12316971501353788406.png
  • Frayer
    Jó volt ez a szójás cikk.
    Tehát megint kiderült,hogy a szója negatívumai megint csak kérdésesek.
    Egyik teszt nem mutatott ki visszaesést a tesztoszteron szinten, a másik meg kimutatott. A cikkből az is lejött, hogy a szójának nagyon jó az aminosav profilja, a tejsavóéval közel megegyező, és rengeteg glutamin is van benne. De amiért rosszabb a biológiai értéke ( 74 a szójának , tojásnak 100, marha 80, kazein 77 ) az az hogy kis mértékben a hüvejesekben vannak anti-nutriens felszívódást gátló anyagok, toxinok.
    Azt is írja a cikk,hogy a porított izolátumoknál ezeket a töredékükre szorítják vissza, hűkezeléssel és egyébb eljárással.
    Az a lényeg hogy a szója izolátum 90% os protein, zsír nélkül toxinok nélkül. Így ergó közel a tejsavóéhoz mérhető biológiai értéket kap. Közel fele áron. Azt tudni kell hogy a biológiai értéket és nutriens eloszlásokat minden esetben feldolgozatlan élelmiszeren mérik le.
    Tehát a feldolgozott szója izolátum a toxinok nélkül, KIVÁLÓ kiegészítő.
    Ezért ha mundjuk a napi 200 gramm állati fehérjéhez hozzácsapsz plusz 50 gramm szója izolátumot kb + 130 ft értékben az simán megéri szerintem.
    Rengeteg glutamin, arginin, bcaa, jó kis protein fürdő.
    Ott vannak az izo-flavonok, ellenörzött tesztek nem mutattak ki negatív hatást az emberi szervezetre.
    Csupán abból gondolják hogy baj lehet vele, mert a szója növényt is tartalmazó legelőkön az állatok némelyike impotens lett :S
    Már nem azért, de a szója fogyasztását követően, a sok arginintől még keményebben fog álni, be is baszna ha meddőséget okozna a szója.
    Na mindegy, mindenki maga dönti el hogy eszi a szóját vagy nem.
    Az biztos hogy magát a szója babot én sem enném meg, de a belőlle kivont olcsó és jó minőségű fehérjére én is bolintok egyet.
    Olcsó, hatékony. Most egy hobby testépítőnek, aki nem milliomos annak sokat segíthet a szója.
    Napi 50 gramm kiegészítésnek. Minden jó.