12316971501353788406.png
  • PyRex
    "tartok ezektől a szerektől"

Na stop! :)

Milyen "szerektől"? A legális, bárhol kapható táplálékkiegészítők azért elég minimális kockázatot rejtenek. Mondjuk 1000 emberből egynek lehet, hogy érzékenyebb rá a gyomra és meghajtja, de ennyi. Ezek nem szteroidok! Pláne a fehérje-, vagy a tömegnöveő szénhidrátos turmixoktól nem kell félni!

Sok ismerősöm van (érdekes módon mind túl a 40-en), akik nagyon okosan megmondják mindig, hogy hát én milyen buta vagyok, hogy ilyen "szereket" szedek, mert ez egészségtelen. És amikor visszakérdezek, hogy ha sok csirkemellet eszek, akkor szerintük az is egészségtelen-e, erre vagy néznek bután, vagy azt válaszolják, hogy nem, az miért lenne? Csak az ilyen "szerek" azok... Na mondom OMG. :))))) Egy-két okosabbiknak még az elején kísérletet tettem rá, hogy elmagyarázzam, hogy azért van szükség táplálékkiegészítőkre, mert nem tudok rendes kajával annyi fehérjét meg szénhidrátot bevinni, pláne a kritikus időszakokban (pl. reggel, vagy edés után) kellő intenzitással, amikor és amenyire szüksége lenne a szervezetemnek az izomtömeg további növekedéséhez. Nem értik meg, hogy gigantikus mennyiségű kajával SEM vinném be azt a mennyiséget - ellenben tuti hordóméretűre tágulna a belem (gyomrom :), de megkockáztatom, hogy súlyos tartós egészségkárosodást is szenvednék.

Nem, ők csak fujják a magukét, hogy ez milyen egészségtelen. Namost ezeknek az embereknek a nagy része nem sportol (állóképessége mondanom sem kell, hogy nulla), ellenben dohányzik vagy iszik rendszeresen és egészségtelenül eszik. És akkor jön és bírál engem, minket, akik foglalkozunk a testünkkel :)

Bocs a hosszú kommentért, csak a "szerek" szóról jutott eszembe most ez a kis szösszenet :)))