Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
Nekem "áttételesen" volt kapcsolatom evvel a típussal.
1992-ben még a MAHART-nál dolgoztam, mint hajógépész. A friss, alig kéthetes I. géptiszti papírjaimmal a Passau-ban állomásozó, a Bayerische Lloyd cégnek kölcsön adott "Rákóczi" m/s személyhajóra lettem beosztva. Az éttermi személyzet egy híres budapesti étteremből lett válogatva. Az egyik fiatal, alig 18 éves szakács srác, megrészegülve az első havi fizetésétől (ami már akkor is többszöröse volt a honi fizetéseknek), pár száz márkáért vett egy nem túl lepukkant 635-t (vagy 628?). Persze minket gépészeket is körbe kérdezett, hogy mi a véleményünk az autójáról. Lebeszélni már nem tudtuk a vásárlásról. Akkor mutogatta, amikor már kifizette, az emlékeim szerint 1980-82 körüli évjáratú járgányt. Nem mondom, hogy ramaty állapotban volt, de némi kozmetikázásra (azon kívül amit már a török autókereskedő elvégzett rajta...) szükség lett volna még. Lényeg, hogy a szülők, miután hírét vették csemetéjük bizniszének, időt-pénzt nem sajnálva vágtáztak ki Passauba és legnagyobb csodálkozásunkra a török kereskedővel árában visszavásároltatták a Bömöst. Fogalmam sincs mivel tudták a kereskedőt rávenni erre.
. Tény, az akkor 26 éves fejemmel, hiába az autómániám, azt én is beláttam, hogy ezt a gyönyörűséget nem vettem volna meg én magam sem. Akkor azért már ki tudtam számolni az akkori "üzemeltetési költségeit".