Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Missa
    A plüssözés nem ördöngösség. Nem kell hozzá sok gyakorlás.
    Nekem egyszerű a receptem.
    TAMIYA színtelen (clear) lakk, és a kívánt színű bársonypor. Ez utóbbit egyre nehezebb beszerezni. Nem tudom miért.
    A plüssözni (flokkolni) szánt felületet egyenletesen, nem tocsogósan, nem vastagon, mondom, egyenletesen bekened a lakkal. Lehetőleg kis méretű, lapos ecsettel. Ha bekented, gyorsan jó alaposan beszórod a bársonyporral. Nem kell sajnálni, mehet rá bőven. Nem jó sajnálni, mert utólag már szar javítgatni, nem lesz szép. 3-4 percet hagyod szikkadni, utána egy fehér papírlapra szórod a fölösleges port. Én még alaposan meg is kocogtatom a kezeletlen felület felől, hogy tényleg minden fölösleges por leperegjen. A maradékot a papírlapról visszaszórod a tárolóedénybe és legközelebb ismét használhatod. Hagyod megszáradni és összeszereled a modellt. Nekem a Barchetta-nál az egész szétszerelés, flokkolás kb. 15-20 perc alatt meg volt. Több időt vett igénybe, hogy kitaláljam mivel tömjem be a lyukat. Végül a 2,5 mm-es lyukba bevágtam egy 2,5-es vastagságú "O-gyűrű darabot.

A tető. Szóval azok is 1:1 umbau-k. Akkor értem már miért nem találtam a neten két egyformát.
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.09.25. 19:17:22