Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
Ma (nem önként) a Duna Plázában jártam. Ha már be kellett oda tennem a lábam, akkor éltem az alkalommal és az 1. emeleti játékboltba benéztem. Emlékszem, szokott ott lenni 1:18 (is) autómodell. Kíváncsi voltam, hogy van-e és milyen Bburago Ferrarijuk? Ha van, milyen, és hogyan néz ki?
Nos, volt 2 darab Ferrari California T - Open , piros színben. Az ára 15990 Ft volt. Ki nem tudtam venni a dobozból, természetesen az "illem szabályokat betartva" nem fotóztam (amúgy is csak egy szir-szar Nokia C5-m van. ).
Nos az első benyomásom, hogy viszonylag szép kis modell, annak ellenére, hogy az "olcsóbb" Race & Play sorozatú. Meglepően szépek az illesztések, a hézagok a nyíló alkatrészeknél. Komolyan mondom, kb. 0,5 mm-esnek saccoltam a hézagot, vagy talán még kisebbnek és körbe az ajtónál, motortér fedélnél végig egyenletes volt a hézag. Ilyet, őszintén, egy Bburago-n , de még jó formán Elite-n sem láttam. Az első szélvédőt kicsit "vastagnak" találtam. Ez valahol jó, mert az Elite féle huppogó fólia szerűség is erős túlzás volt szerintem. Valahol a Kyosho féle "anyagvastagságot-merevséget" tartom ideálisnak. A Bb esetében volt egy érzésem, hogy ez amolyan vastagabb plexi féleség. Nem csúnya, de úgy érezni a fénytörésén, vagy mit tudom én mijén, hogy ebben van anyag. Amúgy szép volt a körbefutó fekete sáv rajta. Az utastér full fekete, ahol kell króm díszítéssel, szerintem festve van. Kárpitozás, plüssözés értelem szerűen nincs. A doboz fóliázásán keresztül nagy lehetőségem nem volt a körbe tapogatásra, de úgy néztem nem sok sorja van az utastér alkatrészein. Szerintem semmivel nem rosszabb a minőség mint egy HW Foundation esetében volt. A Race & Play ugye eleve az olcsóbb kategória. Nagyon részletes, precíz rácsozás nem volt rajta. Inkább műanyag vakrácsok, amit tulajdonképpen , már az utóbbi Elite termékeknél is felfedezhettünk, nem egyszer. A sárvédőn láttam egy érdekes rács megoldást. Matricából volt, de olyan krómos jellegűen és szinte 3D kivitelben. Nem volt csúnya, de alaposabban megnézve azért nem prémium kivitelű modellre való (de ismétlem ez R&P, tehát nem prémium), kicsit illúzió romboló. De kb. 30-40 cm távolságból nézve elfogadható. Ha birtokolnám a modellt, biztosan kifogásolnám, az első-hátsó lökhárító idomokat a modellen. Nem az alakjukkal van bajom, hanem ez egyértelműen a kasztnival egybe van öntve, nem külön alkatrész, jó passzosan felszerelve. Ez sem lenne gond, de akkor is kellene egy mélyebb, kontúrosabb választó vonal a kettő közé, mert a fényezés, a festék vastagság nagyon tompítja ezt az átmentet.
Összefoglalva, első benyomásom az volt róla, hogy nem rossz, a Bb korábbi modelljeihez képest mindenképp javulást mutat. Bár a BB esetében egyéb márkáknál is volt már javulás, évekkel ezelőtt is. Szóval nem rossz, a HW Foundation (Heritage) színvonalat hozza, árban is. Nem értettem egyet a HW árképzéssel sem, őszintén a Bb esetében is sokallom azért a 16ezres árat. Szerintem 10-11 körül még reálisnak mondható lenne.
Sajnos a Signature változat még nem volt nekik, pedig nagyon megnéztem volna azt is. Az eladó nem tudott infót, hogy lesz-e ilyen valamikor a forgalmazásukban.
Nos remélem lesz majd valaki, aki vesz is ilyet és megosztja velünk a "tapogatás utáni" élményeit is. Nem csak R&P, hanem Signature változatoknál is.Bburago - Ferrari California T