Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
PP993RS #263737 Na jó ez csak amolyan gyűjtői ugratás volt részemről... ;)
Nyilván ez rengeteg pénz egy modellért, én is 100x (120x) meggondolnám, spec. most azért tudtam ennyi gépet bezsákolni, mert nemrég számoltam fel (1 kivételével) a komplett rezsin állományom, mivel már nem volt hová nyúlnom, és megfogadtam hogy erős tőkét -már- nem szeretnék invesztálni ebbe a hobbinak becézett kényszerbetegségbe.
Elkapott a gépszíj és ment az összes műanyag eladósorba, így összejött egy szabad szemmel már egész jól látható összeg, de meg kell mondjam, ilyen modelleket forgatva egy csepp bánat sincs bennem a rezsinek után. Arról nem beszélve, hogy hatalmas teher jött le a vállamról, ha most felmennék a "rezsin-oldalakra", holt ziher hogy lenne 1-2 gép ami kívánós lenne. És ez minden hónapba így megy / ment. Ezt ember nem tudja lekövetni...
Átérzem amit írsz, és hidd el néha a saját lelkiismeretemmel is komoly csatákat vívok, hogy bitang sok pénz ez, akár egyesével akár összképet nézve. De most jön a DE :) már szinte közhely, de baxus igaz: nincs drog, no szerencsejáték, no pia, a cigit ráadásul még gyűlölöm is és még csak nem is kávézom :) ééés -közkívánatra- nem k.rvázok, ennyi.
És ahogy Te is írod, ez azért nem kútba dobott pénz, mondjuk itthon egy gyűjtemény se éri a valós értékét, kb. -30%-ot nyugodtan (le)számolhatunk, ami persze nem azt jelenti hogy nincs fizetőképes kereslet, de roppant szűk a sáv, az Enzo-t is gyakorlatilag az orrom elől vitted, csak azért mert tököltem hogy most ennyi pénz egy modellért.... (oké most pont bejött a Labdacs féle remek áron, de azért ez csúnyán nem így szokott lenni)
Beszéltem ezt már pár gyűjtővel, a komolyabb modellek gyakorlatilag kb.tucat ember közt mozognak, de jóformán már egy-egy ritkább AA-nak is előélete van, simán vissza lehet vezetni 3-4 emberig hogy ki-kitől vette :D
Talán az is sokatmondó, hogy a rezsineket egy kivételével, csak ismerősnek adtam el. (értsd: aki már vett vagy én vettem tőle, de legalább már beszélgettem vele valamilyen modelles fórumon)
Pár éve mikor még levegőbe volt hogy mehetek a modelljeimmel a híd alá :) de jobban szeretem csak olx-korszaknak nevezni, heti szinten min.2-3 modellt eladtam, és mindig új arcoknak. Volt köztük 10ezres Norev, de 30ezres AA is... Valami nagyon megváltozott, nézd meg a fácse csoportot, hány tagja van 1400+? Hány aktív abból? Tán az 5% és lehet még sokat is mondtam.......