33479
-
juzosch #9243 Persze énis így gondolom, majd érzi pontosan ő, hogy mennyi regeneráció elég.
Annyiból adnék igazat a te verziódnak, h 13 évesen nem biztos h felismeri az ember, h mikor kevés, mikor sok, mikor pont jó. És akkor már inkább a lassabb fejlődés, mint a sérülés. -
#9242 Persze, csak ha ezt mondod, akkor még életedben nem volt olyan tömegnövelésed, amikor tényleg úgy behízol, mint a "nagyok" :) Onnan csak kajával visszafogyni - hát sok sikert :)))) -
juzosch #9241 Éld túl. Ha már saját magad élsz, aranyvilág lesz:D -
#9240 én terheltem már túl az izamim biciklizéssel, futással, úszással, rohadt nagy kövek (szikladarabok) hordásával, fekvőtámasszal (váll főleg), stb. sorolhatnám. de mondom, felesleges vitáznunk, mert nem fogsz meggyőzni az igazadról, mint ahogy én sem téged az enyémről. majd rájön, hogy neki mi a legjobb. nyilván egyénenként is változik. -
juzosch #9239 Perszepersze, bár én ezt már inkább a kiegészítő dolgok közé sorolnám. Sokat segít, de alapvetően nem ezen múlik a sikeresség.
Egyébként én inkább intervallumpárti vagyok. -
juzosch #9238 Épp ezaz. Köze nincs ahhoz az edzésintenzitáshoz, amihez már szükséges a komolyabb regeneráció.
És ne felejtsd el, hgoy ez nem súlyzós edzés, itt nehéz túlterhelni az izmot. -
#9237 Azért be lehet iktatni heti 2-3x 1 óra sétát a futógépen. Pulzus 120 körül legyen és monoton séta legyen. -
juzosch #9236 Megerősítem, szálkásításnál az edzés alapvetően nem változik. A szálkásítás csakis a kajálásról szól főleg.
Az alapelve halálegyszerű, a napi összkalóriamérleget negatívba kell vinni.
Hogy ezt hogyan kell, arról már elég jó tapasztalatok vannak. Megemelt fehérje (2,5g körül), hozzá a minőségi zsírt fogyasztani. És ehhez annyi szénhidrátot fogyasztani, hogy a napi összkalória megfelelő legyen.
Aztán ezen felül van még millió kis trükk amivel lehet optimalizálni, de ahhoz már nem értek. -
#9235 Hát szerintem az nagyon nem a legjobb, hogy 13 évesen a NULLÁHOZ képest, elkezd heti 6x edzeni. Ha szerinted ez a legjobb neki, akkor megint nincs miről vitáznunk. -
djAndrew #9234 Jaja amúgy lehet ténleg az a baj, hogy sok bírálást kap ez az egész táplálék kiegészítő világ, és sokan ellenzik pedig mint mondtad vagy alkoholmérgezésben vagy tűdőrákban halnak meg xD hát ez van.. :)
Köszi hogy foglalkoztál ezzel és visszaírtál. Eddig értelmes választ nem kaptam csak hogy anyad te hulye vagy meg stb pff :) Minek ez a szar meg ilyenek.. Most minden edző ezt a hypermass izét ajánlja én meg miért ne hallgassak rájuk ha nem értek hozzá.
A másik hogy napi 10 csirkét meg 64 zsák krumplit és 34 onna rizst akkor se tudok megenni ha tömnek...
Én akkor pont 1 vagyok az 1000 ből? xD mert nekem hasmenésem volt az 1. adag után és kb a 2. után is még hányingerem volt meg stb.. lehet nem bírja a gyomrom? Vagy csak hozzá kell szokjon? Mert akkor passzolom el a cuccot ha nem fog javulni. Haver azt mondta hogy sovány tejjel igyam mert a 2,8 ast nem bírta ő se :) hogy lehet az a baj... vagy vízzel nyomjam. És ha akkor sem jó akkor hagyjam el.
Használhatna rendesen ez a cucc amúgy.
Nuh csao -
juzosch #9233 Tudom, énis voltam 13 éves. Kegyetlenül bírtam a tempót:)
Nade mondtam én, hogy 10x edzen egy héten? Profi edző mellett ja, aki megmondja mi legyen az a 10.
Azt mondtam 4-6 ami nagyon fasza lenne. Azzal a csúcsformát elérheti. És most miért ne a csúcs legyen a cél? Ha akarja, majd lejjebb ad belőle.
Persze elégnek elég a 3, sőt az 1 is több mint a semmi. De én nem fogok félmegoldásokat mondani, én elmondom mi a LEGJOBB az adott célhoz, aztán h betartja-e, kell-e neki az a cél az már az ő gondja. -
#9232 "tartok ezektől a szerektől"
Na stop! :)
Milyen "szerektől"? A legális, bárhol kapható táplálékkiegészítők azért elég minimális kockázatot rejtenek. Mondjuk 1000 emberből egynek lehet, hogy érzékenyebb rá a gyomra és meghajtja, de ennyi. Ezek nem szteroidok! Pláne a fehérje-, vagy a tömegnöveő szénhidrátos turmixoktól nem kell félni!
Sok ismerősöm van (érdekes módon mind túl a 40-en), akik nagyon okosan megmondják mindig, hogy hát én milyen buta vagyok, hogy ilyen "szereket" szedek, mert ez egészségtelen. És amikor visszakérdezek, hogy ha sok csirkemellet eszek, akkor szerintük az is egészségtelen-e, erre vagy néznek bután, vagy azt válaszolják, hogy nem, az miért lenne? Csak az ilyen "szerek" azok... Na mondom OMG. :))))) Egy-két okosabbiknak még az elején kísérletet tettem rá, hogy elmagyarázzam, hogy azért van szükség táplálékkiegészítőkre, mert nem tudok rendes kajával annyi fehérjét meg szénhidrátot bevinni, pláne a kritikus időszakokban (pl. reggel, vagy edés után) kellő intenzitással, amikor és amenyire szüksége lenne a szervezetemnek az izomtömeg további növekedéséhez. Nem értik meg, hogy gigantikus mennyiségű kajával SEM vinném be azt a mennyiséget - ellenben tuti hordóméretűre tágulna a belem (gyomrom :), de megkockáztatom, hogy súlyos tartós egészségkárosodást is szenvednék.
Nem, ők csak fujják a magukét, hogy ez milyen egészségtelen. Namost ezeknek az embereknek a nagy része nem sportol (állóképessége mondanom sem kell, hogy nulla), ellenben dohányzik vagy iszik rendszeresen és egészségtelenül eszik. És akkor jön és bírál engem, minket, akik foglalkozunk a testünkkel :)
Bocs a hosszú kommentért, csak a "szerek" szóról jutott eszembe most ez a kis szösszenet :))) -
#9231 baszki... 13 éves, gondolkozzál már!! heti 10 edzés... eszednél vagy? most ezt nagyon komolyan kérdeztem. ha heti 3x meg tudja csinálni RENDESEN, nem ellógva, az bőven elég. Nem élsportolóról van szó, hanem egy srácról, aki el akar KEZDENI mozogni. -
Roman #9230 Üdv :)
Szálkásításkor is ragaszkodni kell a lehető legnagyobb súlyokhoz, az izommegtartás végett. Edzés terén max. annyit tudsz változtatni, hogy elkezdel valami kardió jellegű mozgást (meg fognak kövezni ezért :( De őszintén, ki nem szarja le, hogy 40 perc séta alatt hány milligramm zsírt égetnek el, ha egy kiadósabb kardió egész napra felpörgeti az anyagcseréjüket? )
A kaját Neked kell kitapasztalni, valakinek elég, ha pár grammal a szintentartó ch mennyisége alá megy, valakinek meg ciklizálni kell, újratölteni kéthetente, ésatöbbi, hogy hatékony legyen a zsírégetés. De kezdetnek mindenképp fokozatosan csökkenteném a szénhidrátbevitelt, aztán amikor már lassul, vagy megáll a fogyás kezdenék ciklizálni.
Ja, a fehérjét meg meg ke' emelni, a jó zsírokra is oda kell figyelni (lenmagolaj, halolaj, de csak ésszel. ne feledd, 1 gr=9kcal a zsírból)
Elvileg ez segíthet a fogyásban :)
BTW, szülőkre tud valaki valami tanácsot adni? elegem van, hogy minden nap hatvanszor hallom, hogy mekkora idióta vagyok s lehetetlen amit csinálok, s egyek normálisan, minek iszom a "fújtatót" meg ilyenek. Nagyon sokáig türelemmel válaszolgattam nap mint nap ugyanarra, s nyugodtan kezeltem a helyzetet, de kezdem unni..
Ha meg azt mondom nekik, hogy talán azért, mert azok, akik több tíz éve a szakmában vannak, ezt javasolták, s ők csak jobban értenek hozzá tőletek, akik súlyzót életükben nem láttak, akkor meg megkapom, hogy én is egy "hülye nyolcosztályt se végzett felfújt köcsögnek hiszek, nem apámnak, aki orvos" :( -
#9229 Szevasztok!
Nah, egész kinőtte magát a téma! Ennek örülök... Kb. évente rákacsintok, hogy mit indítottam... Nah, de az fényezést félretéve, kérdésem lenne! (:
Hogyan lehet hatásosan szálkásítani. Rengeteget olvastam már erről a dologról is. Eleddig inkább a tömegnövelésre fektettem a hangsúlyt ha edzeni jártam. Aztán ahogy idősödöm és lassul az anyagcserém válok mackósabbá. Természetesen nem para a dolog, mert eléggé égetem magam ahoz a munka meg az egyetem által, hogy ne nőjön nagy pocak ésatöbbi.
Szóval, hogyan érdemes az a néhány mili, néhol centi lágy szövetet (zsírt) leégetni a testről? Kis súlyos, nagy sorozatszámos edzés? Létezik-e izolált szálkásító tréning?
Kajálni, hogyan érdemes szálkásításkor? Milyen diétát érdemes követni? Olvastam cikkeket, ahol a szénhidrátszegény kajázást hangsúlyozták, volt ahol egyáltalán nem ellenezték azt.
Tippek?
Előre is köszi! -
zotja #9228 ez a hypermass 5 ezer ez vmi népbetegség ? minek az?
szer :D -
#9227 Azt mondod eleget eszel mégsem fejlődsz. hmmm
Biztos vagy te benne hogy megeszed azt a napi 1 kiló csirkét?
Biztos hogy megeszed azt a napi közel 2 kiló rízst főzve?
Vagy meg szoktál enni napi 1.5 kiló kukorica kását?
Ha ezeket mind megeszed akkor nem tudom miért nem fejlődsz ha jól is edzel, nem baszod el.
Biztos van rajtad egy juk amin keresztül kipotyog belőlled az étel, csak elkerüli a figyelmedet. Majd nézd át magad.
Volt egy macskánk egyszer akinek egy kutya átharapta a torkát.
Na annak volt ilyen baja, mikor itta a tejet közben a torkából folyt kifelé, meg az étel is potyogott ki belőlle. Nem volt szép látvány. 8 napra rá meg is halt szegény. :(
-
#9226 -
juzosch #9225 Ha tápkieg nélkül nem fejlődsz, vele se fogsz. Kénytelen vagy sokat enni. Anélkül nem megy. A tápkieg kicsit segít ebben, de ki nem váltja.
Este (kivétel, ha ez edzés után van) az a gond, h egyrészt ez gyorsan átfut rajtad, szal éjjel ugyanúgy éhezel. Viszont az éjszakára lelassuló anyagcsere miatt a ch könnyebben lerakódik zsírként.
Leírnád hogy néz ki a táplálkozásod, számokkal együtt? -
Roman #9224 Frayer, most így utólag köszönök még1et, kipróbáltam a "edzésután fehérje-dextróz-kreatin kombót, jó sok dextrózzal (hát 55 gramm megvot), rá 40 percre egy adag rizs s halacska. S nem jelentkezett a máskor szokásos cukorpottyanás, s most este is tisztára tiszta a fejem.
Ennek nagyon örülök, mert azért kellemesebb így eltölteni az estéket, hogy nem az összeesés határán állok :) Meg egy fokkal talán anabolikusabb is. =) -
djAndrew #9223 Hihi
el akarok kezdeni holnaptól edzeni edzésterv meg minden van csak vettem ma ezt a cuccot ( hypermass).
Nem gáz este benyomni belőle egy adagot? Lefekvés előttre gondolok. :) Kb ennyi a kérdésem meg hogy j e a cucc vagy mi a jobb ennél? -
#9222 "de ki akarom próbálni mert nem tudok hízni semmit akár mennyit eszek és kéne az izom növelés is közben."
"nem akarok ennyit enni :D:D csak azt írták hogy 1-4 alkalommal naponta :) csak próbáltam kitalálni mikor kéne vagy hogy."
Mit teccik akkor mostan akaródzani tessék mondani? 8) -
djAndrew #9221 Aham köszi...
A kajálással semmi bajom tulképp inkább csak az anyagcserém vagy nem tom :/ nem akarok ennyit enni :D:D csak azt írták hogy 1-4 alkalommal naponta :) csak próbáltam kitalálni mikor kéne vagy hogy.
De akkor nem gáz este enni ezt a szart? :)
Meg te mit ajánlsz hogyha kb a wcbe is önthetem mert annyit ér? :) -
juzosch #9220 Reggel és edzés után elég, esetleg edzés előtt. De ha egész nap ezt iszod, az már rengeteg. De szerintem a kajálásod sincs rendben, ha ennyi tápkieget akarsz enni, szóval előszöris azt tedd sürgősen rendbe, addig akár a wc-be is öntheted a hipermasst, úgyis pont annyit ér.
Egyébként ez nem szer, hanem tápanyagkoncentrátum.
Annyi vízzel iszod, ahogy tetszik, rághatod a port is, vagy ihatod 2 liter vízzel, attól még a táplálék táplálék marad. -
djAndrew #9219 Sziasztok jó estét kedves fórumozók...
Remélem kapok választ a kérdéseimre.
Cytogen Hípermass 5000 vettem, mert anno ajánlotta az edzőm és ujra el akarok kezdeni edzeni viszont nem nagyon találok csak általánosított leírást az adagolásról stb. Egy átlagos adag miben merül ki egy nap ebből a szerből?
Reggel, meló után ( fizikai munkát végzek ), aztán edzés után és lefekvés előtt nyomjam?
Mennyi vízzel vagy tejjel kell kb ezt oldani?
Megmondom őszintén tartok ezektől a szerektől de ki akarom próbálni mert nem tudok hízni semmit akár mennyit eszek és kéne az izom növelés is közben.
Tehát mennyi folyadékban kéne oldani? Fél liter? és lehet lefekvés előtt is inni? Vagy az nem vmi nyerő?
plz help -
#9218 Van aki meg a fagyit nem szereti, meg a csokit, merthogy az túl édes.
A legyek meg a szar körül legyeskednek állandóan, és ha megkérdeznéd őket, biztos vagyok benne hogy nyugodt szívvel ajánlanák az ürüléket, csak ínnyenceknek. Annyi bögöly csak nem tévedhet. -
paulthomas #9217 nemtudom talán egy kicsit nagyobb hangsúly van bent a vizen. Sztem lehet h sok a fél liter -
#9216 Én is kb. fél litert nyomattam hozzá. Milyen ízt érzel?
-
viizo #9215 a málnás vol35 az egyik legfinomabb kiegészítő, imáááádom, most is épp azt kortyolgatom, fincsii :)
embert nem hallottam még akinek nem jött volna be az íze, sztem Te vagy eddig az egyetlen xD -
paulthomas #9214 Mateus te mennyi vizet raksz hozzá? -
Butch3r #9213 Az a baj túl sok az öntelt nyomorék ember, aki kb képtelen kinyögni néhány értelmes szót, amivel előbbre juttathatja azokat az embereket a fejlődésben, akik nem vágják a dolgokat és az "okosabbakhoz" fordulnak akik meg kb lenézik a kis hülyéket ...
Tök szánalmas.. sztem nem azért van a fórum hogy a másikat fikázzák, hanem hogy egymásnak a problémáit kérdéseit megválaszoljuk lol És ha vmi nem ugy van értelmesen elmagyarázzuk...
Szal kb kívánom az ilyeneknek hogy a tesztoszterontól robbanjon szét a karjuk álljon le a veséjük a sok koxtol és stb...
De azért köszi a válaszokat csak kb annyi értelme sincs hogy hozzászólj mint hogy megtaláltad ezt a fórumot...
Akinek inge.. az lepippanthat...
Azért köszi a válaszokat ezzel is bebizonyítottátok hogy mennyire értelmesek vagytok jónéhányan :D -
paulthomas #9212 Mateus 100gr-ot és 5 deci vizet.. -
juzosch #9211 Miért érdekel az íze? Most nasizni akarsz, vagy fejlődni? -
#9210 Lehet, ledöntöd és nem ér a nyelvedhez :) -
#9209 Sztem meg marha jó íze van. Hány grammot raksz egy adagba? -
lacika15 #9208 Hello! Ma kezdtem el inni a volumasst málnás ízűt és hát meg kell mondjam borzalmas:S Szerintetek valahogy lehet javítani az ízén vagy próbáljam meg eladni? -
juzosch #9207 Épp ezért. Kezdők képtelenek arra az edzésintenzitásra, amellyel túledzhetnék magukat.
Épp ezért ajánlják kezdőknek a gyakori, teljes testes edzést. Emellett tudományos eredmények is szólnak, valamint a személyes tapasztalatom is.
Nem véletlen, hogy a súlyzós edzésen kívül, szinte az összes sportág napi edzést igényel. Sőt akár napi 2 edzést is (heti 10 igen gyakori).
Csak a nehéz súlyos súlyzózás az, ami olyan szinten megterheli az izomzatot, hogy több, mint 1 napos pihenő szükséges. -
#9206 hát szerintem nincs igazad. ha ugyanazt a gyakolratot végzi minden nap, abból pillanatok alatt kemény túledzettség lesz. még ha nincs közte nagyon megerőltető súlyzós edzés, akkor is. azért nem egy profi sportolóról van szó, hanem egy kezdőről, ne feledjük. -
juzosch #9205 Tök fölösleges minden edzés előtt pihinapot tartani. 1 nap pont elég ehhez a regenerációhoz. Így a napok fele potenciális, kihasználatlan fejlődési elhetőség lenne. -
#9204 pont azért írtam 3 napot mert kell pihenőnapot tartani. mivel minden alkalommal meg fogja edzeni minden testrészét, ezét minimum 1 nap legyen már 2 edzés között...