Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
Húúúú, jó kérdés.
Próbáljunk tiszta vizet önteni a pohárba.
Azt írod, a sima pirosból a Kyosho 3 félét gyártott. Nos, ha az oldalukon a katalógust és a katalógusszámokat nézzük akkor 4 félét.
Nézzük időrendben:
2008 július, a No.K08431R katalógus számú, 2 oldal kopoltyús, elől zárt légbeömlős, full piros
KYO-8431R
2011 január, a No.K08433A katalógus számú, 3 oldal kopoltyús, elől nyitott légbeömlős full piros. Ez az úgy nevezett High End változat
KYO-08433A
Kicsit precízebb felnik, nyíló üza.betöltőnyílás, motortér tetőn bőrutánzatú hevederek, nem az "üvöltően műanyag utánzat", meg még néhány apróbb, precízebb különbség. Ja és természetesen magasabb ár. Megéri? Ezt döntse el mindenki maga...
Itt van egy videó Joe Kelly jr.-tól a HE változatról.
2013 április, a No.K08435R. Na innentől érdekes. Ez is 3 kopoltyús, nyitott légbeömlős, full piros, tudtommal ez is HE jelleget mutató modell
KYO-08435R
Ne kérdezd miben különbözik a 2011-ben kiadott KYO-08433A-tól. Szerintem annak a 2. kiadása lehet. Igaz 2013-ban a 8435A számon egy kék-fehér, rajtszámos versenyváltozat is piacra került, egy speckó Le Mans-os középső lámpával. Szerintem ez utóbbi volt inkább a nagyobb durranás, a pirosat talán megtérülési szempontok miatt adták ki. Ha ugyan kiadták...
2015 május, a No.KS08436R A fotó szerint ez 2 kopoltyús, nyitott légbeömlős, HE kivitel.
KS08436R
Ennek is van rajtszámos, "híres" változata, a 46-os. Ennél is szerintem a lényeg a történelmi jelentőségű rajtszámos volt a lényeg, a sima piros az csak alternatíva lehet. De ebben sem vagyok biztos, hogy valóban meg is csinálták, vagy csak bejelentették... Azért Kyosho-nak van pár ilyen "rémhíre". Mást ne mondjak, a karácsony előtt beszerzett Kyo Ferrari 328 GTS dobozán is fennen hírdetik a sárga 328 GTS változatot, vagy az első kiadású Ferrari Testarossa-juk dobozán is van kép a fekete változatról is. De mind kettő csak mese, soha nem volt ilyen a piacon. Se 328 sárga GTS, sem sima fekete Testa.
Íme a két doboz fotó a "kamu modellekről":
Szóval Peti, őszintén megmondom, anno én magam is inkább a sima vörös változatokból szerettem volna valamelyiket, de talán a rajtszámos, verseny változataik a leghitelesebbek. Az autóból amúgy is csak 33 darab készült. Egyes források szerint 36, de itt vannak nézet eltérések, hogy az 1964-es 250GTO II.vers.-ból 3 db készült. Sokak szerint 33+3 adja kia 36-os darabszámot. A 33 darab közt is változó volt a 2 kopoltyú és 3 kopoltyú. Az orr rész nyitottsága nem mérvadó. Az egy le-fölszerelhető alkatrész volt. A CMC ezt ugye ugyan így le-föl szerelhetőnek csinálta meg. Amolyan parasztvakító módon. Szerintem nagy jelentősége nincs. Én a Kyosho helyében azokat legyártottam volna és a csomagolásba beteszem, Aztán aki akarja, ragassza fel a modelljére.
Nos, nem tudom segítettem-e?
Utoljára szerkesztette: Missa, 2016.04.02. 15:44:28