Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Zo911
    Kíváncsi vagyok, mennyi ideig lesznek ezek a resin gépek tartósak, már ami a szélvédőket (is) illeti. Ha ez a tendencia, pár év múlva egy hibátlan darab aranyat ér majd.

Az Autoart árazása nevetséges, ár/érték arányt tekintve főleg. Idén járt nálam egy fekete C1-es Corvette tőlük és egy szintén fekete Esprit V8 is. Nem ma adták ki egyik modellt sem, meg is látszik rajtuk. A Lotusnak aljának olyan részletes és szép a kidolgozása, hogy az ember nyála majd elcseppen. Emellett pedig mindkét modell kívül-belül perfekt volt, gyönyörű, részletes, igényes munka. Ráadásként méretre szabott hungarocell dobozzal, pedig Millenium kiadású modellekről beszélünk. Ezt már elfelejthetjük. Az igénytelenséghez hozzáfűzve pedig felemlegetném a 993 Carrerajukat, amiről volt már szó a fórumon. A fordított ablaktörlőállás egy dolog, de ennyi pénzért (160-180 euró?!) már elvárná az ember az igazán aprólékos munkát. A korábbi klasszikus Porschékban mind volt igényes motormatricázás is, a 993-nál hűlt helyen a plaketteknek. Nem mintha ettől ne lenne szép a gép, de ha 100 euróért bármelyik másik régebbi 911-esükön meg tudták csinálni, itt több, mint másfélszer annyiért miért nem?

A Minichamps is szerintem rossz irányba halad, bár ezt a márkát kevésbé ismerem. 924-esem van tőlük, nagyon régi kiadása a cégnek. A kor színvonalán viszont elég igényes, kárpitozott beltérrel, nyíló bukólámpákkal, rendkívül részletes motortérrel stb. Van egy 991 Carrera S-em is, itt már a kárpit felejtős, a légbeömlőnyílások csak imitáltak motorháztetőn (és még az ezekbe integrált ködlámpát is sikerült duplán ragasztani, keressetek rá, a kék és pirosak még mind ilyenek, de az újabb kiadásokon , pl. cabrio már orvosolták a hibát). Egyébként nem akarom szidni, ezektől függetlenül egy egész korrekt modell - és a Minichamps továbbra is rendesen dobozol, hungarocellel. A GT3-asuknál viszont a tömör műanyag légbeömlő nyílások az autó elején szerintem nagyon igénytelenek.