269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#263658 Megtévesztő a motor látványa.
A Mercik mechanikus (Bosch) direkt benzin befecskendezője, szinte hajszálra megegyezik a dízelek kinézetével.
Hengerenkénti befecskendezés, és bizony egyenként mennek a befecskendező csövek a befecskendező szelepekhez.
Ganz egal úgy néz ki mint egy dízel.
Régebben olvastam valami sztorit erről a renntransporterről.
A Mercedes csapatfőnöke, Alfred Neubauer szorgalmazta a létrejöttét. Akkoriban eléggé uralták a versenypályákat és ez mozgatta őket, hogy gyors, a Silver Arrow versenyautókhoz méltó szállítóeszközük legyen. Na meg az is mozgató rugója volt a dolognak, hogy a gyár és a versenypályák között lerövidült a szállítási idő. A "kertkaput" az 1955-ös Le Mans-i tragédia tette be neki. Ekkor vonult vissza a gyár a versenyzéstől és a transzporter "munkanélküli" lett. Egy írás szerint 1967-ig őrizgették. Aztán olvastam róla azt is, hogy akik vezették eleinte nagyon nem kedvelték a fura, szokatlan kormányzása miatt. Szokatlan volt nekik, hogy a kocsi orra és az ő seggük egy-egy kanyarban előbb bent volt mint ahogy azt korábban megszokták.
Itt van róla pár sor:
MB
Renntransporter_2
Amúgy jópofa, szerintem még esztétikus járgány. Érdekes, hogy CMC hogy rákapott a versenyszállítók gyártására.
Először ez évekkel ezelőtt, majd a legendás Ferrari-Maserat-is Bartoletti, a lenti öreg Merci teherautó és újra ez a schnellwagen.
Most nézegettem jobban a mellékelt link képeit. Bizony a replika gép motorjánál is látszik a döntött hengerfej mellett a két gyújtótrafó (vajon dupla gyújtás volt, vagy 3 hengerenként volt trafója? Ki tudja?)
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.08.30. 15:35:42 -
#263657 Úgy tűnik, hogy rosszul tudtam. Megesik, a Mercik nálam nincsenek a fősodorban :) -
crosspeet #263656 ilyen sebesség mellett, szerintem tuti benzines az eredeti. Az '50-es években simán benzines volt nem egy nagyteljesítményű teherautó, sőt...
szerintem. ;) -
#263654 Hmm, valamiért a képek nem jelennek meg...
Megpróbálom még egyszer:
Az 300 SL Gullwing motorja:
És a modell motorja (sajnos jobbat nem találtam:
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.08.30. 11:57:24 -
#263653 Bocs, nem lehet, hogy a replikában valóban kamion motor van? Dízel.
1955-ben ilyen méretben szerintem még a Merci sem tudott olyan dízelt gyártani, ami egy ekkora egységet (megpakolva) 170 km/h-val vigyen. Akkoriban a turbó dízel technológia még jóformán csak a hajó- és esetleg a vasúti motoroknál volt alkalmazásban.
Én több helyen azt olvastam, hogy a 300 SL Gullwing hathengeres, 192 LE-s, direkt befecskendezős (mechanikus! semmi K meg L Jetronic! ) W198 jelzésű motorja volt beleépítve:
Renntransporter
Tényleg nem akarok kötözködni, de itt egy 300 SL motor képe:
és itt a CMC Renntransporter motorról egy kép:
Elég nagy a hasonlóság.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.08.30. 11:46:08 -
zsolti65 #263652 Ez is CMC,ez is Merci,ez is truck....Nem kispályás termék. :)
-
#263651 Nem, tutira kamion motor. Voltszerencsém élőben látni. A mellette lévő táblán írták és ők már csak tudják :-)
A 300SL 215LE-je elég sok egy olyan kicsi autónak (4.5m, 1.1t), de ide gondolom nem ártott a dízel nyomatéka. -
#263650 Úgy tudom, extra gyorsasággal tervezték és rakták össze. A gyártásban levő modellekből vették a részegységeket, azokból "legózták" össze.
Az alváza egy hosszabbított 300-as alváz volt, a karosszéria több elemét, homlokfal, ajtók, a 180-as (Ponton) adta. -
#263649 Én úgy tudtam, ebben a 300 SL motorja volt. Azt hiszem volt valami céljuk, hogy minél gyorsabban tudják szállítani a versenyautókat.
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.08.29. 22:10:21 -
#263648 Újra megjelent a CMC Merci transzportere. A nagyker ára nettó 249€, így kiskerben 350€ körül mehet majd. A modell feljavított verzió.
Annak idején azért hívták Kék Csodának, mert a furgonméretű autóban egy kamion motorja van, így az autópályán 160km/h-s sebesség felett száguldott a hátára pakolt versenygéppel. Az eredetit felaprították, de egy teljesen újraépített verziót meg lehet nézni a stuttgarti Merci múzeumban. -
#263647 Vagy röhög rajta :)
Feldobtam 7db Kyosho Ferrari Daytona Competizione-t a Zindexre. Alkudni, cserélni lehet. -
ko1122 #263646 Több, mint egy éve van eladó státuszban. Lehet valaki azóta gyűjtöget rá :) -
#263645 Alkalmi vétel valakinek? HW Elite Ferrari 458 Italia a Vaterán 13.000Ft.
Ja, nem, 130.000 :)
Szóljunk neki, hogy az ebay-en 115-ért már többféle BBR-t lehet kapni? -
#263644 Ez nagyon szép kár, hogy 1/18-ban senki se gyártja. -
PP993RS #263643 Kár hogy a WB verziót csinálták meg, de most ez a sláger mindenből. -
crosspeet #263642 Hoppá... -
#263641 Ez igen nem semmi! Annyira más világ mint egy modern vas.
Az utóbbi időkben én is elkezdtem szemezgetni a 20-as 30-as évek autóival, főleg a francia art deco jellegű gyártók modelljeivel, pl Talbot, Delahaye, Delage, Voisin -
#263640 Napot!
-
PP993RS #263639 Lehet ezt fémből is :) -
#263638 Újabb amcsi vas.
-
#263637 GTA 1/18 Volvo XC90 R-Design diecast.
-
#263636 Mikiegér elment Monterey-be versenyezni :) Asszem ilyen durva Porschétek egyikőtöknek sincs :)
Forrás: sportscardigest.com
De itt az igazi Halálosztó, ugyanonnan:
Utoljára szerkesztette: 355, 2016.08.24. 10:57:10 -
#263635 köszi
ki lesz az rakva, csak jönne már az kurafi asztalos, hogy összerakja a vitrint
a motortérről nem csinálok fotót, pont olyan mint neked is az összes GTS modelled motortere :)))) -
crosspeet #263634 Szep gep, grat erte! Kar h nem lesz kiteve vitrinbe egyelore.. :/
Nyomnal a motorterrol egy kepet?! :D ;) -
#263633 EXTRA KÖSZ :)
-
#263632 szerintem jó az egész modell nem csak a színe :)))
amúgy hivatalosan a honlapján sincs megnevezve a színe, jómagam is a padlizsán nevet használnám, de ahogy körbe néztem hirdetik violet, purple és még a csodálatos hangzású amethyst néven is. -
PP993RS #263631 Én köszi ;)
Örülök hogy -ez is- hozzád került... -
#263630 Jó a színe!
Mi ez? Padlizsán?
Mármint a szín, nem az autó! Azt tudom, valami felfújt VW, vagy mi. -
#263629 Én se igazán tudom megmagyarázni mi vonz a shooting brake stílusban, de valamit nagyon beindított ott belül :)
C Kadettból nekem a kupé nem igazán jön be, inkább a 3 ajtós "City" változat. Főleg ebben a színben
-
Voice27 #263628 Köszönöm srácok!
Később csinálok pár képet a részletekről is. -
#263627 egy kis vasárnap esti Porsche képsor :))
köszönet érte porschés Petinek
a legdurvább Porsche modellem, pedig van egy pár
-
#263626 látványos kaszni de teljesen életszerűtlen
amúgy nekem a segge tiszta Chiron, legalábbis a 4. képen -
#263625 gyönyörű darab, grat hozzá
csinálhatnál néhány motorteres fotót is -
Sosem értettem a két ajtós kombik logikáját, létjogosultságát. OK, a Volvo 1800 P Shooting Break az más.
De ez a Kadett mindig is bejött ebben a változatban. Na meg kupéban. -
#263623 Grat! Szép jószág! -
#263622 Hát nem tudom, összességében el kell ismernem nagyot alkottak a dizájnerek, de ez a kocsitest elbírna némi "többleteleganciát" és barátságosságot. Nekem egy kicsit drabális és durung. -
#263621 Uhh ez nem semmi, nagyon szépen ki van dolgozva! Az apró részletek és a karosszéria ívei...nem csak hogy nem lehet belekötni, hanem tényleg szép!
Néhány képen ahol a borostyános házfal a háttér, nagyon kiadja a vintage hangulatot! -
#263620 Reggelt!
-
Voice27 #263619 Sziasztok!
Az utóbbi időben csak read only módban voltam jelen.
De nemrég sikerült beszereznem egy évek óta vágyott darabot.
Lőttem pár képet.
-
#263618 Valaki ezt is "megszoborhatná" 1:18-ban (lehetőleg die cast-ban), egész pofás kis gép, nekem tetszik nagyon: