Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Missa
    OFF.
    Sajnos ez nem csak a hirdetéseknél megfigyelhető jelenség...
    Szomorú, de sajnos családon belül is tapasztalom ezt. 25 éves nevelt fiam 2 éve "önálló" életet él.
    Az édesanyjával jó formán csak FB chat-en kommunikál. Telefonon elérni szinte lehetetlen, ha sikerül, akkor is az anyja keresi.
    Kérdeztem mi az oka ennek, itthon nem erre lett nevelve. Nincs magyarázat.
    Az okokat ezekben látom: a munkahelye, emailes, (nem betelefonálós!) ügyfélszolgálati munkatárs. Nincs beszéd, csak email...
    Az állítólagos haverjaival is csak ez az egy kommunikációs kapcsolattartás működik. Egyszerű, van rá idő, hogy a válaszainkon gondolkodjunk, még ha csak másodpercekről is van szó néha. Na de ha beszélsz, akkor állandóan figyelned kell a parteredre és gyorsan gondolkodva válaszolni. Kicsit hasonló ez nekem, ahhoz, amikor mondjuk 12-t meg kell szorozni 8-cal. Egyszerűbb sokaknak bepötyögni a számológépbe, mint fejben kiszámolni. Biztos én vagyok a hülye, mostanában fogorvoshoz járkálok, fekszem majdnem hanyatt a fotelban, az orvos dolgozik a számban én meg rohadtul unatkozom a szájtátás közben. Azzal szórakoztatom magam, hogy a doki feje fölött levő fénycsőarmatúra rácsait számolom és szorozgatok fejben, hogy összesen hány kis kocka lehet. Tök jól megy vele az idő.
    Őszintén, néha magam is elgondolkodom, amikor telefonon próbálok ügyeket intézni. Hiába beszélünk azonos nyelvet az ügyintézővel, néha mintha nem értené amit mondok. Hosszú percekbe telik, mire leesik tantusz. Persze lehet, hogy ez "tanult viselkedés forma" és utasításra teszi. Mert nem mindegyik szám hívható ingyenesen, ugye...