33479
-
juzosch #9283 Csak kb fél oldalt kéne visszaolvasnod, folyamatosan erről van szó:S ez azért már gáz.
A turmixban nincs gyümölcs.
Ott a link, amíg nem olvastad el, pls ne kérdezz újat. -
Miskolc88 #9282 újabb kérdése lenne:
én nem hízok hiába eszek akárhogy is,milyen turmixot érdemes keverni?
milyen gyümölcs legyen benne és mennyi? -
juzosch #9281 Első az, hogy a makrotápanyagogk mennyiségileg meglegyenek a felsorolt kajákból. Az, hogy hogy osztod fel a nap folyamán, már másodlagos, de még mindig fontos.
És, főleg eleinte, mindenképp SZÁMOLJ!!!
Írd fel szépen, hogy a nap folyamán miből mennyit fogyasztottál, és annak mi a tápanyagtartalma. Ha nem teszed, akkor egyrészt tuti h tévedni fogsz a mennyiségekkel, és tipikusan a rosszabbik irányba, másrészt ha valami nem működik, fogalmad sincs mi a gond, míg ha le van írva, abból világosan látszódni fog. Ha nemis neked, itt valakinek biztosan:) -
juzosch #9280 :D hajrá, csak keményen.
Én még csak a 150nel próbálkozok valamikor a hetekben. 80 kilóval asse rossz azért:) -
#9279 Na gyerekek, ma reméljük minden összejön és csinálok egy új csúcsot !
A cél : 200 kg felhúzásban
Majd írok hogy sikerült-e:D -
Roman #9278 Igen, ilyen kis műanyag dobozkákban vihetsz melóba kaját, azt előveszed, kanál kézbe és eszik. A kaját otthon akkor készíted el, mikor van rá időd, fél óra alatt meg lehet csinálni. -
djAndrew #9277 Értem köszi szépen a segítséget..
Megpróbálom betartani mellé meg zabálom majd kb napi 2 szer ezt a szar hypermasst :) -
Roman #9276 :Dde unatkoztam. :D
Az alapismeretekben pont 80 kg-os emberre van szabva a fejadag, szerintem megehet Andrew is annyit, ha tényleg nehezen hízik. Ott van tálcán a megoldás -
djAndrew #9275 Köszi nézem...
És ebből kéne minnél többet? Tehát ha megeszek 1 fél kiló rizst egy nap mondjuk 3 csirkecombbal és egy salátával akkor már jo vagyok? :D
Reggeli:
Tojásrántotta
Napközben:
sok csirke sok rizzsel salival
Este
műzli meg mondjuk sós mogyi? lol
Az a baj, hogy nekem a melóhelyen nem sok a kajaidőm napi 2 szer 10 és 1 szer 20 perc ezekben az időkben nyomtam a szendvicseket :( a vizet. És miután 4 re hazaértem ettem a főtt kaját főzelék pörkölt csirke stb ami volt aznap..
Meg kéne próbálnom akkor rendszeres időben benyomatni mondjuk a rizs és csirke mennyiséget is napközben mondjuk a 20 percben? -
Roman #9274 Akkor itt volt-van a hiba, sajnos ez kevés. :\
Kell a rengeteg rizs, tonnányi csirke-hal-pulyka-marha.
ha 75 kg vagy, s hízásra nem hajlamos, akkor.. 75*6=450, tehát kb. ennyi szénhidrátra van szükséged tömegnövelésre. A rizsnek kb. 75%-a szénhidrát, szóval 450/0,75=600, ennyi gramm rizst kéne megenned egy nap. hatszáz grammot. :| (brutál mennyiségek ezek, mert én a felétől is hízok, holott 92 kg vagyok. Alkati kérdés)
75*2=150, ennyi fehérje kell, csirkehusi 20%-a fehérje, 150/0,2. Az jó 750 gramm husika, valami sovány fehér húsból, halból, vagy a marha soványabb részeiből. A felvágottak s egyéb dolgok nem igazán megfelelőek, ide színhús kell.
Persze nem kell ennyit megenned, hisz ezért van a Hypermass.. Hogy ne kelljen ennyit megenned. Gondolom mostmár jobban látod, miért van szükség a tápkiegekre.
Persze reggelre zabot szoktak enni, fehérjével (tejsavó), meg a sav-lúg egyensúly miatt tonnányi zöldségeket is (brokkoli a legfinomabb).
Ha nehezen hízol, ajánlok még olyat, hogy olajos magv, magyarul dió, mogyoró, kesudió.. Aszalt gyümölcsök. Mogyi csemege mix, mazsola-mogyoró, 100 gramm csak 100 forint, s 550 kcal-t tartalmaz. ;)
Megfelelő zsírbevitel ezekből a magvakból és lenmagolajból történjen, ne disznózsírból meg vajból ;)
Magyarán, egyél ipari mennyiségeket a következőkből:
szénhidrát: Rizs, barnarizs, zabpehely, kukorica, burgonya, teljes kiörlésű péktermékek, gyümölcsök lencse, bab (utóbbi kettő még fehérjét is elég nagy arányban tartalmaz). Az első háromra kéne építeni, a többi csak kiegészítő jelleggel.
fehérje: sovány húsok, túró, tojásfehérje, proteinporok. Mindegyik más.más időpontra jó. hús nap közben, túró lefekvés előtt, proteinpor reggel és edzés után.
zsír: olajos magvak, lenmagolaj, olívaolaj..
rost: zöldség, a zabpehely is rostos, a gyümölcsök is rostosak :)
vízre kb. 4 literre van szükséged, ha nem ízlik, ízesítsd mondjuk boleróval. a tejet nem erőltetném, drága s üres kaja.
Kb. ezekre gondoltam. ezekből rakd össze a napi 450 gramm szénhidrátot s 150-200 gramm fehérjét. -
juzosch #9273 Itt a lnk alatt megtalálod h hogy kell kajálni. -
juzosch #9272 Na eljött az idő
MINDENKINEK aki most kérdezett:
---------------------------------------------------
ALAPISMERETEK
---------------------------------------------------
-
juzosch #9271 Na ehhez nem kell sokat visszaolvasnod:) Pont most volt róla szó.
Diéta az első. Aztán súlyzós edzés. És végül a kardio. -
juzosch #9270 Zsömle -szar
szalámi -szar
leves- nem szar, de ebből a szempontból csak ballaszt
Na ezt meg kell reformálnunk alaposan:) Mindjárt jön a rendes étrend... -
juzosch #9269 A zsömléig jutottam. Ez igen messze van a jó kajálástól. Ez egyenesen ROSSZ kajálás. Pontosan emiatt nem fejldsz. -
#9268 hát elsősorban a súlyfelesleget lekapni (pár centi háj)
mert izmom az van elég -
djAndrew #9267 Az igen lol
Huh nem tudom mert nem szoktam így mérni meg semmi pff :(
Meg szoktam enni melóba 4 Zsömlét szendvicsként van benne sajt meg párizsi szalámi mikor mi.. Hazajövök eszek főttkaját levest 1 tányérral meg főételt is .. nem szoktam enni hozzá kenyeret. Akkor vacsorára meg vagy főttkaját eszek vagy szendvicset kenyérből. :/
Most röhögtél ki ennél a résznél XD de komolyabban nem tudom elmondani mert kb még csak mától foglalkozom vele. :(
Inni meg iszom teát 1,5 litert itthon meg tejet ittam napi 1 litert max meg vizet -
juzosch #9266 Víz az kit érdekel? Azt pár nap alatt le lehet kapni, ha zavar:) -
juzosch #9265 El kell h keserítselek, de a nyár már ittvan. 1 hónap alatt nem nagyon lehet eredmény elérni, nyár végére már talán látszódik valami, de inkább féléves távlatban kezdj el gondolkodni.
Én 2 év után kezdek most elégedett lenni magammal, de még van hova fejlődni:)
Amúgy konkrétan mit is akarsz? Lekapni a súlyfelesleget, vagy felpakolni egy kis izmot? Mert nagyon nem mind1.
Az otthoni kondizást pedig lehetőleg felejtsd el. Mind motivációban, mind lehetőségekben nagyon kevés. -
#9264 hali! én most kezdeném el kicsit karban tartani a testemet
194centi vagyok és 92kg, elég testes alkat (van rajtam "munkaizom", vállam szép kerek stb...) de sajnos van kis súlyfeleslegem is (főleg a törzsemen, sok évnyi punnyadás és gép előtt ülés miatt lötyög a pocak kicsit..de a lábam már inkább izmosabb) szóval nyárra kicsit meg akarom erősíteni a has-mell-hát-tricepszemet, ti milyen edzéstervet ajánlotok?:D
mert én full nem értek hozzá, van egy régi kondigépem meg pár súlyom, nomeg egy kis affinitás is...
-
#9263 174 centi vagyok. Zsír kevés van rajtam (relatív mondjuk), de eléggé be vagyok vizesedve. No de tömeget növelünk vagy mi a fene :))) -
juzosch #9262 Légyszi írd már le tényleg a kajádat. grammokkal együtt. Mert biztos vagyok benne, hogy abban van a hiba.
Olyan nincs, h 75 kilóról nem lehet feljebb menni.
én 72-ről 80ra jöttem föl heti 2-3 boxedzés ellenére úgy, hogy vékony, hízásra nem hajlamos alkat vagyok. És jó része izom. -
djAndrew #9261 Hypermass 5000 t ajánlották nekem és azt nyomom eper-banán izben mert nem kaptam tejcsokisat pff :( mind1 iható amugy :D -
#9260 Öcsém, fél napra eltünök, és már is órákat kell visszaolvasni:D -
djAndrew #9259 94 kiló.. :) szép..
Gondolom nem zsír :D hány centivel?
Én sajna 75 fölé nem tudok menni normális kajával és 195 cm vagyok pff
akkor vízzel megpróbálom remélemm menni fog a téma.. Köszi minden segítséget srácok.
Még annyi, hogy kezdésnek 2 mérőkanállal a fél liter vízben az jó? azt írják, hogy 1-3 mérőkanál napi 1-4 alkalommal... Nem lehet hogy sok volt a 2 kanál? nem hiszem monjuk ... tuti a tej az oka a gyomorpanaszoknak. -
#9258 Persze, van olyan, aki azért ezt megteszi, de elég cikis néha :) -
juzosch #9257 A teremben biztos segít valaki:D:D:D
Nade tényleg, barátnő, kozmetikus, és hasonlók?
Vagy bérelj ki egy ribancot, és mond neki h ez a perverziód:D -
#9256 Ó a szédelgés az mindennapos nálam. Azaz minden-edzésnapos :) Multkor is alig tudtam hazavánszorogni a kemény 300 méterre lévő teremből, kellett vagy 40-50 perc, mire feléledtem :) -
#9255 Nekem az a bajom, hogy a hátamon van 1-2 ráadásul olyan részen, amit már 3 éve sem értem el, nemhogy most :))) -
juzosch #9254 Mit is iszol pontosan? Bocsi de kicsit elszállt a topic és nehéz visszakeresni:D
Csakmert a magas CH-tartalom okozhatja azt, hogy kileng az inzulinszted, és lehet ezt érzed. Amikor letolom a 30-40g dextrózt edzés végén, énis szédelgek picit:D -
juzosch #9253 Jah, mostanában énis tapasztalom a pattanásokat. De szerencsére bőven a kezelhető szint alatt maradt, és nem látszik, ha foglalkozom vele:) -
#9252 Hétvégén amúgy 94 kiló voltam (csak kis dicsekvés) :)
Csak az basztat, hogy egy biciklis sérülés miatt nem tudok lábazni, ami nagyon ciki egy tömegnövelő időszak alatt, dehát nem tudok mit tenni :( -
djAndrew #9251 Értem köszi... Akkor még letesztelem majd vízzel hátha azzal jó mert kicsit fura a gyomrom tőle és nagyon kicsit mintha szédelegnék. -
juzosch #9250 Hát, Jay Cutler, Vörös Zoli többek között aki így táplálkozik mostanában. Mind2-en a 15-20 kiló helyett csak 10 max 15-öt szednek fel.
Diétás alatt nem a korlátozott kalóriát értem.
Alapvetően úgy szoktak tömegelni, hogy ilyenkor lehet kicsit csalni, és rengeteg kalóriát esznek.
De most már egyre inkább odafigyelnek, h ilyenkor se legyen csalás, és h csak anyni kalóriatöbbletet vigyenek be, ami szükséges a maximális izomnöveléshez. -
#9249 Jaja, csakis vízzel. Régen én tejjel ittam és attól voltak gyomorproblémáim :) Pattanás amúgy valószínű lesz, mert azért általában a megnövekedett fehérjebevitel ezzel is jár, de hát na bumm... :) -
juzosch #9248 Előszöris vízzel szoktuk inni. A tej csak ronthat rajta. Hisz éppen a tej legjobb részéből készül a tápkieg, a rosszakat eldobva:)
Ha pedig nem jól reagál rá a tested, hányinger, hasmenés, pattanás meg kitudja még mi, akkor próbáld ki másik gyártó másik fajta készítményét. Van olyan, h valaki nem bírja az adott típust. -
#9247 Hát nem tudom milyen "nagyokra" gondolsz, én egy nagyot nem láttam, aki ezt mondaná, de persze biztosan vannak ilyen emberek.
A diétás tömegnövelésel egy a baj: sokkal lassabb. Ugye az ember, amikor tömegezik és nem figyel annyira szigorúan a kajára, annyira be tud hízni, hogy adott gyakorlatokat már a testsúlynövekedés miatt is jóval nagyobb sólyokkal képes végezni. Amivel természetesen jobban igénybe veszi az adott izomcsoportokat, ami miatt az jobban fog nőni.
Míg diétás tömegnövelésnél (mondjuk engem ez a szóösszetétel megmosolyogtat :))) ez nincs, tehát gyarapodik a tömeged, de nem annyira, sokkal gyengébb vagy, kisebb súlyokkal dolgozol ezért lassabban is fejlődsz. -
juzosch #9246 Áhh, ezektől énis kiakadok:S
Anyum mondjuk meglepett. Először mondta, a szokásost, h felfújom magam.
Aztán a beszélgetés közben kiderült, h edzése után ő is szokott ám inni ott. 1 hónapra rá pedig kikérte a véleményem, h szerintem miylen tápkieget vegyen:D -
juzosch #9245 Hát a nagyok is kezdenek már rájönni, h nem jó nagyon behízni:D Lassan már mindenki a diétás tömegnövelésről beszél. (diéta = szigorú étrend, és nem fogyi)
Persze ha komoly célokat akarsz, minden lehetséges fegyvert be kell vetni.
Csak ugye itt is él a 70-30 szabály. Amiből 30 az edzés, és annak is egy része a kardio. -
#9244 Megkövezni nem kövezlek meg, csak azt felejted el, hogy kardio edzéssel szénhidrát vesztés is van jócskán - ergo izomtömeg is csökken. Míg a megfelelő keretek között tartott aerób edzéssel (séta!) szinte kizárólag csak zsírégetés van. Namost ugye senki nem akarja a magára szenvedett izomzatot csökkenteni, ezért szerintem a kardio felejtős, az aerób a nyerő.