33479
12316971501353788406.png
  • bens
    "pörög" tőle az ember igen, amit mondhatunk úgy is, hogy megnő a szívfrekvenciája, a vérnyomása, ami ha mondjuk 120-130/60-70 amúgy koffein nélkül is, akkor terheli a keringési rendszert. namost ha edzel, annak kb ugyan ez a hatása, megnő a pulzus, a vérnyomás stb. ha ehhez még hozzáadod azt amit a koffein csinál, akkor igen csak megterheled a szívedet és az ereidet, hosszútávon nő a szívinfarktus veszélye is. persze edzés előtt úgy érzed h "pörögsz" tőle és ezért esetleg jobban is megy az edzésmunka (amihez amúgy nem kell csodaszer, elég lenne meginni egy kávét, ami edzés előtt szintén nem túl okos dolog) de hosszútávon egyértelműen árt az egészségnek. viszont a forgalmazók, gyártók pénztárcájának egyáltalán nem árt, sőt... így megéri a sok-sok reklám, amit bevesz a sok-sok ember. csinálnak egy koffeines cuccot, amitől "pörögsz", elnevezik hot blood-nak (milyen vagányul hangzik), megkérnek pár menő testépítőt h mondjon róla fasza dologkat és már el is van adva az, ami nélkül is teljesen hatékonyan lehetne edzeni. félreértés ne essék, testépítő koromban én is használtam hasonló cuccokat amiknek 0 értelme van, ellenben nem ingyen osztogatják, tehát nem akarok lebeszélni senkit, csak ha már kérdzeted akkor válaszoltam.
  • retek683
    igen kb de az edzés ebből 8-9 hónap.. most akkor kisebb lettem? megyek összefele? a súlyom megnő?:D:D vagy hogyvan ez? Nekem volt haverom, akinek edzés közbe szét szakaddt a bőr annyira bedurrant, orvos varta össze..( hát szterós hülye volt:S) lila foltok meg csikok - gondolom azért van mert nem férek a bőrömbe ,bent a nagyok ezt mondták:D
  • PyRex
    a bőrrepedést akkor látod, amikor kisebb leszel, nem akkor, amikor nősz.
    30 kilót híztál egy év alatt???
  • retek683
    egy kis hozzá füzés az előbbi Anator P70 + Nano Vapor hatásaihoz,a tegnapi észre vételem : bicepszemen a bőr megeresztve, haszszálerek elpattantak vszínű, mert lilás, a hónajjamnál megrepedt egy kicsit a bőr, sebes lett :D nagyon csúnya, eddig annyira nem látszott, de mostmár kijjeb is megeresztett a bőr..a combtőnél is megeresztve a bőr.. tiszta eres vagyok .. - az miért lehet hogy csak az egyik oldalamon repedek nagyon, a másik oldalon annyira azért nem? meg az miért van, hogy nagyon köhögök a Nano Vapor-tól :D ehhez a kombóhoz még nagyon illene egy 100 % whey protein, de nem maradt kesem:( ezért megveszek 1 liter tejet + rizsa, Anator p70 után után tejberizs , kakó helyett, meg egy kanál V35 prof, a kettő már sok :D az edzések teljes test edzés heti 3 alkalom 2-3 óra hossza . - visszatértem erre , kipróbáltam 2 hónapra az osztott test edzést de nem jött be nagyon ..1 éve csinálom ezt 63 kilóval kezdtem most 94 kiló vagyok 186 centi - hozzá teszem az 1 év edzésból 3.5 hónap kimaradt , meló miatt:( zsír % 13% - csak v35 -öt szedtem+ centrum meg volt egy doboz attack. - de viszont iszonyú sokat dolgoztam meg ettem . ami érdekes, hogy eddig nem repedt a bőröm , ezt mostanába kezdte el , vszínű a pörgetők miatt(N.O. xplode meg most a NanoV) , mert erősen bedurraszt, így minden edzés utáni napom izomlázas , eddig nem voltam ien hamar izomlázasodó:D
  • zotja
    én bealszok a koffeintöl :)
  • juzosch
    Tudományos választ ne várj tőlem, mert valójában én sem tudom, de pörög tőle az ember, nem?:)
  • bens
    egyébként a koffein ami többek közt a szívverést gyorsítja fel miért is jó egy olyan edzés előtt, ami amúgy is megterheli a szívet?
  • juzosch
    Ez nem drog. Ettől nem úgy leszel függő, h összerohadsz nélküle, simán csak kevésbé fogod érezni. Én pl nem pörgök, de még így is jó nagyon:)
  • bens
    de koffeinfüggő lesz, és így fizetheti a lóvét hosszútávon is az amúgy tök felesleges termékért. a gyártó se hülye nyilván.
  • juzosch
    De mielőtt félreértesz, 2 naponta 1 hot bloodnyi koffein még nem olyan sok.
  • juzosch
    Koffein? De:D H függő az túlzás, de ahhoz speciel hozzá lehet szokni.
    Én lehet azért nem pörgök, mert amúgyis kávézni szoktam. Most majd leszokom róla, úgyis terveztem:)
  • juzosch
    H nem votl elég nagy az intenzitás.
  • neevous
    Lehet, hogy hülye kérdés, de az ember nem kattan rá az ilyen cuccokra? Értsd: Nem lesz koffeinfüggő?
  • Zocsi
    Is-is!
    De komolyra... Azért hezitálok, mert az új edzőterembe ahová járok olyan csúcsszupi gépek vannak, hogy egy széiánál az első két húzásnál belövi a mozgástartományodat és utána mutatja az ideális sebességet egy grafikonon. Ez egy viszonylag lassú mozgássort eredményez, ha követi az ember. Én igyekszem betartani, amit mond a gép így mondjuk ki őszintén nem bírok annyi súlyt a nyakamba húzni pl. tarkómhoz csigás gépen, viszont jobban le is fáraszt. Korábban is igyekeztem lasabban csinálni, mert ezt tanultam, de ez a mostani meg aztán über lassú... Tipp?
  • Különc
    Ezt komolyan kérded vagy csak vicc? 8)
  • Gyúrógép
    Ez húzodas lesz,szerintem pihentesd és Flector tapasz.Esetleg megpróbalhatod az infraszaunát is hátha...de ,masszirozni semmiképpen NE
  • retek683
    http://www.tesztoszteron.hu/emagazin_01_82_opf_346_eletemet_adnam.php
  • Zocsi
    Más... Mennyire tesz az jót növekedés szempontjából, hogy igyekszem lasabban, koncentráltabban végrehajtani az egyes gyakorlatokat, minthogy rángatom a súlyt? Tehát, hogy inkább a mozgás teljes spektrumát igyekszem kihasználni (negatívban is), és nem a gyorserőre megyek rá...
  • Zocsi
    Azért amennyire csak tudok keményen edzek. Van már egy pár év tapasztalatom, csak most nem akarom elkapkodni, pont úgy majd 3 évvel ezelőtt, hogy egy csaj miatt csináltam. Akkor elértem a célom, a csaj meglett, kétszer akkora voltam mint előtte és kibah' magabiztos lettem. Ennek eredménye az ész nélküli edzés lett és sztem az idegrendszerem kicsit bedobta a törcsit... lett egy vállsérülésem és fél évig szarakodtam vele...
    Most nem motivál különösebb cél, csak a jobb közérzet, meg hogy mozogjak is valamit, mert elég sokat vagyok kénytelen ülni... nade mind1 is ez most.

Én arra gyanakszom ezzel kapcsolatban, hogy a program amit nyúzok ez a 3*x szériás valami nem elég megterhető úgy cuzámen egy-egy izomcsoportnak. Osztott edzésnél majd 4*-es szériákat tolok, meg nem egy hanem 3 gyak/izomcsoport. Remélem beválik majd. Korábban így edzettem. Bár most hogy így belegondolok, akkor is egy idő után nem volt izomláz...
    Lehet ez összefüggésben a gyakorlat alatt történő eröltetett légzéssel? Hogy ügyelek a helyesebb légvételre?
  • toretto r34
    Rájöttem nem fogom szurni magam egy hülye nő miatt igazatok van keményen fogok edzeni még többet kajálni nem érdekel semmi mostantol majd növök ahogy növök de legalább magamért csinálom jól jött ez az 1-2 oltás amit pár napja itt kaptam köszönöm megjött a motiváció rendesen
  • retek683
    még is mire intő jel?
  • juzosch
    Igenigen. Az izomláz, és a fejlődés is ugyanannak a hatásnak a következménye, de ettől a hatástól függenek, nem egymástól.
    De azért jó jel, ha van izomláz. De inkább az az intő jel, ha minden edzés után van, aztán egyszer csak semmi. Ha sosincs, lehet h simán csak ilyen vagy. Vagy mindig rosszul csinálod:D
  • Különc
    Nincs szükség izomlázra a fejlődéshez, ha nincs az nem jelenti azt, hogy az edzésed (biztos) nem volt megterhelő.
  • Sland
    okés köszi!
  • Zocsi
    Jah még annyi, hogy a hiperhajlítást áttettem a végére és a haspréssel felváltva csinálom. Meg legutóbb a lábazásokat kiváltottam 6 sorozat lábtolással.
  • Zocsi
    Ha már izomláz...
    Mitől lehet az, hogy nekem meg nem sikerül ütős izomlázhoz jutni? Pedig nagyon szeretnék! Nem mozgatok megfelelő nagyságú súlyokat?
    Egyelőre ezt az átmozgató edzéstervet követem, hogy a hosszabb kihagyásom után általánosan megerősödjek újra... Még másfél-két hétig csinálom, aztán osztanám. Viszont izomláz nem nagyon van... Ez jó jel, vagy rossz jel? Lassú teljesítmény növekedést viszont tapasztaltam! (: (nem szedek csak 70%-os fehérjét jelenleg)
  • Zocsi
    Igyál sok-sok kálciumot és magnéziumot!
    Valószínüleg egy nagyon durva izomlázad lehet. Ha tudod valahogy maszírozd, vegyetek valahol sport kérmet (bár én most a Dr. Förster-féle Alaszka Gél-t használom ilyen célra, ami nem kifejezetten sportkrém, annál talán több. Nagyon sok mindenre jó! A hét elején pl. a megfázásomat hozta rendbe, de ez most más téma. A maszírozás meg azért lenne jó, hogy az izomba lerakódott tejsav elmontását serkentsd.
    Amúgy pihentesd és igyál sok folyadékot...

U.I.: Amúgy én se vagyok orvos... csak tipp.
  • Zocsi
    Én azt szeretném kérdezni, ha ilyen HOT BLOOD szerű stimulánsokat iszik/szed az ember és megnő tőle a teljesítő képessége, azzal mennyire zsigereli ki a szervezetét hosszú távon? Mennyivel nő a sérülés kockázata, esélye?
    Az oké, hogy nő az izomteljesítmény, de milyen hatással van pl. az ízületekre ez a megnövelt hatású edzés?

Csak azért kérdezem, mert bár a vállam meglehetősen könnyen fejlődik, mégis nagyon ügyelnem kell rá, hogy ne sérüljön meg.
  • Sland
    masszírozás kicsit volt csak jó. kibaszottul fájt a masszírozás, el nem tudom mondani, hogy mennyire :D
    aztán kicsit sétálgattam, nyújtottam, akkor jobb volt egy fokkal. leültem és 10perc után megint rossz lett.
    az a baj, hogy izomlazítot nem tartunk itthon, úgyhogy azzal nem tudom kenegetni.

és köszi a tippeket :)
  • Panzermeyer
    Nem biztos, h rögtön orvos kellene, de én se vagyok orvos. Szerintem itt egy extrém izomlázról plusz esetleges húzódásról lehet szó. Masszírozás, magas magnézium dózis, extra c-vitamin, izomlazító krém. Nekem is pl a lábedzés utáni izomláz nem másnap érezhető, hanem van, h csak 3-ik nap jön elő és eltart extrém esetben 3 napig is. Vagy amikor először edzettem lábat egy hétig izomlázam volt tőle, és alig tudtam járni. Végülis mit várnál az orvostól? Nem az okát szüntetik meg semminek, csak a tüneteket nyomják el.
  • redbull0304
    Orvos
  • Sland
    Hali!

Pénteken elég sokat edzettem vádlira. Olyan sokat, amennyit még soha. péntek este kicsi izomláz volt mindktét vádlimban aztán annyi.
    Tegnap reggel amikor felkeltem sem volt semmi baj, volt egy kis izomláz és Tegnap este sem volt semmi baj. Aztán valamikor Leültem, majd amikor 1óra múlva fel akartam állni akkor nem tudtam kb lábra állni, annyira feszült és fájt mindkét vádlim. Gondoltam majd ma reggelre elmúlik. Hát nem múlt, sőt még rosszabb is mint volt. Most egyáltalán nem tudok járni.
    Mi a frászt tudok csinálni hogy holnapra elmúljon?
    Nyújtottam edzés után rendesen, edzés közben is, péntek este is.
    Most meg nem tudok nyújtani mert irdatalnul fáj.

Ötlet?
  • FitWay
    JAY CUTLER MAGYARORSZÁGRA LÁTOGAT!
  • PyRex
    hot blood... érdemes elolvasni!
  • PyRex
    lol :)
  • retek683
    ja értem :D
  • juzosch
    Törzs edzésére jó. A törzserő nagyon fontos, h támogassa a többi gyakorlat helyes végrehajtását. De az izomtömeget ne ezektől várd:)
  • Roman
    hmm az izometrikus edzésről vélemények?

Én ma (haha) F1 nézés közben unalmamban kipróbáltam az oldalsó hídtartásokat, meg a sima hídtartást is. Majd' beszartam, alig bírtam 20 mp-ig tartani 1et, most meg nagyon érzem a hasam.

Szerintetek jók ezek hasra, vagy maradjak a hagyományosabb edzéseknél? :)
  • king13
    Hát koffein van benne az meg eddig is doppinglistás volt..
  • Gunnersboy
    ennyire jo?
    na akkor asszem mégis kipróbálom :DD