-
Roman #9274 Akkor itt volt-van a hiba, sajnos ez kevés. :\
Kell a rengeteg rizs, tonnányi csirke-hal-pulyka-marha.
ha 75 kg vagy, s hízásra nem hajlamos, akkor.. 75*6=450, tehát kb. ennyi szénhidrátra van szükséged tömegnövelésre. A rizsnek kb. 75%-a szénhidrát, szóval 450/0,75=600, ennyi gramm rizst kéne megenned egy nap. hatszáz grammot. :| (brutál mennyiségek ezek, mert én a felétől is hízok, holott 92 kg vagyok. Alkati kérdés)
75*2=150, ennyi fehérje kell, csirkehusi 20%-a fehérje, 150/0,2. Az jó 750 gramm husika, valami sovány fehér húsból, halból, vagy a marha soványabb részeiből. A felvágottak s egyéb dolgok nem igazán megfelelőek, ide színhús kell.
Persze nem kell ennyit megenned, hisz ezért van a Hypermass.. Hogy ne kelljen ennyit megenned. Gondolom mostmár jobban látod, miért van szükség a tápkiegekre.
Persze reggelre zabot szoktak enni, fehérjével (tejsavó), meg a sav-lúg egyensúly miatt tonnányi zöldségeket is (brokkoli a legfinomabb).
Ha nehezen hízol, ajánlok még olyat, hogy olajos magv, magyarul dió, mogyoró, kesudió.. Aszalt gyümölcsök. Mogyi csemege mix, mazsola-mogyoró, 100 gramm csak 100 forint, s 550 kcal-t tartalmaz. ;)
Megfelelő zsírbevitel ezekből a magvakból és lenmagolajból történjen, ne disznózsírból meg vajból ;)
Magyarán, egyél ipari mennyiségeket a következőkből:
szénhidrát: Rizs, barnarizs, zabpehely, kukorica, burgonya, teljes kiörlésű péktermékek, gyümölcsök lencse, bab (utóbbi kettő még fehérjét is elég nagy arányban tartalmaz). Az első háromra kéne építeni, a többi csak kiegészítő jelleggel.
fehérje: sovány húsok, túró, tojásfehérje, proteinporok. Mindegyik más.más időpontra jó. hús nap közben, túró lefekvés előtt, proteinpor reggel és edzés után.
zsír: olajos magvak, lenmagolaj, olívaolaj..
rost: zöldség, a zabpehely is rostos, a gyümölcsök is rostosak :)
vízre kb. 4 literre van szükséged, ha nem ízlik, ízesítsd mondjuk boleróval. a tejet nem erőltetném, drága s üres kaja.
Kb. ezekre gondoltam. ezekből rakd össze a napi 450 gramm szénhidrátot s 150-200 gramm fehérjét.