Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
Aztán meg kéne ismerned, hogy az ételek milyen tápanyagokat tartalmaznak és milyen mennyiségben.Kalóriatáblázat Nagyon fontos hogy tudd mit eszel. Ehhez idõ kell. Aztán mindenben már csak a tápanyagtartalmat fogod látni, de legalább rájössz, hogy a szupermarketekben található ételek nagyon nagy része majdhogynem alkalmatlan emberi fogyasztásra.
És aztán megállapítjuk, hogy neked mennyi fehérjére, ch-ra és zsírra van szükséged. De ajánlanék még egy jó multivitamint is.
Ja és minõségi zsír bevitelt lenmagolajjal fedezzük.
\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"
\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"
És pluszban be kell iktatni az aerob edzést is(futópad, szobacanga). Az aerobnál a lényeg, hogy ne legyen nagy az intenzitása, ne durranjanak egyáltalán az izmok mert akkor nem a zsírból fogsz fogyni. Az aerobot reggel a legjobb végezni, éhgyomorra(max. fehérje mehet elõtte, de ch semmiképpen sem), eleinte heti 3x45-60perc, aztán lehet akár mindennap is csak fokozatosan.
Illés Norbert naturál testépítõ:
Gábor! A szálkásítás, tehát a testzsír csökkentése elsõsorban az energia egyensúlyon múlik, tehát több kalóriát kell elégetni, mint bevinni. Ez azt is jelenti, hogy a legfontosabb szerepe a táplálkozásnak van, ezen kell a legtöbbet módosítani. A súlyzós edzésen akár nem is kell változtatni, általában a kardió (aerob) edzés beiktatása az általános: 30-45 perc kerékpár, lépcsõzõgép, futás heti 3-4 alkalommal. Természetesen lehet az ismétlések számát növelni a súlyzózás során, ezzel is törekedve a több kalória elégetésére, illetve a szériák közötti pihenõket lehet csökkenteni. A negatív és erõltetett ismétlések intenzitásnövelõ technikák alkalmazását nem javaslom, mert túledzéshez vezet, fõleg a te kezdõ szinteden! A váll edzését illetõen fõleg a három vállizom fej közül az oldalsóra végezz oldalemeléseket, de azért ne hagyd ki a mellrõl nyomásokat és a hátsó váll gyakorlatokat sem (valamilyen döntött törzsû oldalemelés). Bicepszre általánosságban az mondható, hogy válassz három olyan gyakorlatot, melyek végzése során a könyökeid a törzsedhez képest más-más pozícióban vannak: elõtte (Scott-pad), mellette (állva bicepszhajlítások), és mögötte (pl. 45 fokos padon egykezes súlyzóval). Két széria elég gyakorlatonként. Sok sikert! "
Érdemes ezt
klikk
És ezt átolvasnod
fórum
A glikámiás-indexet nem ismerem sajna, ennyire nem nyomom tudományos szinten, inkább csak elolvasok ezt-azt ami a kezem ügyébe akad. Most konkrétan mire is gondolsz a CH-k minõségével kapcsolatban? Felszívódási sebesség; maltróz, dextróz, esetleg fruktóz?? A fehérjék közül most a tejsavófehérjét pörkölöm a rendes napi kaja mellé. Ez jó? Minõségi zsígok esetén mire gondolsz, omega-3? Ezt csak halakból lehet nyerni, vagy van egyéb alternatív forrása is? Mert sajna halat elég keveset eszek. Meg úgy általában mindent eszek, nincs elõírt diétám... Ez nagy baj lehet?
Segítséget elõre is köszi!
Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
Van egy videóm erról az idõszakról és az egyik magyar srác olyan értelmesen beszél a sportról, hogy letettem a hajamat. Ma meg is nézem, csak vigyázok rá, mert VHS. Ez az a videó amit akkor szoktam nézni amikor elfogy a motivácíóm és ez mindig átlendít.
Van még olyan is hogy a fehérje "felfújja" az izmokat!<#falbav>#falbav> Egyszerû a kérdés: Hogyan?<#nemtudom>#nemtudom>
de õk se teljesen naturálok😄
mann tomi usában él most titoról meg nem tudok semmit
de õk tényleg jól nyomták az tény... csak régen volt már sajna...
violence can be used for good - JUSTICE
De én azért tettem be ide ezt a képet(amin Mann Tamás és Tito Raymond látható), mert ezeket az embereket láttam meg az elsõ testépítõ magazinban amit kaptam. És az õ fizikumuk volt az etalon számomra.
Szerkesztőket keresünk a http://codenamegta.hu -ra. Részletek, juttatások privátban.

Örülök, hogy itt vagy! És kösz a topicot, így utólag is!
Ha szálkásítani akarsz akkor ezt a közkedvelt tévhitet azonnal felejtsd el:"-növeld az ismétlés számot" és ennek folyományaképpen "-csökkentsd a súlyt". Ha csökkented a súlyt nem tudod megadni az izmaidnak a megfelelõ ingert. A versenyzõk is csak azért vesznek vissza általában verseny elõtt mert kevesebb a víz és a zsír rajtuk és így könnyebb lesérülni. De te ne vegyél vissza, csak ha nagyon muszály, mert izmot is fogsz veszíteni.
Azon kívül pedig, hogy kevesebb a napi szénhidrát(ch) bevitel fontos a minõsége is. Nem tudom mennyire ismered a ch-kat, de létezik egy ún. glikémiás index(ha nem tudod mirõl beszélek szólj, csak most nem akarok oldalakat írni).
A fehérjét fel kell tolni, ugyancsak az izomveszteség kiküszöbölése végett. És meg kell emelni a MINÕSÉGI zsírok bevitelét, ezt a kalóriadeficit miatt(ami a ch csökkentése miatt van).
És sok víz! Legalább 3L, de inkább 4L.
Én kezdtem ezt a fórumot még naon régen és jó látni, hogy így kinõtte magát! Különösen jóérzéssel tölt el, hogy Ti, mint aktív fiatalok újból beszélgettek a problémáinkról! Uh. Üdw mindenkinek!
Lenne egy kérdésem. Tavaly, meg idén én inkább a tömegnövelésre fektettem a hangsúlyt. Tekintve, hogy az egyetem elég nehéz, sokat kell éjszakázni, gyakran nem eszek rendesen, mert akkor a melóból esek ki és ha leülnék kivakolni a hasam, akkor a last-minute leadások egyikese készülne el... Meg mindig is vékonyka voltam, uh. mindenképpen vastagodni akartam. Nah lényeg a lényeg, hogy szálkásodni szeretnék, de hosszú pályafutásom alatt soha nem foglalkoztam ezzel a témával, uh nem is tudok róla sok mindnet csak az általános recepteket, hogy:
-növeld az ismétlés számot
-csökkentsd a súlyt
-egyél kevesebb szénhidrátot edzés elõtt (egyébként is fehérjén élek)
Szal' az érdekelne engem, hogy aki szórt már be szálkásító idõszakot a tervébe, ill csinál(t) már ilyet, annak mik a tapasztalatai, tippjei?!
Segítségeteket elõre is köszönöm!
Amúgy kissé elkeseredtem amikor már a 2. üzletben sem találtam húsnak látszó tárgyat!
Én még pénteken utazás elõtt elmentem edzeni és olyan jó kis izomlázat értem el a vádlimban amilyet már rég éreztem. Ülõ vádli csökkenõ sorozattal és szamár vádli.
én a campingben is lógtam 2napig😄😄😄😄
nem h kajáljak azt ami tetszik😄
úszáskor viszont nagyon bedurrantam mindíg...
elsõ 2 nap hozott sajtos kifli stb.. májkrémmel ez még elmegy...
tegnap este 1 liter martini a bulihangulatért... utána rablóhús... majd sok-sok kenyér...<#kuss>#kuss>
ma meg... 1 szelet üres kenyér 10kor... majd kb 10keksz délben... aztán 9re hazaértem... nem voltam éhes/alultáplált csöppet se
<#hehe>#hehe>
mindegy ebben az évben már nem nyaralok többet<#vigyor2>#vigyor2>
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
Ha megkérlek megtennéd, hogy a mencseszter junájtid topicba beírod ezt: Németh Pisti várja a profi kártyáját és ha megkapja indulni fog idén a Debreceni EB-n.<#alien2>#alien2>
Én nem turmixolom, hanem elkanalazom. Kis kanál lekvár és jó nagy kanál túró. De turmixolni is lehet, de akkor vizet is adnék hozzá, hogy iható legyen.
De te nem véletlenül a Bakony túróját eszed? Mert azt tényleg nehéz letolni.
3-4 adag tejsavó fehérje--> 60-80g
kb 400g túró--> 40g(én 10% fehérjével számolom)
ha van akkor tojásfehérjelé is megy, abban kilónként 100g a fehérje és ennek kb a felét iszom meg naponta
ja és én a rizs és zabpehely proteintartalmát nem számolom bele
a zabpehelyben kb 12g van 100grammonként...
tojásfehérjében is 12g van 100 grammonként a húsban kb 20 /100grammonként😄
utána turmix...
amúgy meg tolni kell a kaját ipari mennyiségben😄