Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Missa
    Nem vagyok közgazdász, de hasonló módon vélekedek magam is.
    A statisztikákat lehet a "saját ízlésünknek" megfelelően készíteni. Ezt azért tapasztalhatjuk itthon is...
    Nekem igen is elgondolkodtató, mind azok ellenére, hogy roppantul őrülök is, hogy ennek az igazán prémium terméknek a gyártását idehozták. Ha legalább egy kis részét is. Én egyszerű halandó, igen is erre gondoltam, hogy a bérezés lehet az egyik legfőbb indok.
    Tény, akkor is nagy presztízs, hogy egyenlőre 20 embernek ad munkát ez a manufaktúra. Evvel kapcsolatban több reményemnek szeretnék hangot adni. 1. a cikkben leírtak szerint sikerüljön 150 főre bővülniük, 2. az ott dolgozók, a minőségi munkájukért, kapjanak "minőségi" bérezést, 3. jussunk el arra a szintre, hogy akár mi, egyszerű halandók, "modell-buzik" (jó értelemben véve) is tudjunk ilyet beszerezni a gyűjteményünkbe, 4. az egyenesen csodálatos lenne, ha ezt a beszerzést hazai minta boltból tehetnénk meg, és 5. talán ez lenne a leghamarabb kivitelezhető, a Herendi Porcelán gyár és ha már Pécs, akkor a Zsolnay Porcelángyár mintájára, lehetne az Amalgamnak is egy bemutató programja a manufaktúrában. Én biztos venném a fáradtságot, időt és pénzt, hogy ha más képp nem, de egy hétvégi program keretében megnézzem. Engem ezekben a prémium kategóriás modellekben a legjobban a kézművesség nyűgöz le a legjobban. Remélem nem hangzik közhelyesnek, nagyképűnek, vagy elcsépeltnek, de ha már ilyen modellre pénzt adok, ezzel nem csak a modell értékét, exkluzivitását, stb-t szeretném a magaménak tudni, hanem ha ránézek szeretném a tiszteletemet kifejezni azoknak, akik egy kis asztal fölé görnyedve elkészítik ezt nekem-nekünk.