269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    Csak neked majd mellé teszem a régi Elite verziót is :)
  • Missa
    Sok képpel, ugye? És a benyomásaiddal.
    Engem érdekelne mind kettő.
  • 355
    Nekem jövő héten fut be a nyitott fapad vörösben és a csukott Signature bordóban. Lesz majd nagy összehasonlítgatás.
  • schumimodells
    Meg ez is jött még.
  • schumimodells
    Sziasztok.
    Na, meglett az első újkori Bburago Ferrari modellem, egy fehér Signature California személyében.
  • PP993RS
    Na végre láttam egy LaFerrarit, most tört szét egy a Váci úton.....
  • 355
    Ha valaki nem tudná, hogy mire kőccsön (!) el hirtelen 5.600€-t... Ezt a Ferrari Store-ban találtam: 1/18-as LaFerrari, bronzból öntve, palládiummal futtatva, a fekete rész ródium, az egész kézzel van polírozva. Igen, nagyjából 1.750.000Ft.

Utoljára szerkesztette: 355, 2015.10.30. 22:56:33
  • PP993RS
    Nehogy híguljon a Ferrari tartalom :)

Sárga F50; úgy alles zusammen sztem a Maisto egyik legjobban sikerült modellje, pláne ha figyelembe vesszük, hogy elég korai kiadás.
    Bár lehet ez nem pont hátrány, a régebbiek mintha szebbek lennének, akárhogy is, van annyira jó hogy kicsit kipingálva a HWE égisze alatt nem kevés pénzt megadnak érte. :/

• PP993RS
    Szép a C4, kevés modellek egyike amely bármely színben tetszik, ez a forma mindent elvisz :)

De nem értem miért nem pl. egy ZR1-et csinált meg az AA, annak a felnije is sokkal jobb.

Hát most már horror az ára, vagy végül is mondhatjuk hogy beállt a sorba.....

Z06-osra én is hajtottam, itthon volt egy eladó, hirdetett sok modellt, kértem tőle egy listát, ott volt hogy "C6 Corvette". Mondom ez milyenes? Átküldött egy linket, a "sima" C6 volt rajta, 18ezerért adta, hát mondom ilyenem már van köszi.

Erre másnap rám ír, hogy bocs, nem teljesen olyan minta linken, piros ugyan, de neki fekete/piros a belseje.........

Mondom bazzz akkor az egy Z06-os, kell!!!! Erre 2óra múlva írt hogy most volt nála egy srác és azt is elvitte............. ááááááááá
  • mikeman
    mivel nekem egyik kedvenc típusom a Corvette, így igyekeztem minden generációját beszerezni, -a legújabb C7 kivételével ez sikerült is- így a C4 is kötelező volt, és szerintem akkoriban nem volt egy eget rengető ára, bár ma már ez is elég súlyos árral rendelkezik

A Viper-t az AA sajnos nem a rá jellemző sokszínűséggel hozta ki :( nekem igazából a fekete és a piros sem tetszik maradéktalanul bár mindkettő vállalható, de egy kék színű két fehér csíkkal sokkal dögösebb lett volna, csakhát olyan nem van sajna :(( így én a feketét választottam, nomeg az volt akciós, .... ha belegondolok mennyi volt, meg most mennyi egy átlag új AA modell.... hát siralmas a helyzet

SZép az a C5-ösöd , nekem egy AA van abból is (sőt mindegyik Corvette-em az :) , nem egy fiatal modell, gyakorlatilag a leggyengébb minőségű a Corvette-jeim közt, és ahogy írtad még a lámpája sem nyitható, de azért nekem tetszik, és amíg nem lesz jobb marad a házbál :)

és hát a C6, nos az enyémnek is pont az a baja mint a tiednek, illetve csak volt mert én is lekezeltem, és igen egy kicsit veszített a bőrhatású selyemfényéből és fényes lett, de őszintén, a vitrinbe pont nem látszódik, még kézbe véve is alig és még mindig jobb mintha abba a maszlag felületébe vastagon bele lenne ragadva a por..... mert amúgy nagyon szép modell, nekem nagyon tetszik, sokáig hajtottam egy sárga Z06-ra
    de annak horror ára volt akkor ( meg még most is) nem volt szívem (és zsebem :) annyit adni egy modellért, így maradt ez, de bőven jó ez is, főleg ha belegondolok hogy ez mennyibe került

• PP993RS
    Ez meg a "maradék" kettő, illetve egy Maisto GT90-es Fordom van még, de ugye az csak egy maisztó meg nem is utcai gép, (én se vagyok oda a prototípusokért) de az NFS-es múlt miatt nem volt szívem eladni :)

Szerettem volna még egy C4-es Vettét is, de az sima rablás amit az AA kér érte :( ráadásul a legbutább felni-verziót rakták rá, mintha direkt elakarnák csexni)

Na meg a három másik AA amcsi vasam nem kerül(ne) annyiba

A Viper nagy kalandor volt nálam, először megvolt pirosba, azt eladtam mert hibás volt, aztán jött egy fekete, de nem tetszett mert elvesztek a részletek... a Vipernél tök szépen megvan csinálva a kédergumi az ajtóknál meg van még pár részlet ami feketébe mintha ott se lenne :( úgyhogy az is elgurult és lett újra egy piros :)

A C5-ös Vette meg gyönyörű darab, kár hogy a Bubu telefosta a modellpiacot azzal a szétnyomott, elrontott seggű, tepsi verziójával, az UT itt is hozza a papírformát; hibátlan kerék+kiállás, karosszéria. A belseje sajnos még az első széria ami sima műanyag nem az a rücsis verzió.

És ez is milyen jó lenne nyitható bukólámpával.... de azt még később az Autoart se csinálta meg :/

• PP993RS
    Előtúrtam még pár amerikai vasat, nyugi nincs sok :) (sajnos)

Erről pont most beszéltünk, a marcipánüléses Vette, a 2. képen látható hogy milyen fényes az ülés :/
    Ettől eltekintve anno egy erősen alul-értékelt modellje volt az AA-nak. (attól függetlenül hogy én pont akcióba vettem, amúgy se volt akkor drága-nem tudom most mennyit kérnek érte)

Gyönyörű és részletes rajta minden, alulnézetből is látszik mennyire odafigyeltek.

• PP993RS
    Sztem akkor is ez a legszebb generáció :) ugye ez volt az első "retro" verzió, aztán egy csomó gyár rákapott a nagy retrósításra...

Utána ami jött az mind hígult csak, próbáltak csűrni-csavarni a formán, de ez a szögletes, baltával faragott forma sztem nagyot üt a mai napig.

Itt az enyém, csak feketébe

• mikeman
    nekem a production verzió van, ez 6000db-os limitált modell, a concept car verzió meg 3000db-os
    valóban nem sok különbség van köztük, talán a legjellemzőbb a fenekén látható, a CC verzión a spoileren van a pótféklámpa, és a csomagtérajtó közepén van a Shelby felirat, a production verzión meg a féklámpa a csomiajtó közepén van és a szélére került a Shelby felirat
    ezen lehet polemizálni hogy melyik a szebb, a CC biztos hogy ritkább, de nálam a választásnál az volt a szempont hogy a gyártott, utcán is futó példány utánzata legyen meg, koncepciókat nem gyűjtök
  • Chevys Zsolti #261271
    Igen, műgyanta. :/ Hát... Valószínű az lesz, mert nagyon kiváncsi vagyok rá, hogy tényleg olyan-e, mint képeken, melyek kezdő makettépítő korszakom emlékét idézik...
  • PP993RS
    Na jah, a Mustang mindig is gyenge volt ilyen téren, de -jobb esetbe- vót benne egy állat V8 :) erről szólt...

Én egy 2003-asban ültem, a többit max kívülről... de az is szörnyű volt, nyekergő, sorjás rettenet műanyagok, ócska kapcsolók, amortizálódott benne minden, szarul is állt rajta pár dolog, de spec lehet azért mert korábban talán lezúzták, ezt nem tudom, de ha az új is ilyen...... de mindez az első gázfröccsig volt csak zavaró

Jó élmény volt, de -önerőből- biztos nem kéne olyan vas.
  • PP993RS
    És az is rezsin ugye? Hát nem tudom, mondjuk a 70€ nem vészes... vedd meg, aztán ha kijön az AA max átszállsz :)
  • PP993RS
    2005-be mutatták be, az Autoart megcsinálta a production verzsönt meg a showcar-t is, azt ne kérdezd mi a difi, sztem semmi :) de a certifikációs kártyán rajta kell lennie melyik-melyik.

A gépet meg 2006 májusába kezdték forgalmazni, csak ugye amerikába gizda hogy év közepén már a 2007-es modellel járkálsz :)

Úgyhogy igen, akkor 2007-es

Ez is egy durva verzió volt, és kár hogy ezt is csak a SC adta ki :(

• Chevys Zsolti #261267
    Igen, az Aa tényleg bemutatta már Nürnbergben, de vélhetően nagyon fájni fog az ára. A Kyosho most 70EUR akciósan.
  • PP993RS
    Autoart aszem megcsinálja, de követve az áraikat ilyen 45-50 biztos lesz... (nem tudom mennyi a Kyosho)
  • 355
    Nem rossz próbálkozás, majdnem ugyanaz a kettő :-)
  • mikeman
    gyorsabbnak kellett volna lenned :))
    amúgy azt gondoltam hogy elég különleges lévén gyorsan el fog menni és ahhoz képest elég sokáig árultam, és a végén a külföldi árához képest pedig jóval olcsóbban is ment el
    hát ilyen ez a modellgyűjtő szakma :))
  • mikeman
    szerintem 2007-es az, de valóban nekem is nagy kedvencem, vadásztam rá egy jó darabig
    nekem tetszik a több is, sőt :)
    és tetszett a babakék is szép volt a bicolor üléshuzat meg gyönyörű volt a felnije, de egy gyenge pillanatomba mennie kellett
    ja és most látom hogy egyet kihagytam, ráadásul az első AA Mustangomat, egy '71 Mach1-et

• mikeman
    pont szemből nem találtam képet róla, de azért így is összehasonlítható :)

• mikeman
    azt inkább meghagynám az eco fanatikusoknak :)
    bár megjegyzem lehet hogy a kicsit tehetősebb fiatalok körében keresett lesz mert a turbo által jól tuningolható lesz, fel lehet nyomni azt a kis gizdát gondolom vagy 4-5-600 paciig is, mint ahogy a japán rizsrakétákat is
    de a legnagyobb bajom az vele amúgy -és ez vélhetőleg nem motorspecifikus dolog- hogy a szalonba körbenéztem egyet, és borzasztóak az illesztési pontosságai, a mocitető pl elől középen majdnem nulla volt a két szélén meg legalább 5-7 mm, olyan volt a hatása mintha kapott volna egy orrba nyomást .... :( szóval nem tünt minőségi darabnak, hiába hirdetik hogy ez már sokkal jobb minőség mint a régiek..... hát nem
  • Chevys Zsolti #261260
    Sziasztok!
    Mit szóltok a Kyosho (Ousia) Huracan-hoz? Képen nem tűnik igazán szépnek. Persze ilyen áron nem várható MR szint, de akkor is... Mit gondoltok, készül a közeljövőben szebb darab valamelyik gyártótól, vagy érdemes megvenni a Kyosho-t?
    Utoljára szerkesztette: Chevys Zsolti, 2015.10.29. 18:07:55
  • 355
    'reggelt!

Utoljára szerkesztette: 355, 2015.10.29. 12:05:05
  • goser
    Szép darabok! A grabber Blue-ra hirdetésre emlékszem, mire észhez kaptam, hogy meg kellene venni, addigra már el is adtad :-( Nagy kár, nagyon tetszik az a szín.
    Utoljára szerkesztette: goser, 2015.10.29. 10:56:27
  • 355
    Nem is értem, hogy miért nem a 2.3-as verzióra gyúrsz... :-)))
  • PP993RS
    A 2006-os Cobra mind közül a legszebb, mit legszebb... legbrutálisabb. Nekem a többi generáció valahogy nem :/ és spec annak a facelift se tett sok jót, úgyhogy ne sajnáld a bilikéket

Aztán volt egy utolsó facelift, na az viszont megint ultrabrutál lett, de azt sajnos nem csinálta meg az AA, csak a Shelby Collectibles, azt meg talán hagyjuk, az inkább egy 1:16-os elméretezett valami.......
  • mikeman
    páros csak rövid ideig volt, az is csak a te jóvoltodból, hogy voltál elég türelmes ez ügyben :)
    de akkor jöjjön "közkívánatra" a Mustang horda :)
    időrendi sorrendben próbáltam őket felrakni, vannak még hiányzó darabok pl.: 67-69es kéne nagyon, nem kedvencem, de kéne azért egy 2. gen. Cobra II, csak a teljesség kedvéért kéne pedig bűn ronda 3 gen Mustang 5.0, no és egy 4. generációs super stallion és természetesen egy legújabb 2015-ös is- szigorúan a V8 verzió :) ...... szóval van még bőven ami kéne :))))
    tehát akkor a fotók:

a 2010-es grabber blue GT500 már sajnos nem az enyém, voltam olyan ökör hogy eladtam, de nagyon bánom, lélekben még nem engedtem el, ezért került fel ide :(
  • 355
    Engem a bukólámpa hiánya annyira nem zavarna. A 355-ös egész dögös nyitott lámpával, de a régebbiek nagyon bárgyún néznek ki.

• PP993RS
    Szép kis masina, de bukólámpás autót-működő mechanika nélkül én biztos nem vennék 2015ben, vagy '16ban nem tudom mikor jön ki. Persze ha új modellről beszélünk.

Most pl. majdnem elcsábultam egy AA Diablo VT-re, de valami 42ezerig követtem a licitet aztán ki is kapcsoltam..... őrültek. Azért csak úgy kíváncsiságból megnézném ki-melyik országból ad ennyit érte. Lehet meglepődnénk hogy nem a fejlett nyugatról ...
  • PP993RS
    Igen az is típushiba az AA C6-os Corvetteknél.

Nekem is ugyanez volt, én leszedtem azt a réteget az ülésekről+könyöktámaszról, gyakorlatilag a komplett festés lejön róla, de szerencsére az ülés ugyanolyan színű műanyagból van öntve. Pepecselős munka, de nagyon zavart hogy egy bazi nagy ujjlenyomat van az ülés közepén :D

Így olyan hatása van az üléseknek mint amikor a bőrt agyon bőrápolózod, fényes lesz... nem mondom hogy így jó, de JOBB az ujjlenyomatos-szétkent marcipántól.

Ez az egyetlen modellem ami a tengerentúlról jött, 17.99dollár volt :) (vagy 40darabot kiszórtak, senki nem írt negatív ítéletet rájuk, mondom akkor had menjen) igaz a posta majd a 2x-ese, de még így is vicc áron hazajött, mondjuk rögtön megértettem miért ;)

Persze lehet mondani ha nem nyúlsz hozzá, de a por ebbe is ugyanúgy beleragad egy idő után :/
  • 355
    ...mármint a 450€-s F15T-t.
  • 355
    ...a Spark (= a Fujimi/Truescale resinek eredeti gyártója) pedig több pvc Ferrarit, egészen-egészen emberi áron. Jön a 330 TRI, a TR 61, egy új 250 SWB Breadvan, az F15T páros és két 250 LM (a HW-féle sárga és a '61-es Le Mans winner #21). És mindegyik itt van 140€ alatt! A BBR meg csessze meg a 450€-s modelljét. Nekem egy F50GT-m van a Truescale-től, az teljesen megéri az árát, a BBR nem tudhat 3× jobbat.
  • 355
    Az volt már, hogy a Minichamps kihozza plasztikból a Maserati Merakot és a Borát?

Merak

Bora
  • goser
    Nekem egy AA Corvette-nél van problémám az ülésekkel. Ha hozzáérek, olyan, mint a gyurma,, deformálodik és kenődik szét (az ujjlenyomatomat pompásan megőrzi). Nagyon zavart, ezért akartam venni egy másikat. Találtam a neten jó áron, elmentem megnézni és ott is ugyanez a hiba jelen volt.
  • PP993RS
    Sztem nem, miért pont azt cserélnék le ami elég jól bevált? Gondolom leporolták az öntőformát azt had menjen.

Ill. de mert amit láttam képeket ott rendre sz.arabbul néz ki, mint a régi Maisto/HW, az illesztések rosszabbak a visszapillantóknak is más színűk van mert ugye az műanyag, de legalább a régieknél nem ütött el.

Meg a hátsó kerék furán áll, ( a korai Maistóknál volt ez, mert rugó volt hátul is, aztán össze vissza eltolta a kereket, a HW aztán fix műanyagra lecserélte a rugót, ilyen rugó-imitációt tettek oda, ami ugyan sz.rul nézett ki, de legalább nem állt úgy a hátsó kerék minta nekivágták volna a hátulját egy padkának :)
  • PP993RS
    Az a beragadás olyat is tud hogy kitöri a kereket a helyéről tapasztalat :)

Egy UT SLK-t nyertem pár euróért kintről, még postával is olcsóbb volt mint itthon egy Maisto féle rettenet.

Emberünk olyan szakértő volt hogy 1 azaz egy csavarral lecsavarozva küldte el na ki is tört az az egy is a helyéről, +az egyik hátsó kerék futóművestül ott volt centi mélyen belekötve a talapzatba :)))))))

Jó mondjuk gyenge az UT-k futóműve, meg ugye az is vagy 20éves modell, de azért jól nézett ki

Szerencsére umbaura vettem, úgyhogy pont nem érdekelt, de volt aminél igen. A sárga UT 911 Turbo S-t az istenbarma berakta a dobozba egy zokniba csavarva és feladta, ott is egy kitört kerék lett az eredmény, szerencsére a tükre fémből volt így nem letört hanem vagy tucat helyen átlyukasztotta a plexit :) De hogy ilyen állatok hol teremnek