Testépítés - Testformálás

Jelentkezz be a hozzászóláshoz.

CeeZee
Kapisgálod a G.I. lényegét. Na a dextróz,fruktóz, maltó az amit teljesen iktass ki az étrendedbõl, akárcsak a többi egyszerû,gyors felszívódású ch-t. A pékáru is tilos(bio, nem bio-->sz@r mind). Talán egyszerûbb ha azt mondom, hogy mit ehetsz: rizs(lefekvéshez/estéhez közeledve felváltja a zöldség), zöldség, zabpehely(ez pl. kimondottan lassan felszívódó), krumpli(inkább csak akkor ha már nehezen megy a rizs).
Aztán meg kéne ismerned, hogy az ételek milyen tápanyagokat tartalmaznak és milyen mennyiségben.Kalóriatáblázat Nagyon fontos hogy tudd mit eszel. Ehhez idõ kell. Aztán mindenben már csak a tápanyagtartalmat fogod látni, de legalább rájössz, hogy a szupermarketekben található ételek nagyon nagy része majdhogynem alkalmatlan emberi fogyasztásra.
És aztán megállapítjuk, hogy neked mennyi fehérjére, ch-ra és zsírra van szükséged. De ajánlanék még egy jó multivitamint is.
Ja és minõségi zsír bevitelt lenmagolajjal fedezzük.

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

CeeZee
Igen láttam.

\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"

CeeZee
Már leírtam, hogy nem kell változtatni az edzésen.
És pluszban be kell iktatni az aerob edzést is(futópad, szobacanga). Az aerobnál a lényeg, hogy ne legyen nagy az intenzitása, ne durranjanak egyáltalán az izmok mert akkor nem a zsírból fogsz fogyni. Az aerobot reggel a legjobb végezni, éhgyomorra(max. fehérje mehet elõtte, de ch semmiképpen sem), eleinte heti 3x45-60perc, aztán lehet akár mindennap is csak fokozatosan.

Breki33
Breki33
"Hello! A kérdésem az lenne, hogy mi is tulajdonképpen a szálkásítás és a tömegnövelés? A szálkásítás az, amikor kis súlyból sokat csinálunk, a tömegnövelés pedig nagy súlyból keveset. És ha mondjuk 8 ismétlés után még erõltetve illetve negatívan vagy súlycsökkentõn csinálom, az szálkásítás? Ja és milyen váll-gyakorlatokat csináljak? Csináljam a mellrõl nyomást és a vállról nyomást is? Vagy csak az egyiket? És milyen bicepszgyakorlatokat? Egyébként már több mint fél éve gyúrok és jól is nézek már ki csak még jobb és szebb szeretnék lenni azért kérdezem. Elõre is köszönöm, Gábor.

Illés Norbert naturál testépítõ:
Gábor! A szálkásítás, tehát a testzsír csökkentése elsõsorban az energia egyensúlyon múlik, tehát több kalóriát kell elégetni, mint bevinni. Ez azt is jelenti, hogy a legfontosabb szerepe a táplálkozásnak van, ezen kell a legtöbbet módosítani. A súlyzós edzésen akár nem is kell változtatni, általában a kardió (aerob) edzés beiktatása az általános: 30-45 perc kerékpár, lépcsõzõgép, futás heti 3-4 alkalommal. Természetesen lehet az ismétlések számát növelni a súlyzózás során, ezzel is törekedve a több kalória elégetésére, illetve a szériák közötti pihenõket lehet csökkenteni. A negatív és erõltetett ismétlések intenzitásnövelõ technikák alkalmazását nem javaslom, mert túledzéshez vezet, fõleg a te kezdõ szinteden! A váll edzését illetõen fõleg a három vállizom fej közül az oldalsóra végezz oldalemeléseket, de azért ne hagyd ki a mellrõl nyomásokat és a hátsó váll gyakorlatokat sem (valamilyen döntött törzsû oldalemelés). Bicepszre általánosságban az mondható, hogy válassz három olyan gyakorlatot, melyek végzése során a könyökeid a törzsedhez képest más-más pozícióban vannak: elõtte (Scott-pad), mellette (állva bicepszhajlítások), és mögötte (pl. 45 fokos padon egykezes súlyzóval). Két széria elég gyakorlatonként. Sok sikert! "

Érdemes ezt
klikk

És ezt átolvasnod
fórum
Zocsi
Akkor eccerûen csak annyiról lenne szó, hogy módosítok a táplálkozásomon? Semmilyen tervmódosítás nem kell? Ez érdekesen hangzik... 😊
A glikámiás-indexet nem ismerem sajna, ennyire nem nyomom tudományos szinten, inkább csak elolvasok ezt-azt ami a kezem ügyébe akad. Most konkrétan mire is gondolsz a CH-k minõségével kapcsolatban? Felszívódási sebesség; maltróz, dextróz, esetleg fruktóz?? A fehérjék közül most a tejsavófehérjét pörkölöm a rendes napi kaja mellé. Ez jó? Minõségi zsígok esetén mire gondolsz, omega-3? Ezt csak halakból lehet nyerni, vagy van egyéb alternatív forrása is? Mert sajna halat elég keveset eszek. Meg úgy általában mindent eszek, nincs elõírt diétám... Ez nagy baj lehet?
Segítséget elõre is köszi!

lamase
edzõ válaszolba

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

Brolly
De akkor miylen edzés, mert halottam azt is hogy nagy súllyal keveset. Ez vagy van más "trükk" is. Bocs hoyg beleszólok, csak engem is érdekelne.

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

CeeZee
Nem akarok én senkit sem fikázni, nem azért írtam. Nekem nem a kövérséggel van bajom hanem azzal, hogy ha valaki megfelelõ tudás nélkül oszt ki vagy néz le valakit(jelen esetben egy testépítéssel foglalkozó embert) és ez nem általánosítható a kövér emberekre. Ugyanakkor ha irónikusan visszakérdez az ember akkor: "de bunkó ez a hülye gyúrós". De azért van még akinek lehet és érdemes felnyitni a szemét. Ezt sem kell elfelejteni!

CeeZee
Muscle Mag, Muscle Sport. Tomiról én sem tudok többet, néha küld a tesztoszteron.hu-ra egy levelet, de azt is elég ritkán. Tito, ha jól láttam ilyen küzdõsporttal keresztezett aerobic órákat ad(persze biztos csinál mást is).
Van egy videóm erról az idõszakról és az egyik magyar srác olyan értelmesen beszél a sportról, hogy letettem a hajamat. Ma meg is nézem, csak vigyázok rá, mert VHS. Ez az a videó amit akkor szoktam nézni amikor elfogy a motivácíóm és ez mindig átlendít.

Ismerõs hát! Ilyet azok a lányok is szoktak mondani akik a kövér, puhatestû lusta barmokhoz vannak szokva(természetesen õk kurva is kövérek)!
CeeZee
Bizony! Csak akkor van gáz ha azt mondod az illetõnek, hogy ha ez tényleg ilyen egyszerû akkor te miért nem vagy Mr.O? Lehetséges válasz: "Mert én nem akarok ilyen izmos lenni, az amúgy is csúnya!"<#hehe> ismerõs szöveg?
Van még olyan is hogy a fehérje "felfújja" az izmokat!<#falbav> Egyszerû a kérdés: Hogyan?<#nemtudom>

muscle magazin rulz😄
de õk se teljesen naturálok😄
mann tomi usában él most titoról meg nem tudok semmit
de õk tényleg jól nyomták az tény... csak régen volt már sajna...

violence can be used for good - JUSTICE

Hehehe, ez a "felpumpálták az izmaikat" dumát mondta nekem is mindenki! <#szomoru1> Sajnos ez a mai emberek 98%-ban még mindig így él!
CeeZee
Jó persze, én is csináltam 8 évesen, földön fekve tárogatásokat a vízzel feltölthetõ házi, mûanyag súlyzókészlettel egy-egy Arnold film után(köztük volt pl. a Pumping Iron is). És mindezt azért, mert Faterom - félreértelmezve a filmet - azt mondta, hogy ezek a nagydarab manusok csak azért ekkorák, mert felpumpálták az izmaikat.
De én azért tettem be ide ezt a képet(amin Mann Tamás és Tito Raymond látható), mert ezeket az embereket láttam meg az elsõ testépítõ magazinban amit kaptam. És az õ fizikumuk volt az etalon számomra.

Soha nem láttam õket... én Arnold, és Stallone filmeket néztem...
CeeZee
Köszi! Utánaolvastál?

lamase
lenmagolaj transzzsírrá alakul hó hatására ami nagyon rossz! még napfénynek se szabad kitenni!

Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

CeeZee
Ismerõs valakinek még ez a 2 srác? Nekem õk voltak az abszolút példaképek amikor kissrác koromban elkezdtem ezzel a sporttal foglalkozni! Otthon edzettem egy jó ideig és nem értettem, hogy miért kéne nekem csak 10-12 ismétlést csinálni álló bicepsznél amikor én megtudok egyszerre 30-at is!<#nyes> Aztán rájöttem, hogy emelni kéne a súlyon!

CeeZee
Szia!

Örülök, hogy itt vagy! És kösz a topicot, így utólag is!

Ha szálkásítani akarsz akkor ezt a közkedvelt tévhitet azonnal felejtsd el:"-növeld az ismétlés számot" és ennek folyományaképpen "-csökkentsd a súlyt". Ha csökkented a súlyt nem tudod megadni az izmaidnak a megfelelõ ingert. A versenyzõk is csak azért vesznek vissza általában verseny elõtt mert kevesebb a víz és a zsír rajtuk és így könnyebb lesérülni. De te ne vegyél vissza, csak ha nagyon muszály, mert izmot is fogsz veszíteni.
Azon kívül pedig, hogy kevesebb a napi szénhidrát(ch) bevitel fontos a minõsége is. Nem tudom mennyire ismered a ch-kat, de létezik egy ún. glikémiás index(ha nem tudod mirõl beszélek szólj, csak most nem akarok oldalakat írni).
A fehérjét fel kell tolni, ugyancsak az izomveszteség kiküszöbölése végett. És meg kell emelni a MINÕSÉGI zsírok bevitelét, ezt a kalóriadeficit miatt(ami a ch csökkentése miatt van).
És sok víz! Legalább 3L, de inkább 4L.

Zocsi
Sziasztok fiatalok!

Én kezdtem ezt a fórumot még naon régen és jó látni, hogy így kinõtte magát! Különösen jóérzéssel tölt el, hogy Ti, mint aktív fiatalok újból beszélgettek a problémáinkról! Uh. Üdw mindenkinek!
Lenne egy kérdésem. Tavaly, meg idén én inkább a tömegnövelésre fektettem a hangsúlyt. Tekintve, hogy az egyetem elég nehéz, sokat kell éjszakázni, gyakran nem eszek rendesen, mert akkor a melóból esek ki és ha leülnék kivakolni a hasam, akkor a last-minute leadások egyikese készülne el... Meg mindig is vékonyka voltam, uh. mindenképpen vastagodni akartam. Nah lényeg a lényeg, hogy szálkásodni szeretnék, de hosszú pályafutásom alatt soha nem foglalkoztam ezzel a témával, uh nem is tudok róla sok mindnet csak az általános recepteket, hogy:
-növeld az ismétlés számot
-csökkentsd a súlyt
-egyél kevesebb szénhidrátot edzés elõtt (egyébként is fehérjén élek)
Szal' az érdekelne engem, hogy aki szórt már be szálkásító idõszakot a tervébe, ill csinál(t) már ilyet, annak mik a tapasztalatai, tippjei?!

Segítségeteket elõre is köszönöm!

CeeZee
"gazdag"?!? Pff!<#szomoru2>
Amúgy kissé elkeseredtem amikor már a 2. üzletben sem találtam húsnak látszó tárgyat!
Én még pénteken utazás elõtt elmentem edzeni és olyan jó kis izomlázat értem el a vádlimban amilyet már rég éreztem. Ülõ vádli csökkenõ sorozattal és szamár vádli.

aki "gazdag" annak könnyû😄
én a campingben is lógtam 2napig😄😄😄😄
nem h kajáljak azt ami tetszik😄
úszáskor viszont nagyon bedurrantam mindíg...

CeeZee
Én is most jöttem haza a Balatonról. Pénteken mentem, tegnap jöttem. A kajálás persze nekem sem volt az igazi. De azért a reggeli tejsavós-zabpelyhes adagok ki voltak már elõre porciózva! Napközben meg amennyire tudtam kerestem a húst rizssel!

CeeZee
Elvileg a zsírsavprofilja nem megfelelõ ha sütésre használod, azért érdemes "hidegen" bevinni.

a 3napos balatoni nyaralásom étkezésileg nem igzán volt tökéletes...<#vigyor2>
elsõ 2 nap hozott sajtos kifli stb.. májkrémmel ez még elmegy...
tegnap este 1 liter martini a bulihangulatért... utána rablóhús... majd sok-sok kenyér...<#kuss>
ma meg... 1 szelet üres kenyér 10kor... majd kb 10keksz délben... aztán 9re hazaértem... nem voltam éhes/alultáplált csöppet se
<#hehe>
mindegy ebben az évben már nem nyaralok többet<#vigyor2>

jazzy
Az elso hus amit sutottem olyan kemeny volt hogy alig birtam elragni, de megettem! Azota mar egyre jobban sikerulgetnek a dolgok csak sajna tenyleg ra lehet unni egy ido utan arra hogy rizs meg csirke kulonbozo fuszerezessel. Ami mondjuk nem is baj tomegelesnel de igy dieta alatt nem tul jo, zoldseg, rizs, csirke, turo, bloah😊 Dehat a szenvedesnek meglesz a gyumolcse!
Én szoktam tenni rá valamilyen fûszert, vagy valami finom fokhagymást mártást! 😊 1.5kilót simán be tudok nyomi egyszerre... 😊 sajna én nem vagyok konyhatündért, nagyon béna vagyok 😞(((
jazzy
Elvileg csak azert mert nagyon rossz ize van, nem hallottam semmi olyat, hogy rosszabb lenne mas olajoknal.
Lehet mert nem szárad ki eléggé, és zsiros marad.
lamase
nah vettem túrót, összeturmixoltam csak úgy az eper lekvárral, egész jó volt, raktam még bele zabpelyhet hogy ne legyen olyan folyós.

lamase
Edzõválaszolba azt írta Bunny hogy soha ne süssünk benne. Tudja valaki a miértjét? Én ma sütöttem benne csirkemellett, szerintem jó volt.

jazzy
Baromi szar lett amit en probaltam benne sutni.
lamase
Lenmagolajba érdemes sütni?

<#bdead>

épp most eszem <#zavart2> <#vomit>

lamase
Én 3 kortyot gyürtem le. Nem teccett hogy iszom a cizet és eccer csak jön a tonhal darab, és megin pfu.. 😊

Brolly
Cool!<#mf1><#mf1><#szomoru1><#idiota><#idiota><#vigyor3>

\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"

CeeZee
Ez nagyon kedves tõled! Kösz az infót!<#idiota>

Ha megkérlek megtennéd, hogy a mencseszter junájtid topicba beírod ezt: Németh Pisti várja a profi kártyáját és ha megkapja indulni fog idén a Debreceni EB-n.<#alien2>

Csaó! Látogassatok el a www.mufan.try.hu -ra! Naponta többször früssülõ igényes MANCHESTER UNITED-es weboldal!Temérdek képpel, válogatott videókkal, megannyi érdekességgel szeretett klubunkról! Naprakész hírek, igazolási pletykák és megannyi extra! Ha felkeltettem az érdeklõdésed, nézz be, nem bánod meg! Ne habozz, akár fel is kerülthetsz a weblapra ha elküldöd a UNiteddel kapcsolatos személyes fotóidat! Ne késlekedj, mindenkit szeretettel várok! u.i.: GLORY MAN.UDT.!!! üdv: nisT
CeeZee
Attól a turmixtól szabályosan rosszul lettem, pedig sok mindent megeszek a cél érdekében, de ebben az esetben már az elsõ kortynál elvéreztem!<#vomit>

<#nevetes1>
lamase
turmixolás után ugyis eltünnek a darabok és krémes lesz. 😊 Kipróbáltam valamelyik nap azt a tonhalas turmixot, nagyon veszélyes dolog, ne próbáljátok ki. Én se fogom többet.

CeeZee
Nem tudom melyikre gondolsz, de én az Alpa túrót ajánlom(Plusban lehet kapni), mert annak olyasmi az állaga mint a krémtúrónak, nem pedig az a darabos.

Én nem turmixolom, hanem elkanalazom. Kis kanál lekvár és jó nagy kanál túró. De turmixolni is lehet, de akkor vizet is adnék hozzá, hogy iható legyen.

lamase
Nem azt. Bementem a boltba és megnéztem melyikben a legkevesebb a zsír. Így már nem tudom a nevét, de a külseje olyan volt mint azok a régi zsíros dobozok, vékony, hosszúkás. A fólia pedig zöld volt rajta. Simán lekvárral öszeturmixolom?

CeeZee
Adjál hozzá egy kis diabetikus lekvárt! Én még mazsolával is szoktam enni.

De te nem véletlenül a Bakony túróját eszed? Mert azt tényleg nehéz letolni.

lamase
jók vagytok😄 én 250gramm túró után összeesek

CeeZee
fél kiló hús--> 100g
3-4 adag tejsavó fehérje--> 60-80g
kb 400g túró--> 40g(én 10% fehérjével számolom)
ha van akkor tojásfehérjelé is megy, abban kilónként 100g a fehérje és ennek kb a felét iszom meg naponta

ja és én a rizs és zabpehely proteintartalmát nem számolom bele

egypszichonauta
hát köszi te vmi ritka jófej csávó lehetsz,na mind1...<#zavart2>

fél kiló túró 60g...12g/100g
a zabpehelyben kb 12g van 100grammonként...
tojásfehérjében is 12g van 100 grammonként a húsban kb 20 /100grammonként😄
utána turmix...
amúgy meg tolni kell a kaját ipari mennyiségben😄