Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • PP993RS
    Nemrég volt szerencsém testközelből átnyálazni egy 355-öst, talán nem vagyok ezzel egyedül; véleményem szerint a legharmonikusabb Ferrari a mai napig, élőben egyszerűen gyönyörű, az embernek tényleg földbe gyökerezik a lába.
    Sajnos (vagy inkább szerencsére ) a menetkör elmaradt, talán lehetett volna, de nem akartam a tulaj jóindulatával visszaélni, ő nem ajánlotta fel-én nem kérdeztem... nem is baj, egy ilyen próbakör után napokig elvonási tünetei vannak az embernek.... :/ pont elég sz.r így is :)

Na de hogy jön képbe a Kyo 355-ös..?

Este hazaérve persze egyből kitéptem a vitrinből a HWE 355-öst... és hát az a nagy helyzet, hogy nem jó a modell

Megkövetem magam, mert én is azt vallottam, hogy a Kyo féle 355 arányai nem jók, de ez hatalmas tévedés !

Azt eddig is láttam, hogy a felni jobb és autentikusabb mint a HWE, de így már az autó kiállása, az ahogy a hátsó kerék is áll... tökéletes a Kyo-n. Továbbá a hátulja / övvonal is pontos rajta... valóban fura a HWE mellett, mert az mint modell arányosabbnak tűnik, de talán a cél nem -mindig- az ;) Ha élőben mellégurul a Kyo, egyből látni hogy sokkal tömzsibb és aránytalanabb a HWE, a kyo 1az1-be az 1:1 :)

Ettől függetlenül úgy néz ki marad a HWE is, egyrészt szép, tisztességes modellje a HW-nek, faxa a sárga fény másrészt a kutyának nem kell én meg Maisto/Bburago új árba nem fogok eladni egy olyan modellt.

Aki 355 b.zi, azt mondom kötelező darab a Kyo, nekem mivel a 360, 430 is feketébe van meg, így adta magát hogy ez is feketébe jöjjön, és nem utolsó sorban hogy a kyo belseje mindig is erős(ebb) volt, viszont a piros-fekete belsővel .... :/ erről már leírtam korábban mi a véleményem.

Ezzel a belsővel valami elképesztően gyönyörű, a fényezése pedig szintén csodás, pedig a kyo+fekete fényezés.... hát az aztán tud érdekes lenni, emiatt adtam el a fekete F40-esem is....

Egy rakás matrica dobja fel az utas-motorteret, szebbek a lámpák, a bukólámpa mérete-nyílási szöge is jobb, csomagtérnél teló van (fétis-warning :) ) a géptető marhajól nyílik, a közép-nyitásig kell kézierő, aztán érezni hogy átlibben egy ponton és magától felnyílik, ilyet még sose láttam modellnél, kíváncsi lennék hogy csinálták meg ;)

A B-oszlop belső kopoltyúja is valós, nem egy fekete festés, + a géptető pereménél is finom rácsozás van, a hátulja (lökös) komplett szebb és autentikusabb, amúgy sokkal jobban ül és terpeszt az autó a valóságban, pont úgy mint a Kyo. A féktárcsák is autentikusabbak a kyo-n, bár a HWE is jól néz ki a likas tárcsáival.

Amúgy lehet a feketén módosítottak, mert sztem nem ül annyira mint a piros, de elnézve hogy rugós a futómű, nem lehet nagy kunszt a pirosat is jó szintre emelni, és súlyra is rendben van, pedig ezt is sok helyen olvastam hogy; juj de könnyű a modell.... bullshit.

Az utastér egy fényévre van a HWE-től, (és nem csak a sárga-fekete belseje miatt) ok-ok, tudom, jóval drágább modell. Az viszont valami elképesztő, ahogy a hátsó oldalablak "behajlik" a géptető felé.... ez a HWE-n egy töksimán-ferdén berakott ablak.

Anno nagyon ment a sírás hogy nem éri meg az árát, nem méltó HE modell, sztem egyik se állja meg a helyét ;) még most is viszonylag jó áron ellehet csípni a feketét, biztos a szín miatt, de ezzel a belsővel részemről nem kérdés melyik ütősebb, persze kinek a paplan.... ;)

Pár kép: