-
csak mert időm van:):
az orvosod hülye. az én családomban van 2főorvosmeg egy mezei orvos. (nem kérkedik, csak tisztánlátás végett). érdekes egyik se olyan hülye, hogy a c vitamint 200-ban állapítsa meg. faterom 12 g-ét javasol a sportolói életmódom miatt, a család többi tagja meg kb 6-10 között szed.
gyermekkoromban nem ettem elég húst. elvékonyodtak a csontjaim, gipszet kaptam 3 hónapra. csak egy példa... deres édesapám röviden a vegákat így hívja (de ne vedd magadra:D): külön állatfaj. az meg hogy a húsban lévő húgysav rosszat tesz neked az a no commnet kategória.
csak röviden: az ember mindenevő "állat". a húsban olyan esszenciális aminosavak vannak, amik másban nem. akik csak növényi fehérjét tolnak, azok vészesen egyoldalúan táplálkoznak. egyszerűen olyan, mintha hirtelen marha sok esze lenne a növényevő állatoknak (de nagy állat az ember), pl a marháknak :) és kitalálnák hogy mostantól ők csak bélszínt esznek:D (kis kannibálok a lelkeim:))
ami a kompenzálást illeti. én nem sértegettelek, te se tedd. de az ne ossza az észt egy egészségfórumon, aki 220 mg c-ét hírdet, és vegás bazdmeg. és nem vagyok kevés hidd el:) eddigs e kötekedtem, most sem teszem. csak ugye amikor már a 10. baromságod olvasom, akkor ugyan beírom már a véleményem.
amúgy 9739; 9740. erre reflektálj, ne engem sértegess.
és 9745. ehhez gratulálok, az szép teljesítmény, hogy ne csak baszogassalak.