Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
Abszolút ismerős a jelenség, ahogyan leírod a hobby-t, a gyűjtési szenvedélyt.
Már én is több felszámolási hullámot átéltem, de persze eddig teljesen sohasem szálltam ki.
Most egy olyan alkuban vagyok magammal, hogy vagy csere útján vagy az eladott modellekből fedezem az újonnan érkezőket.
Ez persze nehezen megy, és a gyűjtőtársaktól is sok türelem szükségeltetik, mert gyakran én sem tudok azonnal sok tízezret leperkálni.
Itt is megfordul néhányuk, akiknek sokat köszönhetek, hogy parádés modellekkel gyarapíthattam a gyűjteményem.
De ezzel együtt is a tematizálás vezetett célra, mert már olyan sok témakörben gyűltek nálam az autók, a gyártók meg egyre csak nyomták az újdonságokat, amiket lehetetlenség volt beszerezni, bármennyire is vágytam rájuk. A tárolásuk ugyancsak külön gondot jelentett. Tudod hányszor gúnyolódtak velem, hogy csak dobozokat gyűjtök, még ezen a fórumon is. Van ugyan vitrinem, de annyi modellt, amennyi volt egykor nem könnyű ám igényesen és ízlésesen kiállítani. Így hát elkezdtem szanálni és a vadhajtásokat áruba bocsátani.
Több-kevesebb sikerrel működik is a dolog, de azért még van hová csökkentenem...
Elég impozáns a listád, kettő közülük nekem is meg van. Annyit segítek, hogy Ferrarik.
Gyakran eszembe jut az ismert szólás, miszerint a kevesebb több, de ilyenkor végignézek a gyűjteményen és nem tudom, melyik ujjamba harapjak. Nagyon kedvesek számomra a historic raliautók, Ferrarik, Lotusok, Lamborghinik, USA izomautók.
Nehéz csak úgy kiszállni...