Testépítés - Testformálás
Jelentkezz be a hozzászóláshoz.
a "kõkorszaki diéta" azaz paleo étrend/diéta
alapja a denzitás és az a tény, hogy mi vadászó gyûjtögetõ életmód során alakultunk ki...
tehát gyümölcsöket és húst ettünk leginkább meg magokat...
nem kenyeret meg tejtermékeket... ezekhez nem vagyunk hozzászokva még 10ezer év után sem..."a kõkori diéta mellett a legerõsebb érv, hogy a génjeink tulajdonképp nem sokat változtak az õskor óta. vagyis az emberi szervezet az õsi étrendre reagál a legjobban, az ettõl való eltérés pedig egészségromlást okozhat."
nincs helye a finomított ételeknek, gabonaféléknek, tejtermékeknek, kukoricának, burgonyának - (ezek mivel magas a glikémiai indexük és gyorsan felszívódik a bennük található szénhidrát, így nagyon megemelik az inzulin szintet és a vércukor szintet is, ráadásul serkentik a testzsír lerakódását)
az akkoriban hozzáférhetõ hús is kevésbé zsíros volt mint a mai pl marhahús...
nagy mennyiségû gyümölcs, zöldség és mag fogyasztás magas rostbevitelt tesz lehetõvé
ugyanakkor vannak hiányosságok is pl: kalcium és d vitamin alacsony mennyisége...
a magas fehérje-, közepes szénhidrát-, és magas egészséges zsír arány ideális az izomtömeg fejlesztéshez...38% fehérje,23%szénhidrát,39%zsír-kb 10% a telített zsír ebbbõl...
ha egyedül lakok majd tuti kipróbálom mert személy szerint utálom a tésztákat pl.. és a magevésben mindíg jó voltam<#vigyor4>#vigyor4><#vigyor3>#vigyor3><#nevetes1>#nevetes1>
violence can be used for good - JUSTICE
ok😄, szólj neki!
egyébként a rizs is növényi eredetû
\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"
szerintem fontos az is, bár elhanyagolható mivel kevés van általában az adott zöldségben
ez már élet-halál harc!😄
\"Egy valamire való országnak saját söre és légitársasága van. Az sem baj, ha van futball-csapata, esetleg atombombája is, de a sör a legfontosabb.\"
csak azért mert általában mire valaki 110kiló lesz eléggé beletanul a kajálásba, edzésbe
a te eseted nem ismerem... lehet, hogy picit diétázni kéne -lehet, hogy felesleges
ja és a növényi eredetû fehérje messze elmarad az állati eredetûtõl! én pl nem számolom bele a napi fehérje fogyasztásomba.
és milyen a testzsírod? vagy azt még nem is nézted?
a cytogen wheypro meg tényleg jó csak az íze szar sztem, bár a csokis elmegy...
a babban meg van fehérje és ha jól van megcsinálva pukizni se fog az ember<#vigyor2>#vigyor2><#idiota>#idiota>
engem akkor szeretnek ha éjszaka darálom a zabpelyhet! olyankor elbújok a spejzba😄
én úgy oldom meg h 2ig fent vagyok addig éjfélkor meg lefekvés elõtt is eszek de nem szénhidrátos kaját
aztán kb 8körül kelek szénhidrátot eszek mert reggel az szükséges
délután meg még alszok, hogy bírjam az edzést
nekem ez is bevált csak elég családidegesítõ ha reggelre elfogy valami <#papakacsint>#papakacsint> és ezért a népszerûségi indexem kezd csökkeni<#nevetes1>#nevetes1>
de próbáld ki az Alpa túrót! olyan az állaga mint a krémtúrónak!
amúgy nem lenne annyira gáz ha csoki nélkül lenne, de akkor már sima túró, ahogy írtam
ha diétán vagy akkor a zabpehely helyett lenmagolaj
nekem ez szokott lenni az utolsó étkezésem ami szinte közvetlenül lefekvés elé esik
Akkor most az esti étkezés jó vagy inkább ne erõltessem majd? És pontosan mit jelent az esti? 😊 Este 8kor, 10kor, éjféltájt?
Ceezee írtad, hogy lassan felszívódó táplálékot kell estefelé bevinni. Ezek pl mik lehetnek?
Bocs a sok kérédsért, de a helyes táplálkozás terén fogok kihívásokkal küszködni, azt hiszem.<#pardon1>#pardon1>
Meghuztam a vallam, egy picit fajt, de a gond 1 napra ra jelentkezett: ropogott, a nalad leirtaknal kisebb mozgaskor is. Az ok az volt, hogy megnyult v. reszlegesen serult az a szalag, ami az izuletet rendesen egybentartja. Legtobbszor az effele ropogos problemaknak ez az oka, az esetleges porckopas "csak" kovetkezmeny.
Ha erzed, hogy faj mindig pihentetni kell. Ha nem faj, el kell kezdeni mozogni, anelkul joval lassabban/kevesbe gyogyul. Persze csak a nem 'ropogtatos' dolgokat, nem megeroltetot (kicsi sulyok, nagyon fokozatosan) es tobbszorosen alapos bemelegitessel. Azokat folyamatosan csinalhatod, ami 24 oran belul nem okoz fajdalmat. Sokat dob a latba, ha minden nap csinalsz alapos bemelegitest amolyan reggeli tornakent.
Kb 2 honapig is eltarthat mire begyogyul, de ha vigyaztal ra, legtobbszor nem jar maradando szovodmennyel. Tul durva kiesest nem jelent, mert fokozatosan egyre jobb lesz + addig erosithetsz labra/aerobra.
Persze lehet nalad mas a szitu, majd inkabb sportorvostol fuggoen donts mit teszel. De az alapjan amit leirtal, nem kell ketsegbe esned.
ezt sajnos nehezen lehet megoldani átlagembereknek
egyébként az inzulin felelõs nagyrészben az éhségérzetért az inzulint meg a szénhidrát befolyásolja legjobban
a profik is igf-1-et meg még profibb cuccot, meg inzulin befolyásoló cuccokat nyomatnak az inzulinnal pl nasser el sonbaty 1 év alatt 10 kilót fejlõdött versenysúlyban....
jó lenne nekünk is figyelni rá de mérési technikákat nem nagyon ismerek vérbõl lehetne de azt a dokik csinálják<#nyes>#nyes>
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
de annyit mondhatok, hogy a legutóbbi kutatások szerint az izomfejlõdést legjobban befojásoló tényezõ az étkezésen kívül az intenzitás
az adott idõ alatt megmozgatott legtöbb súly folyamatos és maximálisra törekvõ izomfeszülés mellett...
az intenzitás növelésére több módszer is van pl: rövidebb pihenõ, erõltetett ismétlés, negatív ismétlés, erõltetett negatív ismétlés stb
és még jönnek újjabb és újabb módszerek
én a bukásig való edzéssel úgy vagyok, hogy mégiscsak jobb fáradtan és pattanásig feszült izmokkal hazamenni úgymond érezvén - a "terminátoros érzést"
\"Kokain inhalációt követően a V1-V2 elvezetésekben inkomplett jobbszár-blokkra emlékeztető terminális pozitivitás, valamint több mm-es ívelt ST-eleváció lépett fel\"
azért mondtam, hogy az izmokat fel kell tölteni rendesen és nem szabad maratoni edzéseket csinálni és akkor nem indul el egyfalyta katabolizmus
Köszi mégegyszer.
az lenne a kérdésem, hogy minden edzésen be kell durrantani az adott izomcsoportot? mert azt mondták hogy nem szabad bukásig edzeni, lehet hogy rosszul értelmeztem, nem otm.
annyiból áll hogy felkelsz este és eszel mert amíg alszol addig ugye nem tudsz enni, viszont 7-8 óra táplálkozás kihagyása az nem túl jó senkinek mert napközben se csináljuk ezt...
fura lesz de hatásos és ez minden nehezen fejlõdõnek áttöréseket hozhat<#vigyor3>#vigyor3>