269690
Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • crosspeet
    Gratula! Tényleg szép, és a Mondial is így modellben. Tetszik a felnije, ez valami olyasmi mint az "eredeti" Dinonak..
    Vörös! ;)
  • 355
    Gratula! A tiéd megáll a négy kerekén? Az enyémnek a jobb-első kicsit beljebb volt és a levegőbe emelkedett, a gép három keréken állt. Aztán kicsit barkácsoltam rajta és most jó.

Így egészen dögös a 308 GT4:

• Missa
    Sikerül! Bár a Vaterán megelőztek, elvitték az orrom elől, de sikerült még is csak a vágyott színben beszerezni!
    Nem BBR, nem Kyosho, nem is CMC, "csak" egy Elite, de roppant korrektül megcsinált modell. Fura ez az Elite (vagyis csak fura volt), a "csúnya" Ferrarikról állati klassz modelleket csinált. Lásd ezt és a Mondial-okat

• var11
    Hát ha tudsz valakit, aki az egészet megcsinálja...
  • 355
    Van aki ezt az effektet direkt akarja :-)

• var11
    Jó a hasonlat, valóban régi mázas cserépedényekre hasonlít. Csak hát teát inni lehet repedt bögréből, az autóknál ez nem az igazi. A rendszámtáblához jó lesz a ragasztó, mert az fém. Az index (AA Porsche 911) üvegbúra esetén még futok egy kört. Modelljavító urak jelentkezését várom..... Természetesen nem ingyen...
  • Voice27
    Gondoltam, hogy valami komolyabb gép.
    Ha szélvédőt vagy ablakot kellene ragasztani, vagy lámpatestet, ahhoz nem mertem volna ajánlani.
    A száradás utáni nyom miatt, amit te is írtál.
    De minden másra jó, jól lehet vele dolgozni. Mivel gél, nem csöpög.
    És fogpiszkálóval akár egy tűhegynyi pöttyöt is fel lehet vele vinni, apró helyekre.
    Amúgy érdekes ez a hiba, régi porcelánoknál vagy mázas cserépedényeknél szoktak ilyen repedések lenni.
    Lehet nem is a festék, hanem a lakkozás repedt meg.
    Utoljára szerkesztette: Voice27, 2015.03.10. 17:20:35
  • var11
    Szia,
    Ez egy Exoto Chevrolet Corvette Grand Sport Roadster Prototype 1964 white. Gyönyörű darab, sajnos jobb képeket nem tudtam csatolni, mert csak 35 Kbyte-t enged. Most jött egyébként vadi újan, ez a hátsó tag hibás, vsz. gyárilag. Most egyeztetek az eladóval, mi is legyen a továbbiakban. Szeretném rendbe tetetni. Ez a fajta pillanatragasztó nem homályosít?
  • Voice27
    Szia!
    Én ilyen munkákhoz a Loctite gél állagú pillanatragasztóját használom.
    Fogpiszkáló hegyével jól lehet vele dolgozni.
    A rendszámtábla és az index visszaragasztásához jó lesz.
    Egyébként ez milyen modell? Már nézegetem egy ideje, de nem tudok rájönni.
    A poroltó miatt valami versenygép lehet.
    És a beltér is komolyabb kidolgozásúnak tűnik.
  • var11
    Sziasztok!
    Olyan valakit keresek, aki igazán profi módon képes javítani (ha lehetséges) modell festési problémáját. Egyetlenegy idomról van szó, úgy néz ki mintha, megöregedett volna a festés, hajszálrepedések láthatóak rajta. Nem is értem igazán, mivel máshol tökéletes. Lásd a képen:
    Másik kérdésem, hogy milyen ragasztót érdemes használni, leesett rendszámtábla ill. index búra visszaragasztására?
    Előre is kösz a válaszokat, ötleteket.
  • 355
    'reggelt!

Kyosho Ferrari F40 Light Weight Edizione Aerodromo Dubai
    Nem ártana elkezdenem portalanítani a vitrineket
  • 355
    Ha az urak ennyire ellustultak, íme itt van pár újdonság. Ha valaki akarna ezekből, tudok segíteni.

BBR Ferrari 340/375. Az autó érdekessége, hogy a Forddal összenőtt nevű Carrol Shelby 1955-ben ezzel nyerte meg a Torrey Pines-i versenyt. Nem is tudtam, hogy Ferrarizott.

BBR Ferrari F14T Test Jerez. Ennek az az érdekessége, hogy 1/18-as, eddig nem volt a BBR-től ekkora F1-es gép.

BBR Maserati Alfieri. Ez simán csak gyönyörű.
  • Missa
    Nem szokásom tv műsorokat reklámozni, de most megteszem!
    Ma kezdődik az új évad! Graveyard Carz
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.03.05. 20:33:30
  • mikeman
    szerintem ezt a tényt a gyár sem tagadja, egyenes vérvonal vezet a 458-ból
    de ez amúgy tendencia is gyakorlatilag a 308-tól kezdve mindig a következő modell "csak" egy vérfrissités, és a rákövetkező modell meg alapjaiban új gép, nincs ezzel baj szerintem
    engem kicsit az a hátsó beömlő zavar, azt valahogy frappánsabban is megoldhatták volna
  • Missa
    Ferrari 488 GTB
    Nem vitás, pofás egy gép, de nekem akkor is csak egy ránc felvarrott 458-as
  • Missa
    Még várok vele. Lehet, hogy sikerül pirosat szereznem, itthonról.
  • 355
    Ez egy 1/43-as Alfa Romeo Bimotore. Mindene megvan és nyílik. A kerekeket vajon újszülött feka bébik hajszálaival küllőzték..?

• 355
    Rendelj velem az MCW-ről. Az ezüst most 74€. Én egy ilyet hozok, eddig nem is hallottam róla, hogy megjelent:

1954 Ferrari 250 Monza

Utoljára szerkesztette: 355, 2015.03.04. 00:35:44
  • crosspeet
    Na ezert szoktam magamban tartani a kovetkezo kiszemelt kiletet, mar ha tudom.. Lesz az majd elado meg, olyan kis csunya, valaki csak rosszul lesz a vitrin elott allva, elobb v utobb.. ;)
  • spyderco69
    Elvitték a Dinot?Mondjuk 25e -ért pirosban jutànyos ár :)
    Kérdés persze, hogy mennyire volt ép a modell.
  • Missa
    Nem olyannak ismerem. Szokott itt az SG-n is kommentelni. Mind annyian ismerjük, tényleg nem "befektetési" gyűjtő.
  • Voice27
    Majd estefelé kapsz egy mail-t, hogy az illetőnek "véletlenül" van egy piros Dino-ja, a vaterás árnál 5e forinttal drágábban.
  • Missa
    Ezt a pechet. Ma befolyt a Dino teljes összege, erre nem ma veszik meg az orrom előtt?
    De tudom ki volt az! Lesz ám fogaknak csikorgatása!
    Valaki nem tud itthon egy eladó Elite Ferrari 308 Dino-t?
  • Missa
    Kicsi OFF
    Nem is a színt, az emberi hülyeséget "szenvedtem meg". Amikor már én voltam hasonló beosztásban, hanyagoltam a hőálló ezüstöt. Egyszerűen megcsináltattam a korrekt hőszigetelést, aztán a kutya nem foglalkozott a kipufogó színével. Idén lesz 10 éve, hogy 24 év után abba hagytam. A mai napig nem tudtam visszaállni a normál klímára. Bírom a meleget, de nem szeretem. Persze egy nyaralás az más.
    ON
    Néztem, ez az MCW is korrekt áron adja őket. Na majd meglátjuk. Ha elviszik előlem a vaterás pirosat, akkor keresem az én nagy segítségemet, Hamhusz kollégát.
  • spyderco69
    Akkor megszenvedtèl vele, a " kedvenc " színeddel :D
    Bicolor szürke van több is Ebay, Shoppok stb de normàl áron.
    Meg gondolom szereted a meleget ...: D
  • Missa
    Szóval jobban örülnék a pirosnak, de ha szürke/fekete lesz akkor sem sírok. Bár az ezüst színt kezdő hajógépész koromban sikeresen megutáltatta velem az egyik főnököm. Egy 4 hetes al-Dunai útban csak nekem sikerült 50 kilónyi hőálló ezüstöt elfestegetnem a kipufogó rendszer csöveire. Mindig leégett az a szar róla. A főnök nem olvasta el, hogy csak 200-250 °C-ig hőálló, utána pereg le a cuccról. Az a tetű kipufogó meg 4-500°C-os volt. Ha túl erőnél nem izzott meggyvörösen...
  • Missa
    Ja, ez gyakorlatilag a Model Car World oldala. Én ott láttam meg a TS-t.
    Modell Car World - Elite ferrari 348 TS
    Utoljára szerkesztette: Missa, 2015.03.01. 20:49:34
  • Missa
    "Van fenn a vateràn 25e-ért ( piros )." Ne kiabáld ki!!!
    Holnap-holnap után talán összejön rá a pénz. Jó volna tudni, hogy ennek a Sharmelsheikh_a nevű eladónak van-e valami hozzáférhetősége, Vaterán kívül is. Aki esetleg tud hozzá elérhetőséget, megoszthatná velem, akár privátban is. Hálás lennék érte.
    Amúgy ha nem piros lesz, én inkább a bicolort venném. Az Elvisnek volt pár kezdeti hibája, amit a vörös és a szürke/fekete esetében kijavítottak (pl. a hátsólámpákat, az ajtókban az üvegezés rögzítését).Azt viszont nem értem, hogy az Elvist felcsicsázták plusz ködlámpával, külső tükörrel. A sima verziókról vajon miért spórolták le a külső tükröt??? Kéne venni Elvisest meg simát is és a kettőből össze lehetne hozni egy qrva drága 308-ast, aminek van tükre.
  • spyderco69
    Itt van olcsóbb TS:

http://www.modelcarone.de/index.php?p=list&q=Ferrari&MASSSTAB=18&submit_search=Los
  • spyderco69
    Signature 348 TS nem lesz valóban.De a képek alapján nagyon kacat minősége lehet...A CK Modellcarsnál most még kapható az Elite 348 TS feketében 70,-€-ért.
    A Dino nagyon szép!Nekem a piros kellene vagy az Elvis fekete.Van fenn a vateràn 25e-ért ( piros ).
  • Missa
    Te hallottál róla, hogy Signature-ban lesz 348 TS? Én eddig csak a LaFerrari-ról és a California T-ről hallottam. Az Elite TS-t szeretném magam is mielőbb beszerezni. De most sokkal fontosabb nekem egy 308 GT4 Dino. Nem tudom mi történt velem? Az egyik legcsúnyább Ferrari, ráadásul nem is Pininfarina, hanem Bertone és mégis szerelmes vagyok bele.
    De ha ez meg van jöhet a 348 TS, lehetőleg feketében.
  • spyderco69
    A Bburago 35.-€.Az Elite kb. 70-100,-€ között mozog.Azért az Elite fényévekkel jobb kidolgozású szerintem.De ez még csak a Race and Play sorozat.Én a gyártásba kerülő Signature kiadàsra leszek kiváncsi, hogy javítanak e a nürnbergi vàltozatokon.
  • Missa
    Mennyibe kerül?
    Van a piacon Elite féle TS. Az azért szebb, mint ez a Maisto reinkarnáció.
  • schumimodells
    A szűrkét lehet, hogy bevállalom.
  • 355
  • crosspeet
    Köszi. Most már beugrott, igaz, szóval ha 1:12 F40, akkor az csak is Kyo. Láttam hogy vmi lemans-i verzió lesz a Kyoshotol 1:18-ban, most már beugrott.. Akkor szemezgetek az 1:12-es verzsönökkel. :)
  • bulba
    Reggelt!

• 355
    A CMC egy 250 Testa Rossa, ez meg egy TR. A két autó nem ugyanaz.

Az utóbbi időben volt a kezemben legalább ötféle új BBR, és egy híján (250 Cali) minden CMC Ferrari típusból van egy itthon. Hidd el, szebbek a BBR műgyanták. Egy nyitható CMC persze sokkal több részletet ad, de a BBR-eken olyan fényezés, illesztések és részletek vannak, hogy az be****ás.

Elvileg meglesz ez a TR is. Ha igen, akkor majd összefotózom őket.
  • hamhusz
    A CMC 250 GT Berlinetta még most is beszerezhető nem túl embertelen áron ha jól néztem olyan 230 euró környékén. A 250 TR Lucy szintén most egy helyen akciós 198 euróért , ami szerintem korrekt ár érte :) Valamint jópár hétig a 250 COMP vörös is elképesztő 189€ áron volt kapható... Egyedül az euró forint árfolyam szar, amúgy az ár korrekt szerintem!
  • hamhusz
    Azért nem egy CMC :) 200 fölött picit már CMC is van, az merőben jobban néz ki mint ez!