Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    A Mattel ceruzája lehet, hogy a végén jobban megszaladt, de az évi 10-15% áremelkedés a megelőző időkben is jellemző volt. Főleg az F1-es gépek voltak erősen túlárazva. Érdekes, hogy F1-ben pontosan a Mattel minőséget a Bburago fele- (vagy harmad-) annyiból kihozza.

Összehasonlítani eddig csak egy modellt tudtam: megvan az Elite California és a Signature Cali-T. Az utóbbi szinte mindenben veri elődjét. A festés, kerekek, lámpák, beltér meg minden egy árnyalattal jobb a Bubun.

A műgyantákat én nem kevertem bele a történetbe. Ha lenne 300-400€-m egy darabra, én azt venném. Nem rossz egy Elite (mondjuk az 599XX), de azért az MR 599XX Evo simán lenyomja.

A modellgyártók árai között biztos nagy különbséget jelent két dolog: az eredeti gyártó és a modellgyártó ismertsége. Az 1/1-es gyártók jogdíjat kérnek (ha még léteznek) és biztos, hogy nem ugyanannyit kell fizetni egy 288 GTO után, mint egy Cîtroën DS után. Pedig ikon mind a kettő. A BBR egy újdonságra simán kiakasztja, hogy 400-450€ és egy hét alatt az összeset eladja. Az MR hasonlóképp. De ki venne meg egy Norevet, GT Spiritet ennyiért?

Az árakat sajnos nem a mi kelet-európai fizetésünkhöz igazítják, hanem a kereslethez. A BBR biztos nem halna éhen, ha 220€-ért adna egy modellt, de minek adná, ha 400-ért is elviszik?