269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
Na bepróbálkozom én is. 
valakit nem érdekel egy ilyen:
HWE Ferrari 599 GTB 1:18
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.09.13. 21:04:14 -

Egyre többen árulnak HW Ferrari F430-ast. A FB-on is, meg "odaát" is.
Mi van itt, valami sonderangebot? -
PP993RS #263776 Erre azt szokták mondani, hogy szép... de ha kiadná ugyanazt az AA az még szebb lenne. :)
Én amit láttam élőben azok is szépek voltak, de nem érték el az AA-ot, viszont simán egy Minichamps felett voltak.
Aztán biztos ott is van erősebb/gyengébben sikerült gép... Az AA talán azért annyira erős, mert mindig egy nagyon jó alapot hoznak, persze ott is beeshetnek bakik, de pl. a modell formáját, kiállását szinte kivétel nélkül nagyon jól hozzák. -
crosspeet #263775 Nem Aa jaa...
Latni kene eloben, nekem volt a mexikoi babakek bogaram (Schuco), az pl uberfasza volt, azt kell h mondjam. Lehet eloben ezek is faszabbak.. -
PP993RS #263774 Jó meg lesz Maisto/Bubu is :) oké persze hogy szebb a Schuco, de messze vannak egy AA-tól ... -
Tecnomodel Mythos Maserati 151/3 a diecastsociety-n. Gyönyörű autó és a modell is szuper. Nézzétek a kerekeket, ilyen finom küllőzést ritkán látni.
-
crosspeet #263772 Van itt még aki nyithatóban látja a világot.. Schuco pl. ;)
-
PP993RS #263771 Egyik gyártó se fog már igényes, nyitható -sikkes, klasszikus, kinek hogy tetszik- modelleket gyártani, egyszerűen nem éri meg nekik, nincs rá "nagyban" igény...
Nézd meg a "világpiacot", egyértelműen a rezsinek diktálnak, 30ezer körül már csak egy Otto-t kapsz meg, egy normálisabb rezsin simán kopogtatja a 40ezret... a ritkábbak afelett, nem beszélve a 2-300€-s, alacsony(abb) példányszámú darabokról.
Emlékszem pár éve a 25ezres AA-ra húztam a szám.... hol vannak már azok az idők..?
Most meg nyomulnak 2x annyiért ezekkel a kompozit vackokkal, amit a létező összes fórumon már szétsavaztak, de a profit a legnagyobb úr, nem lehet szórakozni meg évekig pöcsölni egy modellel. (ami idő alatt egy rezsin gyártó kiad 40-50 modellt)
A Kyo is szépen áttért már a nagyágyúival (F40, TR) a rezsin világba... biztos véletlen azt a kettőt adták ki ;)
A Minichamps nyomja a zártakat, (bár náluk amilyen mélyrepülés volt pont nem baj) de a Norev is már szépen belefut, vagy simán "csak" újra-kiadnak egy nyithatót ami sikkes.
Kb. ugyanez lesz minden gyártónál, de ezt már írtam korábban, mi a lótúróért vacakolnának nyitható modellel, ha simán, röhögve ugyanannyiért eladják zártba ???
Meg maradnak még ezek a totál érdektelen... -pardon- rétegmodell anyaterepjárók, belpiacos modellek, amik valóban jópofák... de nem hinném hogy sokan vágyódnak egy új XC90 vagy egy Mazda Atenza (Mazda 6) modellre... -
sziasztok!
gyűjt valaki esetleg 1:43 -as minichamps autókat? azok közül is f1-es gépeket?
találtam itthon 3 darabot régről :)
Ferrari f310B
Williams fw17
Benetton b196 -
Megmondom őszintén, mérges vagyok!
AutoWorld - Dodge Charger Daytona
Szuper, hogy lesz egy újabb Charger változat. Meg mondom őszintén az én Charger soromból hiányzik a Daytona változat. Ugyan nem a szépsége miatt, hanem mert ez is egy változat. A Charger 500-ról ne is beszéljünk. Na most a régi ERTL Authentics verziók (1968-69-70 és a III. generációs 1971-es) átvétele nagy húzás volt az AW-től. Azóta szinte évente "nyomnak ki" egy-egy újabb szín variációt belőlük.
Na most ebből a "tetves" Daytona-ból nem lehetne egy tényleg klassz változatot csinálni? Jó, az öntvény mintához a hátsóablaknál hozzá kellene nyúlni, de csak jobban nézne ki az egykaros ajtók és a "soványka" motortér helyett az Authentics verzióknál megszokott megoldásokkal, részletekkel. Na és ezekből is lehetne egy fix elsőlámpás, egybe síkos hátsó ablakos Charger 500-ast is csinálni. -
PP993RS #263768 Ezt pedig csereprogram keretében egy nagyon kedves gyűjtő társunk intézte nekem, amit itt / utólag is köszönök neki :)
-
Kellemes vasárnapot mindenkinek.
Pár kép az 1/43-as szekcióból.
-
Jövő héten ezekkel fogok gazdagodni.
-
Ja, odafigyelve kéne olvasnom... Szóval a feketén és a bicoloron kívül csak vöröset gyártottak. Ezüst csak Challenge-ből, kék csak Scuderia-ból volt. -
PP993RS #263764 Köszke :)
Jaja, sztem is jó ez a kombó, pedig alapvetően nem szeretem a piros belsőt.
Jó kis modell ez, kár hogy a karos ajtót meg a béna kereket meghagyták, főleg az első nagyon durva azzal az extrém peres gumival, ha csak 1mm-rel vastagabbra csinálják, már sokkal jobb lenne.... Másba amúgy nem nagyon tudok belekötni, bár már az alap is egész korrekt gép. -
crosspeet #263763 Szep modell, grat erte!! Jol all ennek (is) a fekete kontra voros belso. -
Mi Horvátországban, egy kikötő parkolójában sétáltunk. Megláttunk egy vörös 458-ast, odatekertünk és rendesen körbenyálaztuk. Visszafelé vettük észre, hogy simán elmentünk egy ezüst F12 mellett :) Mondjuk volt ott minden, Bentley, Jag, 5m feletti és 2 évnél fiatalabb Mercik, még egy fekete Dodge Challenger Hellcat és egy S-Klasse kupé is. -
Ezeken kívül csak feketében, vörös béllel. A Spyderből volt még egy grafitszürke (de abból nem volt bicolor).
-
PP993RS #263760 Lehet ;) vagy a sajátjára amivel jött ;) -
PP993RS #263759 Engem egy idő után nagyon-nagyon zavart, hogy ott a modell azt jónapot.
Hiányzott hogy nyitogassam-csukogassam, nézegessem a lemez alatt, még akkor is ha csak a plüssözött nagy semmit kell nézni a csomagtartóban :)
Nyilván erre van kisebb igény, nem véletlen terjednek a zárt modellek.
Ami viszont kézzelfogható tény, hogy a megfizethető rezsinekkel pl. Ottokkal nagyon sok QC hiba volt / van, az elején a GT Spirit leányvállalatukkal is, de ott legalább jelentős javulás volt látható. A vége felé már a szélvédőeket se ultra vékony, fos, torzító nejlonzacskóból vágták ki, hanem normális műanyag volt.
Viszont közbe az Otto is drága lett, 25-30ezer egy modell, a ritkábbak akár afölött... az egyik Mercit mikor csomagoltam el, néztem a mindenhol kikandikáló ragasztó maradványokat, a torzító, feszültségtől be vagy kihuppant oldalablakokat, a (remegő)kézzel és ecsettel festett belsőt, a fényezési megfolyásokat, rezsinhibákat (puklik a fényezés alatt) úgy elgondolkodtam.... és még nem is a világpiaci áron adtam.... fura na.
Persze lehet ezt szépen csinálni, a TM / BBR Thema 8.32-be pl. nem tudnék belekötni, sehol egy ragasztónyom, szép fényezés, hibátlan alatta is a műanyag, a belseje is szépen, tisztességesen fújva és nem festegetve mintha egy kezdő makettes gyakorolgatott volna.
Na de milyen áron... anno nyilván nem annyiba fájt mint egy Otto, pont ezért nem is adom el, mert brutál-buknék rajta, mert közbe a piac beárazta azt is, gyakorlatilag GT S árba megvehető, annyit mondjuk simán megér. -
Hát igen, jól áll neki a piros.
Szombat délben az újpesti Aquaworld melletti szállodánál (Ramada?), a parkolóban találkoztam Labdaccsal. A szálló előtt pont állt egy vörös F430 Spider. Tényleg tök jól nézett ki. Mutattam is Labdacsnak. Azt mondja, ja, tényleg klassz, van itt a parkolóban még egy Ferrari.
Őszintén én forgattam a fejem, de nem láttam másikat. Lehet az én Kyosho 575 GTC-mre gondolt?
-
PP993RS #263757 Még egyszer köszi!
---
Mi másba mint pirosba volt még HWE :)
Na jó ennek spec nagyon jól áll a piros, (nem minden Ferrari igaz ez feltétel nélkül) a piros HWF-is sokkal látványosabb volt egy "vitrinbe nézve" távból, de azért sok részlet van amit én nem tudnék / akarnék felhúzni. (láttam a blogod, valóban jó kis melót végeztél rajta)
Vagy pl. az index is hogy nem egy narancs pötty, hanem egy különálló műanyagelem sokat dob rajta. Persze apróság, de csak ilyenekből áll a végén össze...
Pont írtam nemrég, döbbenetes hogy az alap FXX-ből is milyen csudi modellt faragtak super-elitesítve. Pedig a bódé tökugyanaz. -
Ehhez is gratulálok.
Nos igen, Foundation, vagy Elite. Valóban elhanyagolhatóak a kettőnél a különbségek. Persze az árkülönbözet az nem. Ráadásul kis kézügyességgel, simán Elite szintre hozható a Foundation.
Én is csak a speckó szín változat miatt cseréltem a sima 430-asom Elite RARE-re. Nekem nagyon bejön ez a "vízvonalas", bicolor változat.
Már nem emlékszem Elite a feketén és a bicoloron kívül milyen színben csinálták még.
-
Én ragaszkodom a die-casthoz. Talán mert gyermekkoromban azokon az IGAZI Matchboxokon "szocializálódtam".
IGAZI alatt értendő, amiknek az alján ez a felirat volt: Lesney Products, Made In England. Semmi Hong Kong, meg China, meg Malaysia és egyebek.
Volt gombkerekűm is, de suliban az igazán nagy durranás a későbbi, tűtengelyes Superfast-ok voltak. Na ná, ment a verseny, hogy kinek melyik Mecsije rugózik jobban, többet.
Szóval valahogy ezek miatt ragaszkodom a die-cast modellekhez. -
PP993RS #263754 Köszi!
Nem rezsin-nyitható fém vitaindító... de mivel most adtam el a rezsin-állományom, óhatatlanul párhuzamot vonok köztük ... ha azt veszem a legolcsóbb Otto-t is drágábban adtam el, mint amennyiért ez jött......
-
PP993RS #263753 És akkor a végére 1pár kép a 430asról, persze nem olyan szép mint az eleve elitnek született 599-es, de egyáltalán nem rossz. Jópár részletben szebb az alapnál, nyilván nem éri meg azt az eszement árat amit amúgy kérnek érte... de hát azt vegye meg az akinek legalább kettő édesanyja van.
Akárhogy is... örülök hogy sikerült elitesíteni
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2016.09.08. 15:34:43 -
Klassz! -
PP993RS #263751 Gyönyörű kis gép ez, a szín ezzel a belsővel abszolút telitalálat volt a HW-től.
-
Láttátok ezt? Szerintetek mitől lenne dögösebb a jövő évi F1: a szélesebb gumiktól, vagy a 18" felniktől (most asszem 14 vagy 15" a méret)?
Az idei:
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.09.07. 21:03:04 -
Hát kell hozzá valamennyi IQ. Úgy max 70...
-
crosspeet #263748 Ez valami hülye fehér vicc, amit a négerek nem értenek..? :) -
Stanley
Én is bocs.
-
Kinley
Bentley
(bocs)
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.09.07. 19:22:02 -
Nekem is jobban tetszik, mint a Rosso Corsa ("A" Ferrari-vörös), vagy a Rosso Scuderia (az F1-vörös). Ez sokkal... elegánsabb.
Létezik egy metál változata is, asszem az a Rosso Monza vagy a Fiorano.
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.09.07. 12:20:22 -
PP993RS #263744 Ez a szín fantasztikus, nagyon öltöztet, szinte bármilyen autónak jól áll... -
-
Van ilyen festékem, egyszer majd valamit befestek vele.
-
Nem mi vagyunk túl aktívak .Ti vagytok csendben
-
-Szívesen elcserélem.
-Tényleg?
-Nem.
-
PP993RS #263739 Már megint túl sok errefelé a Ferrari :)
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2016.09.06. 21:46:47