Teszt eredmények különbözö konfigokon, és tapasztalatok
  • narumon
    "Csak azt nem értem, ha egy tualatinos alaplap+1.13ghz-es p3-as drágább, mint egy 1.6-os p4-es konfig, akkor miért vesz valaki ilyet?????"

Az első konfig a jobb ezt megsúgom csak mocsokdrága.

"amúgy én is évekig AMD párti voltam, de az az igazság, hogy rá kellett jönnöm, olyan nincs, hogy valami gyorsabb, olcsóbb, stabilabb, és használhatóbb is legyen egyszerre valami másnál."

Én évekig intel párti voltam, de most hogy szerelek mindkét félét össze elég sokat én ugyan a jelenlegi inteles cuccokból össze nem raknék magamnak semmit.

"Lehet az AMD gyorsabb, de ha stabilabbat akarsz, akkor AMD alaplap kell, nem via, és akkor már nem olcsóbb!!"

Tévedés. ECS K7S5A alaplap SIS735-ös alaplap iszonyatstabil. Gigabyate 7VTXE (KT266A) betonstabil.

"Az intel proci is csak intel alaplapban betonstabil, ezért drágább is. ha valami egyszerre mindenben jobb, mint a másik, és még fele annyiba is kerül, azt a teleshopban árulják."

Nem mindenben jobb az AMD de sebességben és árban igen, stabilitásban meg egyformák. Az AMD több dolog miatt olcsóbb. Nem tesz rá annyit mint az intel, mert az intel bizik az ilyenekben mint te és hála istennek sokan is vagytok (ebből élek), másik az AMD magmérete és gyártási költsége nagyjából feleakkora mint az intelé. Ilyen egyszerű Tvshop nélkül is.