Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • Missa
    Most egy könnycseppet morzsolok el a szemem sarkában. Ezek meg voltak nekem is! Igaz a Wartburg az Honecker Polizei változatban. Ha jól emlékszem fehér zöld színű volt. A motorháztető is nyílt rajta, ott volt a 2D változatú 3 hengeres. A Fiat 124 Dino-t imádtam a nyitható (schiebedach) teteje miatt. De talán még az első ülések is dönthetőek voltak benne. Az igazi luxus a De Tomaso volt. Nagy benga dög, nyíló ajtókkal, csomagtértetővel. De nekem még volt valami nagy zöld amcsi cabrió is. Az is ex NDK-s távirányítós volt. Az azt a geget tudta, hogy amerre kanyarodott, azon az oldalon villogtak a lámpái. Kvázi indexelet. A Wartburggal volt egy "jó" sztorim. 1979-ben 13 évesen, tavasszal rubeolát kaptam. Még suliba nem mehettem, karanténban voltam otthon és tuningolni akartam a Wartburgot. Valahogy az ujjamba fúrodott a kormány bowden horga. Én úgy megijedtem, az átszúrt ujjam látványán, hogy "lemeredtem". Délelőtt 10-től délután 15.-ig ültem és mozdulatlanul bámultam az ujjam. Akkor haza jött fater, és kiszedte a horgot. A mai napig nem feledtem azta napot!