon..
mikeman
ahogy mondja kedves uram
német autópályán se tudsz menni 400-al hiába lehetne, ha van rajta forgalom, akkor ott se tudsz
ellenben egy jó kis hegyi pálya (természetesen fölfelé) na ott már nagyon nem mindegy hogy mennyi a kanyarsebesség képességed és ugyanilyen lényegtelen hogy mennyi a végsebességed 😊

\" a pokol kapuja felfele nyílik\"

mikeman
nem számít a súly??
egy példa: fuss amilyen gyorsan csak tudsz 100m-t, utána fuss ugyanennyit a hátadra kötött zsák cementtel
na melyik futás lesz nagyobb sebességű? 😊))))))

Dehogynem, én sebesség lutra albumon nőttem fel, csak a végsebi számít 😊))
A súly a végsebességnél nem olyan fontos tényező, az inkább a gyorsulás meg a kezelhetőség, pl. a Veyron SS majdnem két tonna, a Venom GT pedig 1,2 mégis "csak" 10km/h-val tud többet mint a Veyron. És ugye mindkettő 1200lóerő körül van.

Ha a Meki 630lóval tudja a 391-et, akkor nekem nem sci-fi a 112i-től a 340. Amúgy annak is volt 600lóerő körüli verziója, és arra pl. 360-at írtak végsebinek.

Akárhogy is, jó erről beszélgetni, de igazándiból ezt egyféleképpen lehetne---> fogni azt meghajtani 😊 de lehet nincs is belőle olyan példány ami nem egy gyűjteményben porosodik.

Amúgy egyetértek Gordonnal <#smile> fogni egy batár kohót, ráakasztani 2 v. 4 giga turbót, azt mindenki tudja (na jó nem 😊 😊 de egy szívómotoros autóval ilyet művelni... na az a művészet.... nem véletlen nem csinálta ezt utána senki.
Egy jo sportkocsinal qrvara nem a vegsebesseg szamit, az csak egy szam, egy adat.. attetelezes kerdese.
Hanem a gyorsulas, kanyarsebesseg, lassulas.. 😉
mikeman
én akkor is hitetlen vagyok e témában
beszéljenek a számok, a meki azért 230LE-vel erősebb és mindezzel párhuzamosan bő 300kg-mal (!!!) könnyebb, és ez a két dolog együtt már elég jelentős, tehát még szép hogy gyorsabb 😊
ezért is volt az hogy a korai Veyron ami közel kétszer olyan erős volt, épp csak gyorsabb volt, hisz az a masztodon a mekinél bő 700 kg-mal volt nehezebb
Gordon Murray (aki nem tudná a F1 tervezője <#awink>) ki is osztotta őket rendesen, mondván az nem tervezés hogy egy erőst motor mellé egy böhöm nehéz autót építenek, ami lehet végsebességre gyors, de rohadtul nem gyors a kanyarokban

A kombi e28 az nem rossz, de az a masik galacsin.... Vagy nem is tom h minek nevezzem..
Nekem nem tűnik annyira hihetetlennek, az F1 630 lóerővel tudta a 374-et, de van vidi ahol (állítólag a rev.limitert kilőve) 391-ig nyomják, gyakorlatilag leforgatja a 6ost.

Bár tény hogy egy 400lóerő körül autót még egy nagyon jó légellenállású bódéban is max. 320-ra tippelnék, de hát kitudja, lehet találtak valahol-valamit 😊
Nekem bejön, kár hogy bénácska modellbe, amúgy simán megvenném ha egy Kyo-AA adta volna ki, jól nézne ki a Meki, Veyron mellett.

1000 lóerő volt az alap, de volt belőle 1200 lóerős is <#vigyor1>

Állítólag simán tudott 400km/h felett menni, de nem bírták a gumik, 386 majd később 394 lett a vége, de azt nem tudom hogy ez hivatalos vagy "csak" megadta a gyártó.
mikeman
szerintem ahány darabot eladtak (gondolom nem sokat) belőle akár maradhatott is volna így, nekem nincs bajom vele, ahogy mondod így egyedi
bár szerintem az a forma akkor önmagában is elég egyedi volt

mikeman
sőt egyre szarabbak ezek a verdák, erős ízlésficam 😊))
mondjuk a E28 kombi az elég jó, kicsit hosszabb a kelleténél, de az fain

Az ezüst azzal a felnivel, dupla durrantóval marha jó, egyedül a hátsó ablak béna rajta, de gondolom azért olyan, mert 1az1-be belevarrták a szedánét...
mikeman
kicsit beelőztél ezzel az adatszolgáltatással 😊
én is akartam írni, de én a kétkedés okán, pont a te példáidból is látszik - és aki kicsit is műszaki vénával rendelkezik az tudja- hogy nagy csodák nincsenek, a fizika működik mindig
szerintem kicsit parasztvakítás volt ez a végsebesség dolog, 400 paciból egész biztos nem ment annyit

Hat ez meg mindig sz@r.. XD
Nekem is ez ugrott be 😊 Elölről-oldalról fura, lehet mert nem áll rá az ember szeme, de a hátulja telibe valóban marha jó, összességében simán bevállalnám, egy jó kis hátsókerekes hot-hatch 😄
mikeman
ez a gép is nagyon tetszett anno, de őszintén szólva mai szemmel már kicsit furák az arányaik
amúgy ha jól emlékszem ezt anno 1000 le motorral készítették, jópár évvel a Veyron előtt, na az a nem semmi 😊

Na ez a Civic meg Thalia félék a másik véglet.. ;(
bulba
😄DDD
Nem szereted a csonkítottatt? Aszondod nagy kufferbe jó pakolni?
Csak a Te kedvedért <#nevetes1> :

60s: drugs sex rock\'n\'roll, 90s: bugs sux plug\'n\'play

355
Ezt az Isdera gyártotta (Shultz Tuning név alatt) sorozatban, 2.6-os motorral. Hátulról tiszta Lancia Delta.

Gyártottak E28 Touringot is:

Blog: http://ferrari118.rozsahegyi.net

Jézusom.. XD
Már a Bmw-be is szar volt az ilyen csonkítás, hát még ebbe... Sírok most.. ;(
De hát ahogy szokták mondani, a csúnya lánynak is beakaszt valaki..... 😄
😉
bulba
Ezzel nálam nagyon betaláltál! Pusztuljak meg de nekem bejön az átalakítás

bulba
Hétvégét!

Ez mi a szar..?
355
A Wikipedia szerint is 342 a vége, ami nem semmi nyamvadt 400LE-ből. Az SLS 560LE-ből "csak" 310-et, az F 488 670LE-ből 330km/h-t tud.

A W201 Compact 2.6-ot sorozatban gyártotta az Isdera:

355
Az szerintem csak a fotósátor szélének a tükörképe. Már csak nem fekete celofánból készítik a modellt, hogy egy ránézéstől gyűrődjön.

bulba
A "forgalmis" példáníokon vannak oldalsó tükrök is, a középsőt azért kellett kívülre rakni, mert a hátsó ablakokat elválasztó lemez túl sokat kitakart volna. Valószínűleg lett volnaa más alternatíva, de ez így egyedi, és figyelemfelkeltő 😊

Ez is elég komoly végsebit tudott 😊

És van modellbe is 😉

Vágom 😉

Nem volt azért az olyan rossz <#vigyor1> 340 körül volt a vége ha jól emlékszem, <#vigyor3> és a 600-as bálna Merga motorja volt benne.
Jah azt láttam 😊 mondjuk benne hagyhatták volna a fejegységet is, hogy zenét is lehessen hallgatni a fülessel <#smile>
mikeman
igen, mondjuk hogy azt miért gondolták hogy az jobb hátralátást biztosít vagy ott kisebb légellenállást biztosít mint oldalt, az szerintem rejtély 😊

bulba
Nagyon vadállat egy gép, nekem még a periszklóp szerű visszapillantó-megoldás jön be rajta 😊

mikeman
na így nem tudok belenézni a kipufogó térbe, csak a szellőző nyíláson keresztül, de ahogy írtam is, az AA ugyanígy megcsinálta ott is ezt a teret, pedig le is sz@rhatták volna
az oldal panelnél meg csak az egyik nyílik, hogy miért? fingom sincs, de vélhetően ilyen az igazi is, végül is ez egy versenyautó alap, oda meg minek koffertároló 😊 van helyette viszont 3 narancs színű fülhallgató szett, hogy tudjanak beszélgetni az utasok, mert a súlycsökkentés jegyében kiszedték majd az összes hangszigetelést 😊

bulba
Az IXO bandában ez a szokás, 1/43-ból már régóta ismerős, magas kezdik aztán ha nem fogy elkezdik fele majd harmadáron az ember után dobálni, szerintem ezek is hasonló sorsra juthatnak.

bulba
Tudom, csak a neve miatt raktam be, a Commendatore parancsnokot/vezetőt/főnököt jelent KB 😊

Az sztem csak fénytörés... de attól függetlenül valami nem jó az orrán, vagy lehet csak az embléma miatt hogy ilyen 2D, nem tudom, fura.
Azt vágom hogy nyitható az egyik oldalpanel, na de a másik oldallal mi újság ? 😉 Aszem valahol írták hogy az LM-nek (a modellnek) nem nyitható, azért kérdeztem hogy az 1:1-nél is így van ?

Elnézve az eddigi munkáikat, sztem ne várj túl sokat... 140€-t holt ziher nem ér.

Mondjuk a Ferrari azért más tészta, mert mindenki azt veszi <#beka3> de nem lepődnék meg ha kiadnák 140ért és x hónap múlva 99€....

A BBR TM leányvállalata tud ilyen gyönyörű mélyrepüléseket bemutatni, kiadták a Thema 8.32-t, aszem 179€ volt "fénykorába"...

Aztán szépen, 159-149-139-129...
Én 119-nél vettem meg, azt nem mondom hogy megbántam, mert tényleg szép modell, akármilyen Otto-t simán állva hagy... no de aztán lett az 84.99 is pár hónap múlva... az azért csípi az ember szemét 😊

Így voltam az SRT Viperrel is, 199ről indult, 140nél már gondolkoztam, aztán mikor kisöpörtem a rezsinkészletet, ott ültem a gép előtt hogy még 100€-ig se megy föl egy fehér -licittel- ..... hazudnék ha azt mondanám nem remegett az ujjam egy kattintásra <#ticking> de ha azt megveszem akkor megint ott vagyok hogy nah akkor még azt meg azt meg amazt....
mikeman
biztos értékes már akkor ha első
jók ezek a gépek amúgy, de nekem ez a kifestett orrú verzió olyannak tűnik mint egy szopós szájú guminő 😊))))))

mikeman
azon az S8-ason a motorháztetőn fénytörés van (valami visszatükröződik) vagy valami nagyon gázul sikerült rajta ? 😊)))

mikeman
woow, ez mekkora kedvencem volt!!! Isdera 112i !!!
a korábbi baltával faragott Isdera-khoz képest egy űrugrás volt ez a gép, nagyon csíptem akkoriban
ha lenne 1:18ban tuti a polcomra kerülne, de csak akkor ha mindene nyitható lenne, mert ebbe a gépbe pont az lenne a poén, mert a fél oldalát ki lehet nyitogatni és egy zárt modellbe ez a filing elveszne

Sztem ez irtó egyszerű; a maximális harácsolás.... persze manapság nem csak a modellgyártó cégekre jellemző ez.

De azért az elgondolkodtató, hogy tényleg egy Norev 50-60 €-ért ad egy szép és korrekt modellt, úgy hogy nyilván nem karitatív szervezet hogy bukóval árulják.

Nem tudom mennyire urban legend, egy fórumon olvastam, hogy egy darab AA modell előállítása (a full fém korszakban!) kb. 20-25€ volt, na most hogy ez szimplán a nyers előállítás, vagy benne van már a doboz, csavarok, bizbaszok költsége is nem tudom... de ha csak szimplán a modell -előállítási- bonyolultságát nézzük, akkor sztem minimum a fele lehet egy rezsin előállítása.

Oké tudom-tudom, most már jóval drágább a csájníz munkaerő is. (kár hogy ezt úgy küszöbölik egyes gyártók hogy szarnak a QC-ra)
mikeman
huszonpár évig volt a leggyorsabb, ami a mai rohanó világban nem kis dolog
és még mindig über szerintem (az alap is meg a LM is)
nálam az amcsi izomautóknál volt olyan hogy egy csomó ideig vadásztam egy adott típusra, hogy meglegyen erősebb motorral (pl Hemi) pedig gyengébb motorral elérhetőbb és olcsóbb is lett volna, pedig a polcon tök mindegy lett volna, de a tudat.... az sokat jelent 😊
a nyithatóság: hát ezek a leszedhető dolgok ilyenek a igazin is ezt kár lenne számon kérni a modellgyártótól, nekem amúgy semmi bajom vele, gondolom súlyra könnyebb egy gyorskioldós rögzítés mint a zsanér meg teleszkóp így ezzel csinálták hisz mind két említett típusnál elsődleges cél volt a könnyű súly
amúgy a LM-n is nyitható az oldal panel (most beírtam egy fekete pontot a felkészületlenséged miatt <#nezze>) a szárny miatt a vége viszont tényleg nem, de van rajta egy (igazi!) rácsos nyílás és ott szépen belátni a színes kipufogó dobokhoz 😊 amúgy ez is a AA-t dícséri, más gyártó rakott volna oda egy tömör rácsot és akkor ki se kell dolgozni a kipufogókat sem, mennyit spóroltak volna 😊

355
Bakker, ez 2.5× annyiba került... Lehet, hogy inkább visszamondom és majd megveszem, ha már láttam élőben. Inkább 20€ bukta, mint 140 feleslegesen elköltve.

Ja-ja, ez az euro-s bohóckodás jó móka, kár hogy sokan sz.rnak rá és kijátszogatják. (most nem feltétlen -csak- a VW botrányra gondolok)
Te tudod Neked mennyit ér 😉

Ha valami egyedi és / vagy kötődsz hozzá akkor "oké"... de hogy egy olyan rettenet Mx5-ért nem adnék egy fillért se az is biztos, pláne hogy könnyen lehet egy budget - középszintű gyártó is előbb-utóbb kihozza, és tuti hogy szebben...
BMW M5
Nemrég szó volt a Triple 9-es 1/18-as nyithatatlan fém Toyota 2000 GT és a Honda Civic ( 1987 ) modellekről , hogy minőségre milyen gyengék de azért 65 Eurót elkérnének értük.....ma már 50 Euróra le vannak értékelve , de még az is sok értük . Nem értem , hogy ha pl. a Wellynek , Norevnek megéri 50-60 Euróért normális minőségű nyitható fémmodelleket gyártani akkor minek vesződni nyithatatlan fémmodellekkel ????

blood sweat and beers

355
Az lenne, ha tudna jobbat az Euro4-nél 😊 Ma már forgalomba se lehetne helyezni olyan gyöngyszemeket, mint a Honda S2000: 2.0, 240HP SZÍVÓ, 9000-es redline.

355
Én berendeltem tőlük ezt, elvileg januárban megjelenik. Remélem nem lesz nagy bukta. Nem volt éppen olcsó, de még senki más nem gyártotta.

Triple9 1964 Ferrari 158 F1 #2 J. Surtees

Egy 1.6 160ló szívó a mai napig nagy királyság sztem... mondom ezt úgy hogy nem vagyok hondás.