"pörög" tőle az ember igen, amit mondhatunk úgy is, hogy megnő a szívfrekvenciája, a vérnyomása, ami ha mondjuk 120-130/60-70 amúgy koffein nélkül is, akkor terheli a keringési rendszert. namost ha edzel, annak kb ugyan ez a hatása, megnő a pulzus, a vérnyomás stb. ha ehhez még hozzáadod azt amit a koffein csinál, akkor igen csak megterheled a szívedet és az ereidet, hosszútávon nő a szívinfarktus veszélye is. persze edzés előtt úgy érzed h "pörögsz" tőle és ezért esetleg jobban is megy az edzésmunka (amihez amúgy nem kell csodaszer, elég lenne meginni egy kávét, ami edzés előtt szintén nem túl okos dolog) de hosszútávon egyértelműen árt az egészségnek. viszont a forgalmazók, gyártók pénztárcájának egyáltalán nem árt, sőt... így megéri a sok-sok reklám, amit bevesz a sok-sok ember. csinálnak egy koffeines cuccot, amitől "pörögsz", elnevezik hot blood-nak (milyen vagányul hangzik), megkérnek pár menő testépítőt h mondjon róla fasza dologkat és már el is van adva az, ami nélkül is teljesen hatékonyan lehetne edzeni. félreértés ne essék, testépítő koromban én is használtam hasonló cuccokat amiknek 0 értelme van, ellenben nem ingyen osztogatják, tehát nem akarok lebeszélni senkit, csak ha már kérdzeted akkor válaszoltam.