Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Hornando
    Deal
    Eléggé lesújtó a véleményem a jelenkori modellgyártás alakulásáról, noha érteni vélem a miértjét.
    Rengeteg új szereplője van az iparágnak és új technológiákat is meghonosítottak, nem csoda, hogy mindenki vastagon szeretne profitálni a befektetései után. Tulajdonképpen ha azt nézem, hogy a rengeteg műgyantás "szereplő" mennyi különböző autómárkát és típust dobott piacra az utóbbi 5-6 évben, akkor azt kell mondjam, ezeknek csak elenyésző száma jelent volna meg fémöntvény modellként a leginkább prosperáló 5-6 (értsd: AUTOart, Minichamps, Kyosho, Norev, Solido, HW) gyártótól. Ráadásul ezekre is hosszú évekig vártunk volna.
    Szóval ezért is furcsállom, hogy az azonos technológiával, jelesül műgyantával gyártó cégek árképzése miért oly különböző, leginkább magas. Gyakran egyáltalán nem érzem az ideális ár-érték arányt ezeknél a modelleknél. Persze én régimódi gyűjtő vagyok, nem kajálom be az "ezek statikus autószobrok" maszlagot...
    Ezért a magam részéről eléggé elfordultam a gyűjtéstől és noha teljesen nem hagytam fel vele, de új tőkét már nem szívesen fektetek modellekbe. Ezt mindig elmondom a gyűjtőtársaknak is, hiszen mostanság gyakran cserélek, vagy meglévő modellek eladásából fedezem az új érkezőket. Itt is sokatokkal köttetett már üzlet és lesz is rá még példa szerintem...