269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    'reggelt!

Mintha a Kyosho olvasta volna a cikkedet, bejelentettek két új HE 250 GTO-t. Írtam róluk itt.
  • bulba
    Napot!

• crosspeet
    De pl a tied matricas, nem a sima piros.
  • crosspeet
    A Cmc is foncsor nelkuli, es pl az 1:1-esek javaresze is foncsor nelkuli a gugli alapjan..
  • Missa
    Óhhh, most esett le mi ez a foncsor kérdés. Ja, hogy a HE-nél a lámpa előtt a karosszéria színére van fényezve, az enyémnél meg krómozott.
    Na ezt nem is figyeltem eddig
  • Missa
    Van itt kék üléses HE is
    250 GTO HE
  • mikeman
    mondjuk nekem nem a HE mivolta kéne csak a nyitott kopoltyúk, csak épp nem tudom eldönteni hogy akarok-e csak emiatt jelentős felárat fizetni ..... hmm az a dilemmám :)
  • mikeman
    bakker az az Alpina B12 nagyon dög
    kezdek bajban lenni :)
    alapvetően BMW gyűjtő vagyok (meg néhány más márkáé is )
    Alpina-t csak azért vettem mert az E28 M5 beszerezhetetlen lett AA-ból, így jól jött az Otto válasza a problémámra, kis megalkuvás volt az Alpina verzója, de mivel alig van különbség az 'alap" verzóhoz képest és még gyönyörű is, hát miért ne, aztán jött az E30 M3 Alpina verziója mert imádom az E30 M3-at, hát miért ne :) de így előbb utóbb elég erős lesz ez az "oldalhajtása" a BMW sornak :))) jöhetne a GTspirit F32 B4 -ese, meg ez a B12 .... és ki tudja hol a vége :))))

egy kép az eredeti B12-ről :
  • crosspeet
    Tiszteletem! :)
    Akkor jol remlett a tied, ilyenre emlekeztem.. Hogy allsz a he -re valo lecserelesre..? Nincs porondon mar..?
  • mikeman
    minden nap járok erre
    csak ritkán írok, mert az idén csak a 2 fővonalamra koncentráltam (BMW, Lambo) és itt azért 90%-ban Ferraris témák nyomulnak
    nincs ezzel bajom, azokat is imádom, de per pillanat nekem a gyűjteményemből csak a legújabb 488GTB és egy békaszemű 246gt hiányzik
    az előző még nincs megfelelő minőségben az utóbbi meg már :)
    de hogy a te igényedre is választ adjak, mellékelek egy képet imádott GTO-mról:

nincs rajta ál vagy pót foncsor, "csak" az igazi :)
    őszintén szólva nem is értem enek a pótlék foncsornak a szerepét, hisz össze vissza szórja a fényeket, visszavakít, ergo értelmetlen, bár így "vitrinben-álló helyzetben" talán picit jobban néz ki
  • Missa
    Megpróbálok elsőként "rámoccanni" a kérdéseidre. Nekem lassan 25 év tapasztalatom van a gyűjtésben. Bocsánat mindenkitől, nagy valószínűséggel a Ferrari modellekről és azok gyártóiról fogom a példáimat venni, lévén nálam a főprofil ez.
    - Modellek túlárazva - Egyet értek, de nem biztos, hogy a gyártók, a forgalmazók generálják ezt a "trendet". Csak egy példa, a sokat emlegetett Elite féle Ferrai 308GTS piros változatáról, a Magnum-ról. Ez normál áron került piacra, csak valamiért gyorsan eltűnt a piacról, majd nem sokkal később már másodkézből újra piacra került, kellő nimbusszal felvértezve, irreális áron. Erre nap, mint nap látunk példákat és nem csak ennél a modellnél. Csak néhány példa: 288 GTO, 458, F12, LaFerrari vörös változatok, vagy akár a f430 Scuderia-k is ide sorolhatók
    - Dobozban tönkre mennek - Ami tönkre tud menni, az dobozban, dobozon kívül is tönkre megy. Még talán az sem számít, hogy prémium termékről van-e szó. Anno amikor CMC Ferrari 250 Gt SWb-t kerestem, áron alul tudtam volna szerezni olyat, ami egy modellbolt kirakatában volt, erős halogén fény világítás alatt. Ettől a hátsó krómozott lökhárító besárgult. Pedig CMC nem korai Bburago szinten krómozott...
    - Heti 3 új gyártó, 20 új modell. Többnyire azért az új gyártókról is kiderül, hogy csak a nevük változik. Újak jönnek, régiek mennek. Lásd pl H61 vagy a GMP. Tönkre mennek, becsődölnek. Aztán ha szerencse van, akkor főnixként újra feltámadnak. Pont az említett két gyártóról vannak ilyen hírek. Új modellek. Bár így lenne, de e lásd Bburago az új Ferrarijaival. Tény, van ilyen, de előszedegették a 20 évvel ezelőtt is kritikus cuccaikat és most újként próbálják eladni. Ez viszont szánalmas. Szerintem eddig ki nem adott típusok kiadásával bármelyik gyártó magára tudná vonni a gyűjtőtársadalom figyelmét. Tudom, a fejlesztés, főleg a nulláról, qrva sokba kerül. Na és? Úgy is horribilis összegeket adunk ki modellekre, ne hogy már ne térüljön meg nekik... Ehhez a témához érdekes adalék a manapság a CMC féle 250 GTO. Minek? Kyos elég szépet csinált belőle, ezen kívül ilyen-olyan minőségben még gyártják páran. Az Exoto is csinálja, vagy csinálni fogja elég részletesen. Erre CMC jön a saját verziójával. Ami ráadásul nem is volt osztatlan siker. Az áráról ne is beszéljünk.
    -Nem nyílik semmi. - Manapság ez már nem csak resinre jellemző, hanem die-cast-ra is. Lásd IST Wartburg (abban még tető kárpit sincs!), Greenlight Chevy Impala, és még néhányan, tudtommal AA is van ilyen nyithatatlan die-cast. Sajnálom ezt a trendet. Azért az árért igazán nyitható lehetne.
    - Túltermelés - na ja, főleg, hogy sok gyártó ugyan azt a típust modellezi.
    - Limit - Okos húzás a gyártótól. Azt mondom csak ennyi készül belőle, persze hogy a "hülye" gyűjtő az elején akar rácsapni. Én is ilyen "hülye" vagyok-voltam, amikor a kék CMC California 2500-as limitjéről tudomást szereztem, minden követ megmozgattam, hogy nekem előrendelésben legyen ilyenem. Tény, ezt a verzióthipp-hopp elkapkodták. Én még a bűvös százezres honi ár alatt tudtam beszerezni.
    - Meddig tarthatóak az irreális árak? - Jó kérdés, a fene tudja. Szívom én is a fogam az árak láttán. Az elvem, az addig nyújtozkodj, amíg a takaród ér.
  • crosspeet
    Mikeman tudna nyilatkozni, hogy a kek belsos sima Kyo (matrica nelkulinek) foncsoros-e a lampionja.. De reg jart mar erre, csak a fakbuk, mindig.. :(
  • crosspeet
    Koszonom!!! Igen, en is ugy tudom, hogy csak a sima Kyonak kék a belseje, a he az fekete..
    Koszonet a felvilagositasban! ;)
  • Missa
    A Kyo honlap sem frissült sohasem gyorsan. Az is lehet, hogy a képeken egy korai, gyártás előtti protó képe van. Sokáig a 355-ről is gyalázatos fotók keringtek a világhálón. A foncsor nélküliségre is ez lehet a magyarázat.
    Az enyém sima, nem HE változat. mégis nagyon szépen kidolgozott a lámpa egység:

Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.04.02. 20:21:38
  • Missa
    Ha jól tudom, a 3 kopoltyúsokban már nem 250-es motor volt, hanem 330-as. Felfúrták, vagy teljesen új motorok kerültek a kasznikba. De ha jól emlékszem 330-asból nem sok készült. 2-3 talán, a későbbi versenyeken indították őket, próbáltak lépést tartani a konkurencia fejlődésével, a szabályok engedte keretek közt. Később jött a többi fejlesztés, az első középmotoros V12 Ferrari a 250 LM, amiben szintén volt néhány 330-as motorral. Lehet, hogy ez a magyarázata a 3 kopoltyúnak.
    Labdacs régi blogjában volt összehasonlítva a sima és a HE változat. Igen, a HE változatnak még szebb felnije volt.
    Talán, de erre már nemigen emlékszem,a HE belső tere teljesen fekete volt, nem kék üléses. Ami viszont HE esetében negatívum volt, pl a motorfedél rögzítő kapcsok fotómaratott, 2D-s kivitel. A sima, műanyag fröccsöntött kapcsai sokkal autentikusabban néznek ki, de tény, nem funkcionálisak. A 2D-s az működik. Lásd videó.
  • crosspeet
    második gyártának nincs a ködlámpái mellett légbeömlő... fasza volt a hülye kyoshonak négyfélét készíteni, és akkor a belsejét még nem is láttuk ugye.. ügyes.. :)
  • crosspeet
    sőt, a legutolsó gyártásnak a képeken nem lóg ki a kipufogó a kaszni alól, ha egyáltalán van neki......
  • crosspeet
    második gyártásnál pl nincs elől oldalhelyzetjelző...
    Gondolom a Ferrari gyártását is ez jellemezte, olaszos.. :D
  • crosspeet
    most nézem, hogy csak az első gyártásnál nincs elől foncsorozás a fényszóró plexije alatt. Ez vajon Kyo hiba, vagy az eredetinél hogy lehetett vajon..? vannak minimális különbségek itt is, ott is..
  • crosspeet
    Tökéletes!
    Eskü rád gondoltam, hogy te leszel aki maximálisan veszi a fáradtságot, és segít ebben. Köszönöm! ;)
    Amúgy az igazinál, lehet tudni hogy az oldalkopoltyú darabszám, miért nem egységes..? Rájöttek gyártás közben hogy több hőt kell kivezetni a motortérből, vagy mi..? :)
    Mikemannak a sima van, kék üléses, nekem az is teljesen meggyőző, a he akkor azt mondod, hogy pl a felni is még komolyabb pl..?
  • Missa
    Húúúú, jó kérdés.
    Próbáljunk tiszta vizet önteni a pohárba. Azt írod, a sima pirosból a Kyosho 3 félét gyártott. Nos, ha az oldalukon a katalógust és a katalógusszámokat nézzük akkor 4 félét.
    Nézzük időrendben:
    2008 július, a No.K08431R katalógus számú, 2 oldal kopoltyús, elől zárt légbeömlős, full piros
    KYO-8431R
    2011 január, a No.K08433A katalógus számú, 3 oldal kopoltyús, elől nyitott légbeömlős full piros. Ez az úgy nevezett High End változat
    KYO-08433A
    Kicsit precízebb felnik, nyíló üza.betöltőnyílás, motortér tetőn bőrutánzatú hevederek, nem az "üvöltően műanyag utánzat", meg még néhány apróbb, precízebb különbség. Ja és természetesen magasabb ár. Megéri? Ezt döntse el mindenki maga...
    Itt van egy videó Joe Kelly jr.-tól a HE változatról.

2013 április, a No.K08435R. Na innentől érdekes. Ez is 3 kopoltyús, nyitott légbeömlős, full piros, tudtommal ez is HE jelleget mutató modell
    KYO-08435R
    Ne kérdezd miben különbözik a 2011-ben kiadott KYO-08433A-tól. Szerintem annak a 2. kiadása lehet. Igaz 2013-ban a 8435A számon egy kék-fehér, rajtszámos versenyváltozat is piacra került, egy speckó Le Mans-os középső lámpával. Szerintem ez utóbbi volt inkább a nagyobb durranás, a pirosat talán megtérülési szempontok miatt adták ki. Ha ugyan kiadták...
    2015 május, a No.KS08436R A fotó szerint ez 2 kopoltyús, nyitott légbeömlős, HE kivitel.
    KS08436R
    Ennek is van rajtszámos, "híres" változata, a 46-os. Ennél is szerintem a lényeg a történelmi jelentőségű rajtszámos volt a lényeg, a sima piros az csak alternatíva lehet. De ebben sem vagyok biztos, hogy valóban meg is csinálták, vagy csak bejelentették... Azért Kyosho-nak van pár ilyen "rémhíre". Mást ne mondjak, a karácsony előtt beszerzett Kyo Ferrari 328 GTS dobozán is fennen hírdetik a sárga 328 GTS változatot, vagy az első kiadású Ferrari Testarossa-juk dobozán is van kép a fekete változatról is. De mind kettő csak mese, soha nem volt ilyen a piacon. Se 328 sárga GTS, sem sima fekete Testa.
    Íme a két doboz fotó a "kamu modellekről":

Szóval Peti, őszintén megmondom, anno én magam is inkább a sima vörös változatokból szerettem volna valamelyiket, de talán a rajtszámos, verseny változataik a leghitelesebbek. Az autóból amúgy is csak 33 darab készült. Egyes források szerint 36, de itt vannak nézet eltérések, hogy az 1964-es 250GTO II.vers.-ból 3 db készült. Sokak szerint 33+3 adja kia 36-os darabszámot. A 33 darab közt is változó volt a 2 kopoltyú és 3 kopoltyú. Az orr rész nyitottsága nem mérvadó. Az egy le-fölszerelhető alkatrész volt. A CMC ezt ugye ugyan így le-föl szerelhetőnek csinálta meg. Amolyan parasztvakító módon. Szerintem nagy jelentősége nincs. Én a Kyosho helyében azokat legyártottam volna és a csomagolásba beteszem, Aztán aki akarja, ragassza fel a modelljére.
    Nos, nem tudom segítettem-e?
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.04.02. 15:44:28
  • crosspeet
    Jaaa, a Targa is patent lesz!!
  • PP993RS
    Aham... vágom.

Sztem jó mindkettő, nekem a nem nari felnis jobban tetszik...

Brutál egy gép kiadhatnák a Targát is...

• hogyantovabb
    Kedves "sorstársak"!

Kiemelten érdekelne a véleményetek az alábbi kérdéskörben.
    Kérdéseimet gondolatébresztésként tenném fel, a sok éve gyűjtők véleményére lennék kíváncsi, hogy ők mit gondolnak erről.

Mint tudjuk az árak az egekben, csak úgy repkednek a 200 eurós modellek, és a minőség meg általánosságban esik, ez a trend.

-A modellek túlárazva, közel sem érnek annyit amennyit kérnek értük.
    -A modellek a gyári dobozaikban való állásban is tönkremennek...
    -Minden héten 3 új gyártó, és 20 új típus. (Sarkítva persze.)
    -Lassan nem nyílik semmi, már a kezdeti funkcionalitás is elvész, jönnek a műgyanta "szobrok".
    -Modelldömping van, szerintem túltermelés.
    -Alakuló trend:504 - 4000 darabos limitációk ami "súlyos megvételi kényszer" még a gyártól, mert később nepperáron már
    beszerezhetetlen!

...

-Meddig tarthatóak az irreális árak szerintetek?
    -Milyen irányba mozdul el hamarosan a gyártás és a piac?
    -Marad a horror ár és még annál is tovább, vagy normalizálódni fog valamelyest?
    -A Német piac (eBay) el fogja tartani az összes modellgyártót továbbra is? (És ezzel az irreális árszínvonal fenntartását
    konzerválja?)
    -A kereslet elvisz lassan mindent, akár jöhetnek az általánosan 500 eurós modellek is?
    -Tartható ez, miszerint az autó modell "akkora nagy dolog", hogy értékmérő lesz lassan az ingatlan és az arany mellett?

-Vagy ez csak egy mesterségesen, a spekulánsok útján jó nagyra felfújt árlufi, ami kipukkad egyszer, és ezzel értékteleníti az addig vagyonokért megvett gyűjteményeket? (Rámutatva ezzel a reálisan csekély értékükre, szemben az "eszmeivel"?)

-Mi lesz a féltve őrzött, dobozban tárolt modelljeinkkel, amelyekről már 1 év tárolás után "elpárolog" a króm, hólyagosodik a festés, mattul a szélvédő, kirepedezik a gumi, és még sorolhatnám. (És ekkor még ki se vettük a dobozából!)

Nos, hogyan tovább?

Szerintem sokak fejében megfordultak ilyen és ehhez hasonló gondolatok.

Vélemények?

Üdvözlettel, és köszönettel, egy "csak 8 éve szolidan gyűjtő" sorstársatok. Tamás.
  • crosspeet
    látja..?

• crosspeet
    hát hallod.. a gyári fotókon a gts inkább szürkébb, az eredetiben is van szürke ilyen klasszik papucsokon. De az eredeti varrógépeseknek van kék szinű is, nari papucsokkal!
  • PP993RS
    Mér ez nem az a szín? Vagy nem értem
  • crosspeet
    Eddig azt hittem h ketfele van, sima Kyo es he, de ugy latom harom fele piros matrica nelkuli van.. Vagy az egyik az pl comp. ?
  • crosspeet
    Ja igen, piros, utcai..
  • crosspeet
    Urak!!!
    Szeretnék venni Kyosho Ferrari 250 GTO-t.. Mitől függ hogy foncsorozták-e az első fényszórót, illetve a légbeömlők (van amelyik elöl zárt, oldalt kettő rács, van amelyik elől nyitott oldalt kettő rács, és elől nyitott oldalt három rács is van..)?
  • crosspeet
    Gts preorder Singer, de miert nem ez a szín..??? :(
    Kivarom, hatha kiszorjak ezt is..

• BMW M5
    Hát igen....Amikor tavaly újra kiadta az AA a Mercedes 190E Evo 2-t 130 Euró körül akkor örültem mert ez kb. fele ár volt az ebayes nepperes áraknak De sajnos ezt nem folytatták pl. a Subaru Impreza 22B-vel amit ( szerintem ) újra kiadva simán adhatták volna EVO 2-áron de ők inkább a nepper-árra ( 200 Euró ) lőtték be az összeget
  • PP993RS
    A Clio W valóban brutál, 220€-ért eladottat is láttam a bayen, megnézném most azoknak az arcát akik annyiért bezsákolták

56€ derék, az a modell pont annyit ér, nagy-nagy piros pont a Norevnek, ez így nagyon korrekt, nem mint az AA féle újranyomás--->azt ugyanúgy dealer áron adják
    Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2016.04.01. 18:46:25
  • BMW M5
    A Norev folytatja az 1/18-as "árletörő" újra kiadásokat .
    A Renault Clio Williams-nek az ebayen időnként már-már brutál ( 200 Euró körül ) az ára , de a piros VW Golf GTI G60 is 100 Euró közeli......
    Renault Clio Williams
    Volkswagen Golf GTI G60
  • PP993RS
    A 405-öst megakartam venni, de horror ára lett, viszont szürkébe meg olyan szürke.

Az Alpina 8as odab.sz!!!
  • BMW M5
    Várható Ottomobile újdonságok .
    A Peugeot 405 MI16 anno már kijött más szinekben a 850-es meg gyári kivitelben .

Utoljára szerkesztette: BMW M5, 2016.04.01. 17:52:39
  • PP993RS
    Jaaaa, nem játszom királykislány kisasszonyt, úgy értettem hogy az ilyen bulvár-kényes témákat inkább privibe amit majd alkalomadtán csekkolj ..... tanulságos lesz
  • crosspeet
    Fel ne vedd, mi miattunk van a forum, akik irunk ide, nem pedig akik csak olvassak. ;)
  • PP993RS
    Inkább privibe írok ezentúl ;) nincs kedvem szétBORSozni a fórumot, lefárasztani a törpieket :)
  • PP993RS
    Erre én is pályáztam, és -bocs András- ezt ráadásul még normális áron is adta.

De tartom magam hogy nem-nem-nem veszek 80as évek előtti vasakat, mert akkor legalább 5-6 gépet megint meg kéne vennem ....... :P