Ne legyen nagyobb a képek mérete 1024X768-nál!
  • 355
    Nnna akkor kicsit részletesebben...

>>> az a baj egy vakuért nem sok az a pénz amit írtál, ha egyébként is profi felszerelésed van...

Sokan azt gondolják, hogy nem lehet jó képeket készíteni profi cuccok nélkül. Marhaság. Tettem már fel olyan fotót, amire pozitív visszajelzést kaptam, pedig egy Pentax *ist-D-vel készült (2003-ból, most kb. 30eFt-ot ér), amin egy manuális Zeiss Biometar 80/2.8 obi volt (8eFt-ért vettem), plusz egy vaku a plafon felé fordítva (Pentax 550 FTZ, de ennek nem számít az ára, csak az, hogy fényt ad). Az ilyen Villanj-körte-féleségeknek (nem vagyok jutalékos a Mikrosatnál) pont az a lényegük, hogy mezítlábas amatőrök is sokat emelhetnek a képeik minőségén velük. Mivel egy másik vaku fényére is 1/10000s alatt reagálnak és villannak, semmiféle profi vezérlést sem igényelnek (csak a gép vakuja ne villanjon kettőt (mérés+expo), mert akkor az elsőre el fog villanni a VK és nem látszik a fénye a fotón).

>>> ...de valakinek az egész gépe került ennyibe, meg nincs is olyan modellje ami ennek a többszöröse, nem mindenkinek telik 800 euro-s modellekre

VK magában 6.700Ft. Egy új, HW Elite kategóriájú modell meg 20-25eFt. Sajnos nekem sincs 800€-s modellem

>>> lehet nem vagyunk profi fotósok, de ez egy autómodell fórum, nem fotós topik

Egyértelmű. Csak azért hoztam fel a témát, mert elég sokan pakolgatunk fel képeket vagy polírozunk blogot, honlapot.

>>> de kösz a tanácsot egyébként a WB-ot próbálgatni fogom, mert a piros modellek gondot okoznak......nagyjából mindenkinek itt :))

Nincs mit. A vörös szín átvágja a legtöbb digitális érzékelőt. De ennek a témának már tényleg nem itt a helye. Ha segíthetek - privátoljunk.

Jo'ccakát!