12316971501353788406.png
  • Frayer
    Ha azt vesszük nem olyan ritka jelenség ez, csupán indikátora annak hogy mit érhet el az ember ha rendszeresen foglalkozik a dologgal és nem cseszi el.
    Én 18 éves koromban mikor kezdtem a súlyzós edzést akkor kb 27 cm volt a felkarom, akkoriban mértem, kb 3 hónap alatt már 40 centis volt, ott meg is ált, de addig nőtt mint a gomba. Semmi extra nem volt közben. 3 hónap alatt csak zabáltam mint állat, sokat aludta, nem dolgoztam, és csak suliba jártam. Mindezt heti 3 teljes test edzéssel értem el. Minden edzésen 45-50 percet dolgoztam. 3 hónap alatt kb 15 kilót szedtem fel, semmi kox nem volt, csupán hirtelen elkezdtem okosan edzeni, meg okosan enni. Hála az internetnek, mert a teremben ahányan vannak annyi félét mondanak. A testkompozicióm úgy változott meg hogy inkább az izom felé lefelé sülyedt a testzsír százalékom, mivel több izom jött fel mint zsír. Akkoriban nagyon gyors volt az anyagcserém, ahogy bement a kaja, már pottyant is ki. Akármennyit is zabáltam nem rakodtt le zsír formájában. De hús jött fel rendesen.
    És ez nem azért volt mert jó genetikám van, hanem mert már akkor tudtam angolul, és már akkor nézegettem külföldi e-magazinokat is. És már akkor is megvolt a body builder lapja is, szinte ugyan ezekkel a cikkekkel. Mivan a cikkekkel azóta nem frissítenek???

Szóval aki, kezdő és még 75 kiló alatt van, és hallgat rám, annak szintén tudom garantálni hogy eléri szintén ezeket az eredményeket.
    Sajnos egyesek tényleg ellesik a 130 kilós emberek "hülyeségét" és 60 kilósan heti bontásban edzi meg az izmait. Ami jó nekik 130 kilósan az neked egyenesen negatív lesz. Most nem térek ki rá miért, de oka van és oldalakban tudnám sorolni miért nem és nem azt kell csinálni amit coleman. Azon a szinten már más a szervezet, más a fiziológiája, másként reagál a terhelésre, és ők nem 50 kilót emelgetnek már.

Nem régen írtak a topikba az izomlázról, Hát bazze, ekkora sületlenséget. Ha heti egyszer lábazol csak az nagyon kevés, főleg 100 kiló alatt. Az izomláz egy jó indikátora annak hogy rendszertelen, vagy ritkák az edzéseid. Akkor jön elő az izomláz ha régen volt már edzve a bizonyos izomcsoport, vagy ha az edzésen elkezdted normálisan csinálni a dolgot, és azelőtt nem tudtad jól izolálni a célizmokat.
    Izomláz kihagyások után van még, vagy jelezheti bizonyos gondok kezdődését, amive jobb orvoshoz fordulni.

Az optimális az ha nincs izomlázad, megedzed az izmot, két nap alatt regenerálódik, eközben növekszik ahogy gyógyulnak a mikrosérülések.
    Több klinikai teszt szerint is, az edzést követő 60 órában jelentkezik a többlet protein beinjektálás a sejtekbe, azután rövid időn belül visszaál a normális szintre. Ez az időtartam fix értéket mutat, és csak nagyon enyhén tér el magas testsúly, nagy izomtömeg esetén is. Persze ezekben a tesztekben nem vizsgálták a kox hatásokat az időtartamra.
    Szóval teljesen felesleges 7 napot várni az újjab edzésre, ez idő alatt visszaál az izom állapota a kezdetire és szinte semmit sem érsz el így hosszú távon. Mindig egy szinten leszel, nem tud fejlődni az izom mert hiányzik a kellően gyakori, és INTENZÍV stimulus.
    Ami kell:
    Ésszerű edzés.
    70-100 kilóig, kb ezek az irány adóak.
    RÖVID, de nagyon intenzív edzés, 45-50 perces, két napos bontásban, HETI 2 szer egy izomcsoportot, így 3.5 napos regenerációval, ami OPTIMÁLIS a regenerációhoz és kipihenéshez, Akkor a jó ha már érzed hogy az izmod kívánja a munkát, a súlyt, ha túl sokat vársz, ellustul és erőltetett lesz az edzésed. Nem lesz olyan energikus. De ha jól időzíted, energikus tudsz maradni, mivel nem edzel nagy időtartamban "45 perc" nem is készíted ki annyira az izmokat hogy ne tudj energikus INTENZÍV edzést véghez vinned. A NAGY SÚLY, nagyon számít. Nagyon fontos hogy legyen olyan széria a kezdő széria bemelegítés után, amikor a legtöbbet tudod kihozni az adott izomból, ez lehet változó egyéneknél, valakinél az első, valakinél a 2-3 széria az amikor maximális erőben van.
    Akkor fogdmeg a legnagyobb súlyt amit előzőleg ki tudtál nyomni, növeld meg kicsit, és ADJ BELE mindent amit csak tudsz, ki kell nyomnod.
    Egy ismétlés legyen de az olyan hogy legyen benne minden erőd, lelked.
    Ha ezzel kész vagy jöhetnek a fárasztó pumpáló szériák, de nem kell bukásig. Azzal nagyon megnöveled a szükséges pihenőt a következő edzésig.
    Heti kétszer két edzés legyen. Azaz négy napot edzél egy héten.
    Az nem sok, hanem ideális. Nagy súlyokat mozgass, persze magadhozz képest. Mindig növeld a súlyok nagyságát, és csak kicsit, heti 5 kiló is elég. Ne érdemes minden nap növelni 5 kilóval, mert gyorsan elérsz a holtpontra ahól már nem megy tovább, és ha nem tudod növelni a súly nagyságát, akkor meg fogsz álni a növekedésben, el fogsz zsírsodni mivel az izom adaptálódott a súlyhoz és nincs további mekhanikai növekedési faktor, nincs többlet protein felvétel, így a kalóriák a zsírsejtekbe épülnek be. Szóval csak OKOSAN. Mindennek meg van a módja.