Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    OK, hát lovagoljunk rajta. Én a resin gyártási költségébe beleszámítom a szerszámok és a tervezés árát is. Lehet, h maga a felhasznált alapanyag 50€-ból megvan, de a modell ennyiből nem jön ki. Egy 1/1-es tervezése és a gyár felszerszámozása is euro-tízmilliókba van, mire az első példány kigördül. Lehet, hogy egy Merci Maybach is megvan anyagárban 6-7MFt-ból, de a kasztni sajtolóformáitól a bőrvarró tű töréséig minden szart bele kell számolni az összköltségbe.

Szerintem az árkülönbség a mennyiségben keresendő. A nyitható resin qrva drága, a zártat meg nem lehet többezres példányszámban eladni, mer' húzzátok rá a szátokat A BBR a fém 375-ösből úgy adott el 11000 (!!!) példányt, hogy sz'tem a vásárlók 90%-a asse tutta, hogy mi az a 375-ös, amíg a BBR ki nem hozta. A CMC a kb. 5000db Bartolettijével a párja.

Erről a Kyo dologról lemaradtam, melyik volt az? Bár láttam én is az első HE Testarossákat, ahol a fekete első géptető alól kilátszott a vörös csomagtérbélés, úgyhogy nem csodálkozom.