269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Missa
    Megtévesztő a motor látványa.
    A Mercik mechanikus (Bosch) direkt benzin befecskendezője, szinte hajszálra megegyezik a dízelek kinézetével.
    Hengerenkénti befecskendezés, és bizony egyenként mennek a befecskendező csövek a befecskendező szelepekhez.
    Ganz egal úgy néz ki mint egy dízel.
    Régebben olvastam valami sztorit erről a renntransporterről.
    A Mercedes csapatfőnöke, Alfred Neubauer szorgalmazta a létrejöttét. Akkoriban eléggé uralták a versenypályákat és ez mozgatta őket, hogy gyors, a Silver Arrow versenyautókhoz méltó szállítóeszközük legyen. Na meg az is mozgató rugója volt a dolognak, hogy a gyár és a versenypályák között lerövidült a szállítási idő. A "kertkaput" az 1955-ös Le Mans-i tragédia tette be neki. Ekkor vonult vissza a gyár a versenyzéstől és a transzporter "munkanélküli" lett. Egy írás szerint 1967-ig őrizgették. Aztán olvastam róla azt is, hogy akik vezették eleinte nagyon nem kedvelték a fura, szokatlan kormányzása miatt. Szokatlan volt nekik, hogy a kocsi orra és az ő seggük egy-egy kanyarban előbb bent volt mint ahogy azt korábban megszokták.
    Itt van róla pár sor:
    MB
    Renntransporter_2

Amúgy jópofa, szerintem még esztétikus járgány. Érdekes, hogy CMC hogy rákapott a versenyszállítók gyártására.
    Először ez évekkel ezelőtt, majd a legendás Ferrari-Maserat-is Bartoletti, a lenti öreg Merci teherautó és újra ez a schnellwagen.

Most nézegettem jobban a mellékelt link képeit. Bizony a replika gép motorjánál is látszik a döntött hengerfej mellett a két gyújtótrafó (vajon dupla gyújtás volt, vagy 3 hengerenként volt trafója? Ki tudja?)
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.08.30. 15:35:42
  • 355
    Úgy tűnik, hogy rosszul tudtam. Megesik, a Mercik nálam nincsenek a fősodorban :)
  • crosspeet
    ilyen sebesség mellett, szerintem tuti benzines az eredeti. Az '50-es években simán benzines volt nem egy nagyteljesítményű teherautó, sőt...
    szerintem. ;)
  • Missa
    Hmm, valamiért a képek nem jelennek meg...
    Megpróbálom még egyszer:
    Az 300 SL Gullwing motorja:

És a modell motorja (sajnos jobbat nem találtam:

Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.08.30. 11:57:24
  • Missa
    Bocs, nem lehet, hogy a replikában valóban kamion motor van? Dízel.
    1955-ben ilyen méretben szerintem még a Merci sem tudott olyan dízelt gyártani, ami egy ekkora egységet (megpakolva) 170 km/h-val vigyen. Akkoriban a turbó dízel technológia még jóformán csak a hajó- és esetleg a vasúti motoroknál volt alkalmazásban.
    Én több helyen azt olvastam, hogy a 300 SL Gullwing hathengeres, 192 LE-s, direkt befecskendezős (mechanikus! semmi K meg L Jetronic! ) W198 jelzésű motorja volt beleépítve:
    Renntransporter
    Tényleg nem akarok kötözködni, de itt egy 300 SL motor képe:
    és itt a CMC Renntransporter motorról egy kép:

Elég nagy a hasonlóság.

Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.08.30. 11:46:08
  • zsolti65
    Ez is CMC,ez is Merci,ez is truck....Nem kispályás termék. :)

• 355
    Nem, tutira kamion motor. Voltszerencsém élőben látni. A mellette lévő táblán írták és ők már csak tudják :-)

A 300SL 215LE-je elég sok egy olyan kicsi autónak (4.5m, 1.1t), de ide gondolom nem ártott a dízel nyomatéka.
  • Missa
    Úgy tudom, extra gyorsasággal tervezték és rakták össze. A gyártásban levő modellekből vették a részegységeket, azokból "legózták" össze.
    Az alváza egy hosszabbított 300-as alváz volt, a karosszéria több elemét, homlokfal, ajtók, a 180-as (Ponton) adta.
  • Missa
    Én úgy tudtam, ebben a 300 SL motorja volt. Azt hiszem volt valami céljuk, hogy minél gyorsabban tudják szállítani a versenyautókat.

Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.08.29. 22:10:21
  • 355
    Újra megjelent a CMC Merci transzportere. A nagyker ára nettó 249€, így kiskerben 350€ körül mehet majd. A modell feljavított verzió.

Annak idején azért hívták Kék Csodának, mert a furgonméretű autóban egy kamion motorja van, így az autópályán 160km/h-s sebesség felett száguldott a hátára pakolt versenygéppel. Az eredetit felaprították, de egy teljesen újraépített verziót meg lehet nézni a stuttgarti Merci múzeumban.
  • 355
    Vagy röhög rajta :)

Feldobtam 7db Kyosho Ferrari Daytona Competizione-t a Zindexre. Alkudni, cserélni lehet.
  • ko1122
    Több, mint egy éve van eladó státuszban. Lehet valaki azóta gyűjtöget rá :)
  • 355
    Alkalmi vétel valakinek? HW Elite Ferrari 458 Italia a Vaterán 13.000Ft.

Ja, nem, 130.000 :)

Szóljunk neki, hogy az ebay-en 115-ért már többféle BBR-t lehet kapni?
  • schumimodells
    Ez nagyon szép kár, hogy 1/18-ban senki se gyártja.
  • PP993RS
    Kár hogy a WB verziót csinálták meg, de most ez a sláger mindenből.
  • crosspeet
    Hoppá...
  • bulba
    Ez igen nem semmi! Annyira más világ mint egy modern vas.
    Az utóbbi időkben én is elkezdtem szemezgetni a 20-as 30-as évek autóival, főleg a francia art deco jellegű gyártók modelljeivel, pl Talbot, Delahaye, Delage, Voisin
  • bulba
    Napot!

• PP993RS
    Lehet ezt fémből is :)
  • schumimodells
    Újabb amcsi vas.
  • 355
    GTA 1/18 Volvo XC90 R-Design diecast.

• 355
    Mikiegér elment Monterey-be versenyezni :) Asszem ilyen durva Porschétek egyikőtöknek sincs :)

Forrás: sportscardigest.com

De itt az igazi Halálosztó, ugyanonnan:

Utoljára szerkesztette: 355, 2016.08.24. 10:57:10
  • mikeman
    köszi
    ki lesz az rakva, csak jönne már az kurafi asztalos, hogy összerakja a vitrint
    a motortérről nem csinálok fotót, pont olyan mint neked is az összes GTS modelled motortere :))))
  • crosspeet
    Szep gep, grat erte! Kar h nem lesz kiteve vitrinbe egyelore.. :/
    Nyomnal a motorterrol egy kepet?! :D ;)
  • mikeman
    EXTRA KÖSZ :)
  • mikeman
    szerintem jó az egész modell nem csak a színe :)))
    amúgy hivatalosan a honlapján sincs megnevezve a színe, jómagam is a padlizsán nevet használnám, de ahogy körbe néztem hirdetik violet, purple és még a csodálatos hangzású amethyst néven is.
  • PP993RS
    Én köszi ;)

Örülök hogy -ez is- hozzád került...
  • Missa
    Jó a színe!
    Mi ez? Padlizsán?
    Mármint a szín, nem az autó! Azt tudom, valami felfújt VW, vagy mi.
  • bulba
    Én se igazán tudom megmagyarázni mi vonz a shooting brake stílusban, de valamit nagyon beindított ott belül :)
    C Kadettból nekem a kupé nem igazán jön be, inkább a 3 ajtós "City" változat. Főleg ebben a színben

• Voice27
    Köszönöm srácok!
    Később csinálok pár képet a részletekről is.
  • mikeman
    egy kis vasárnap esti Porsche képsor :))
    köszönet érte porschés Petinek
    a legdurvább Porsche modellem, pedig van egy pár

• mikeman
    látványos kaszni de teljesen életszerűtlen
    amúgy nekem a segge tiszta Chiron, legalábbis a 4. képen
  • mikeman
    gyönyörű darab, grat hozzá
    csinálhatnál néhány motorteres fotót is
  • Missa

Sosem értettem a két ajtós kombik logikáját, létjogosultságát. OK, a Volvo 1800 P Shooting Break az más.
    De ez a Kadett mindig is bejött ebben a változatban. Na meg kupéban.
  • Missa
    Grat! Szép jószág!
  • bulba
    Hát nem tudom, összességében el kell ismernem nagyot alkottak a dizájnerek, de ez a kocsitest elbírna némi "többleteleganciát" és barátságosságot. Nekem egy kicsit drabális és durung.
  • bulba
    Uhh ez nem semmi, nagyon szépen ki van dolgozva! Az apró részletek és a karosszéria ívei...nem csak hogy nem lehet belekötni, hanem tényleg szép!
    Néhány képen ahol a borostyános házfal a háttér, nagyon kiadja a vintage hangulatot!
  • bulba
    Reggelt!

• Voice27
    Sziasztok!

Az utóbbi időben csak read only módban voltam jelen.
    De nemrég sikerült beszereznem egy évek óta vágyott darabot.
    Lőttem pár képet.

• Missa
    Valaki ezt is "megszoborhatná" 1:18-ban (lehetőleg die cast-ban), egész pofás kis gép, nekem tetszik nagyon: