Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
-
Őszintén? Tanácstalan vagyok... 
Az tény, hogy az SWB-k közül a CMC sikerült a legjobban. Nos igen, ez a lámpa gikszer létező probléma. Az enyémek a pöttyösek. Én felfogom annak, hogy az az izzó.
Másba én nem igazán tudok belekötni.
Az ára? Háááát az fájdalmas, az tény. Sőt a korábban belinkelt Model Car-os 350€, azért brutális. A CMC "friss húsa" a 312P-k kerülnek ennyibe. Az SWB talán azért ment fel ennyire, mert kezdenek a készletek kifogyni. Nem számolgatom most át, de szerintem az SWB-k olyan 50-60ezer körül lennének reális áron. Tavaly valamikor a CMC hivatalosan bejelentette, hogy az vörös SWB Competizione (M-077) kifogyott a raktáraiból és már nem is gyárt többet. Na akkor annak a maradék pár egyéb boltban raktáron levőnek elkezdett az ára felfelé kúszni. Érdekes, hogy amúgy az ezüst Comp. (M-079) az limitáltabb, ennek ellenére az ára nem kezdett száguldásba. De ez az árfelmenős trend érvényesült a CMC féle, sárga "Lusso" változat kifutásakor... A California-k esetében, pl. a kéknél ez hamarabb bekövetkezett. Ott még bejátszott a CMC hülyesége is, amikor a másik két limitált (fekete és ezüst) kivitel tetejeit felcserélte.
Szóval megéri-e beszerezni? Szerintem alapos, megfontolt és legfőképp szerencsés "cserkészés" után érdemes! Türelem, csak van valaki az Ebay-en, itt-ott aki gyorsan akar tőle megszabadulni és jó áron adja! Én bevallom, a simát (M-046) 2011-ben 54000 Ft-ért sikerült beszereznem, az M-079-est, a Vaterán láttam meg, de sikerült az eladóval személyesen felvenni a kapcsolatot és úgy megvenni, 45000 Ft(!!!) áron, 2013-ban. Ehhez azért szerencse is kellett.
Ha viszont türelmetlen az ember, szerintem az Elite-tel sem jár rosszul. Szó se róla, azért vannak hibái, a kerekeken kívül is, de mind megbocsátható (beltér, alváz egyszerűsége a CMC-hez képest, a bőrszíjak suta műanyag utánzata, az ablaktörlők 2D-s kivitele), alapvetően nem rossz modell az sem. Ha a kerék csere megoldható, szerintem jobb áron, egy egész elfogadható, mindenképp Prémium kategóriás modellről beszélhetünk (bár szerintem umbau nélkül is). Ha minden áron High End-et akar az ember, akkor inkább a CMC-re szavaznék. Vessetek meg, de nekem nagyon bejön az, ha beleszagolok, az igazi bőr illatát lehet érezni.
Gépész ember létemre, attól külön el tudok olvadni, hogy az alja, a fékcsövekkel, kütyükkel nagyon aprólékosan van kidolgozva. De attól is teljesen kész vagyok, hogy nagyítóval, de leolvasható a két hengersor között a blokkra szegecselt táblácskán a V12-es gyújtás sorrendje.
Ezen a kettőn kívül ebből a típusból csak a JouefEvolution (később Eagles) csinált egy sete-suta Competizione sorozatot. Olyan, amilyen. A korai '90-es évek igényeinek megfelelő, aranyos, de szerintem inkább "történelmi" értékkel bíró modell.