269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
#261325 A Totalcar - Ferrari Daytona cikkben az egyik kommentelő írta:
"Ferrari után már nyomoztam, ezt kaptam válaszul az FB-n egy ismerős ismerősétől:
X.Y.: "A Röpiben volt, metálkék színű Daytona, ültem benne.... Állítólag egy arabs jött vele Bécsből, a kutyák kiszagolták a drogot az ajtókban, őrözetbe vették, az autót lefoglalták. A V.-vel meg akartuk venni, ha jól emléxem 140 volt az ára először, később 120. Sokáig gondolkodtunk rajta, mert valakik széthajtották, nem volt üzemképes, aztán plexi oldalüvegei voltak, síma alulap műszerfal, kispolszki kapcsolók, alulemez műbőr ülések, plexi fényszóró fedő, stb.... Sajnos még nem volt meg a kellő műveltségünk Ferrari vonalon, a szánalmasan egyszerű, mondhatni primitív kivitele akkor elriasztott, pedíg egy pályaversenyautó volt, többszörös értékkel bírt, mint egy normál utcai kivitel. Állítólag Pécsre került, de a fejújítása sokba jött volna, azt mondták, horribillóért adták el Amerikába évek múltán..." -
zsolti65 #261324 Bárki vette is meg...a szervizeléssel akadhatott némi gond az AFIT-nál..De az ÁFOR kúton is biztos sokan megnézték....Ha egyáltalán megvehette valaki...Tabányi Mihály pl. azért nem vásárolt Rolls Royce-ot,mert nem hozhatta haza...Mert hogy az egyenlőbb elvtársaknak a merga,bömös,meg Ford Capri még belefért az ideológiába...na de a rolls már sehogysem...és gondolom a ferka sem.Annyira nem dolgozhat jól egy elvtárs.... -
#261323 Én azt hallottam erről a gépről, hogy valami digó csempésztől foglalták le annak idején. A futóműve szét volt ütve rendesen (talán a másik oldalon). A gép asszem 150.000Ft-ért volt eladó, ami kb. 10-20 éves keresete volt egy polgárnak. Egyebet nem tudok elmondani… kérem kapcsojjaki! -
zsolti65 #261322 Azt hittem csak mostanság rombolnak mifelénk LaFerrarikat........és hogy a 70-es évek cucializmusában ,kis országunkban Ferrari csak matchbox formájában létezett.....Aztán tessék.... -
zsolti65 #261321 Hahahaha!!!Ámuldozik a honvéd elvtárs!!!!! 70-es évek,Röppentyű utcai használt autó udvar.......Mivaaa?????
-
#261320 BBR 2006 BMW Mille Miglia Concept.
Utoljára szerkesztette: 355, 2015.11.05. 14:59:06 -
#261319 Ennyire ne szaladjunk előre, még be kéne zsebelni 10+ millió eurót :)))
Az elején biztos csak Ferrarikat gyártanék, és egy High End Daytona ott lenne a listán :) Aztán győzne a józan ész, miszerint a gyűjtőknek csak kis része szakosodott Ferrarikra, úgyhogy jöhetnének a DeSotók és hasonlók. Se asszem a fő csapás megmaradna: olyat, amit még senki, vagy olyat, amit más már igen, de szégyelli :)
Pár modell, amit kihoznék: Rainbow, Mythos, 206 Dino, 365 P Tre Posti, 550 GTS, 288 GTO, 308 Rally, 288 Spyder, Glickenhaus P4/5, Brunei modellek, satöbbi. Nem akarom telehányni Ferrarikkal a topikot, de azért...
Ferrari 308 GTB Group 4
És az tuti, hogy ez lenne az első kiadásom: Ferrari 365 GTC/4. Állatira tetszik, még műgyantából se létezik, és pont egyidősek vagyunk.
-
#261318 Szerintem a LaFerraris, Váci úti sztoriból eddig ez a legjobb:
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.11.05. 11:00:03 -
#261317 "Ha egyszer bejön az Eurojackpot, a listámon ott van a saját modellgyár összehozása"
- csak Ferrarikat fogsz gyártani?
- tudom, hogy a 275 GTB-t az ERTL kiadta die-castban, a BBR resinben, de nem tervezed nyitogathatós, szép die castban kiadni?
- ugye csinálsz majd amcsikat is. Lécci-lécci-lécci 1957-58 körüli, nagyuszonyos De Soto-kat is!
- tudom, hogy sokaknak nem teszik, de ugye csinálsz majd Ferrari 412-t (365 GT 2+2, 400I, STB.) is.
- na meg ugye a Ferrari 340 MM Spyder is jó lenne
- a 365 Daytona GTS-ből is csak a Techno Giodi és a HW csinált nem túl szépet, szóval olyat is csinálhatnál.
Ez az én listám, de majd biztos jönnek még igények Lambo-kra, Porsche-kra, meg arra a nem jut eszembe márkára. Olyan kockás terítős-bajoros mintája van az emblémán. BMV (busz-metro-villamos) vagy valami ilyesmi a neve...
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.11.05. 10:33:56 -
#261316 Na ja! Ha meg nem fékez, akkor futómű, orrspoiler és padlólemez próba is.
Ott a SPAR-nál és a gyerekkórház kereszteződésnél levő fekvőrendőr az amúgy is egy túlméretezett.
Az már nem is fekvőrendőr, hanem fekvőrendőr zászlóalj. -
#261315 Jó lehetett nyargalászni a fekvőrendőrökön...
Mit nem ércc ezen? Gyorsulás - fékezés, motorpróba - fékpróba :) -
#261314 Csatlakozom. Azt még simán bevállalnám, hogy a világtörténelem egyik legszarabb modelljét, a Guiloy 250 GTO '64-et becseréljem egy CMC-re, de sajnos nem azt adták ki. Viszont nekem is itt figyel 2 Kyosho (a csukott orrú utcai meg a #19) és eszembe nem jutna az új CMC GTO-ra lecserélni őket. Pedig nem is Hájendek.
Ha egyszer bejön az Eurojackpot, a listámon ott van a saját modellgyár összehozása :))), és tutira nem olyan modelleket gyártanék, amit mások már kihoztak teljesen vállalható kiadásban. Inkább olyanokat, amiket sose gyártottak, vagy amire ma már a gyártó is szégyellné ráírni a nevét. Ha CMC lennék, inkább kihoztam volna a '64-est, a 330 GTO-t vagy a 330 LMB-t.
Igazi 250 GTO '64
Guiloy 250 GTO '64
Ferrari 330 LMB Spider Fantuzzi
-
PP993RS #261313 Én ott "igaz" Ferrarit max tréleren láttam, 355 Challange, de full gyári nem "szét"versenyzett, egy tükrös Testarossa, F40, meg talán volt egy F50-es is, de azt max a formából következtettem, mert sajnos már lepedőbe volt mikor arra jártam :( mert amúgy én is rendszeresen a Madarászon közlekedtem, ott gyakran ellehetett csípni csodákat, jó lehet ott a szemközti panelba lakni :) -
#261312 Pár éve a BSR irodaházban, ráadásul még a Madarászban is laktam, az OTP irodaházzal szemben. Néha ezen a nyamvadt Madarász utca, Babér utca etapon királykodtak. Zömében F430-ast, meg Italia-t láttam, egyszer feltűnt egy megnemmondom milyen vörös színű (de hihetetlenül szép) 599-es is és egy fura, vaj színű 612 Sessanta. De ezek mindig kulturáltan mentek. OK, hogy ott van nem messze a szervizük, de fel nem fogtam, miért a Madarászban próbálgatták őket. Jó lehetett nyargalászni a fekvőrendőrökön... -
PP993RS #261311 Sztem szigorú vagy, 100x inkább olyat vegyen az ember, mint mondjuk egy 10en darabos limitált rezsint, aminek még a kereke se forog -
PP993RS #261310 Pedig az amolyan tipisch versenyszakasz a városban, amíg 70es limit van, beljebb a belváros felé meg már olyan sz.r az út, hogy akinek van esze amúgy se nyomja.
Esténként-hétvégén ott mindig van valami rácsing. Na persze nem pont Ferrarikkal, de ott sokan nyomják mint süket a csengőt. Én ott dolgozom a Váci út mellett, napi 2 Ferrarit amúgy garantált látni ;) meg rendszeres a piroslámpás erőfitogtatás. Mérni meg 3helyen szoktak, Duna Pláza túloldalán, a Láng előtt meg nagyon ritkán pont ott ahol a Ferka is törött, (de ott eddig csak 2x láttam) aki ezeket a pontokat ismeri ott kicsit figyel aztán ami a csövön kifér :/ -
#261309 Hmmmm. Szombaton a hírekben azt mondták, hogy a tulaj szerint nem voltak még bemelegedve a versenygumik. Minden nap ezen az útszakaszon járok dolgozni. Nekem nem tűnik versenypályának. Ha nem melegedtek be, miért nem várt vele a Lehel térig? Egy kicsit vánszorog még a Nyugati térig (a gumik is és a motor is melegedhet még), ha szerencséje van, akkor a Bajcsy-n még rajoskodhatott volna.
Hogy mondták a L'art Pour L'art-ban? "-Türelem, tornaterem" -
#261308 Van róla videjo
-
crosspeet #261307 Aláírom, a Kyosho-d fullos! Attól jobbra vágyni, már perverzség.. :) -
crosspeet #261306 ez jó! :)
Pezsgőztél is..? :) -
zsolti65 #261305 Nem baj ha nyílik...meg az se ha nem.. :) Ha nyílik akkor vannak rések,picit "lépcsős"króm díszlécek stb...Ha nem nyílik akkor nincs motortér pl....de plasztikus homogén a felület......Mindegy is!!!!!A lényeg hogy ha az ember elhatározta hogy gyűjti ezeket a porfogókat,legyen meg amire vágyik!!!!! (modern női mondás: "Szép az a cipő de drága????-rövid az élet...VEDD MEG!!!!!!)Szóval mindegy hogy diecast vagy resin....mindegy hogy egy ugyanazon típus többféle gyártótól is megvan.....A lényeg hogy vágytál rá hogy legyen,és MEGVAN!! :) -Évekig fortyogtam hogy nem gyártanak RR Phantom modellt...Mert nekem mindenáron az kellett volna,de nem volt!!!!Aztán a Kyo megtörte a jeget....Amikor beszereztem,pezsgőt bontottam :)))) Kiraktam az asztalra a verdát,mindene nyitva...bámultam és kortyolgattam a pezsgőt:)))) Hogy amiről évekig álmodoztam,most itt van télleg.....Szóval ilyen ez...Nyilik-nem nyílik mindegy!!!! A gyűjtőszenvedély a lényeg!!! -
#261304 Ismersz! Én "élvezek" egy alváztól.
Mind azok ellenére bízom benne, hogy 400 alatt is lesz az ára.
Ha sikerül szerezni CMC-t (hangsúlyozom ha sikerül), legfeljebb eladom a Kyosho-t.
Na, de azért álmai csak lehetnek az embernek. -
#261303 had legyek az ördög ügyvédje, és magamra vonjam a nép haragját de szembe mennék a "hű de fasza ez a modell nekem is kell majd egy" vonulattal
meg is mondom miért
értem én hogy 1841 alkatrészből áll, meg hú de über fasza hogy az oldalablak eltolható, nomeg a tanksapka is nyílik és ni már lecsavarozható az orrán lévő kopoltyú..... de őszinte leszek, végig nézve a kis videót egy pillanat erejéig sem éreztem egy csöppnyi késztetést sem hogy lecseréljem a Kyosho GTO-mat...
egyedül az alváznál éreztem hogy ez igen, ez ott van a szeren, de ha nagyon alvázra akarok élvezni, csak alánézek a 250GT-mnek, és csak ezért nem adnék ki cirka 400eurót ezért mikor ott vigyorog a vitrinbe egy szintén majdnem tökéletes Kyo, ennek a töredékéért, de még ha most venném meg akkor is min a feléért vehetnék egy HE verziót
na így nézve -és előre bocs a véleményemért- nekem kicsit sznobságnak tűnik ha valaki a tulajdonában lévő kyo mellett egy rohadt drága másik verzióról vágyakozik
sorry
nem ellenségeket gyűjtök, csak ez kikívánkozott már egy kicsit :)))))) -
#261302 Nekem bejön. Igaz pár helyen írják, hogy a Kyosho szebb. A fene tudja.
Én inkább azért fanyalgok, hogy a GTO helyett csinálhattak volna 275 GTB-t pl. De egy 250 LM is nagy szám lenne. Elite ugye olyan-amilyen. Exoto az meg olyan mint a Loch-Nessi szörny. van, de nem látta még senki. Ja, és qrva drága. CMC "csak simán rohadt drága"
Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.11.03. 19:50:02 -
#261301 Én is tervbe vettem. Hogy sikerül-e, az kérdés. -
#261300 Bakker, nektek semmi se jó. Hogy Bëlgával éljek: ha mindene nyílik azabaj, ha semmije se nyílik, azabaj :-)))
-
#261299 A pasi amúgy nincs is a Ferrarikra kattanva.
-
zsolti65 #261298 A Pink Floyd 94-es turnéjának előkészítésénél a zenekar tagjainak is a zsebükbe kellett nyúlni néhány millió dolcsi erejéig.
Míg a többiek a bankszámlájukat rövidítették,addig Nick Mason,a dobos,beadta a Ferrari 250 GTO-ját a gazdagok zálogházába.Az autó ott pihent a turné alatt.A turné giga siker volt.Szétkaszálták magukat...Így hát kiváltotta a kocsit,azt ennyi... -
zsolti65 #261297 1:18-ban van azért esztétikai hátránya a "minden kis izé hozé nyitható" (bármilyen precízen van megoldva) és a valódi bőr felhasználásának.De különleges darab az biztos.-meg gondolom az ára is az lesz. -
hamhusz #261296 Elég durva... Meg fogom szerezni, nagyon precíz és minőségi munkának tűnik :) -
#261295 CMC - Ferrari 250 GTO -
#261294 Megint rám jött a firkálhatnék.
Kis olvasni való, hátha érdekes:
Ferrari 330 P4 -
PP993RS #261293 És mivel ezzel is pár gyártó (Bubu, Welly, HW, meg talán még volt valaki) teleszórta a piacot, semmi ára, legalábbis 1-2éve annyiba került, mint most egy dobozos, ritkább Bubu valami. -
PP993RS #261292 Ez meg a majsztó féle SRT Viper, akkor még nem volt BBR / TM verzió, úgyhogy egyeduralkodóak voltak a piacon, na nem mintha most egymás vadászterületére lépnének. Szerencsére maga a típus nem tetszik annyira, hogy 200€ körül csengessek egy zárt rezsin verzióért....
Meg a Maisto elég tisztességesen összerakta, felni+motortér egész jó, az elejét ha nem rontják el, hogy ne úgy nézzen ki mintha a "sarki" karosszériás rakta volna össze, akkor egész jó gép lenne. Bár ár/érték arányban így is verhetetlen.
-
PP993RS #261291 Találtam még két Vipert :)
Ezt a fekete Roadstert nagyon összerakta az AA, pedig ugye ez is még a lószállító-dobozos régi széria.
Megcsinálták rajta a lendkereket :) motortető hangszigetelést, a lámpák vetítőlencséi is kis műanyaggolyók, nem egy ezüstre festett paca mint sok másik modelljüknél :/
Utoljára szerkesztette: PP993RS, 2015.11.02. 10:44:32 -
#261290 Szerintem sem olyan rossz az az Elite California. -
#261289 Sz'tem nincs az előre lefocizva. Nem rossz a HW E Cali, de azért nem egy 458 GT2.
Utoljára szerkesztette: 355, 2015.11.01. 18:17:30 -
#261288 Engem majd nagyon érdekelne még egy HWE kontra Bb Signature LaFerrari összehasonlítás is. -
PP993RS #261287 Én is kíváncsi vagyok, de így látatlanban fogadni mernék, hogy sokkal szebb lesz a HWE. -
#261286 Ezt külön megköszönném. Kíváncsi vagyok a két cég munkája közti különbségekre.