33479
-
juzosch #8923 A grillezés is sütés. Szal érvényesek rá a hátrányok. -
#8922 én ezért grillezem:) majdnem mintha főzve lenne, csak gyorsabb (és finomabb:)) -
zotja #8921 ja mert a többi tápkiegröl nincs szar cikk mi? azokrol is aztmondják h káros a sok buta segg miért mondja h felfuj meg leszárad a pöcse tőle? meg h dopping a fehérje? mert ilyeneket irkálnak róla meg terjesztik. a szója is kb ugyanez vki kitalálta aztán kész
http://blog.builder.hu/blogs/index.php?blog=1&s=sz%C3%B3ja&page=1&paged=2
-
juzosch #8920 Tényleg jobb. Sütéskor ugyanis sok káros anyag keletkezik. Főleg itt a megpirult szélére gondolok, ami tulképp elszenesedés:) És az rákot okoz.
Kár h én pont úgy szeretem:D -
#8919 sőt. szerintem főzve jobb. de ez nem biztos. majd valaki kijavít, ha nem. -
#8918 így is frankó, úgyis frankó;) -
#8917 -
Atrium #8916 valaki szokta a csirkehúst sütés helyett főzni? vagy az úgy nem frankó? -
#8915 Na, akkor én maradok továbra is szója párti, te meg szója ellenes.
Szerintem a szója KIEGÉSZÍTÉSRE tökéletes.
És ha vegás vagy, (én nem vagyok) akkor jó fehérje forrásnak.
Szója nélkül sokkal egészségtelenebb lenne az amúgy is csonka, egészségtelen vegás étkezés.
-
#8914 én elolvastam mindkettőt. valszeg van mellette is 10000 cikk, meg ellene is. igazad van. kérdéses!! és amíg nem vagyok rákényszerítve (miért lennék), nem élek vele. minek kockáztassak? hogy aztán az okosak 20 év múlva megint megmondják, sry mérgező, kivonjuk a forgalomból - miután x ezer ember lett tőle rákos. még ilyen nem volt a történelemben igaz?
kevés lenne a hely hogy leírjuk amikre azt írták fasza ember szedjed/egyed/hazsdnáld és a végén kiderült hogy halálos.
aki meg ennek a 10000 cikknek hisz, az egye (ha olcsóbb kell) - és lehet tényleg semmilyen káros hatása nincs.
de amiben pénz van - és ebben van, addig azért ne legyünk naívak, lesznek doktorok, tudósok, újságírók, akik leírják: semmi baj nincs a szójával. -
#8913 Jó volt ez a szójás cikk.
Tehát megint kiderült,hogy a szója negatívumai megint csak kérdésesek.
Egyik teszt nem mutatott ki visszaesést a tesztoszteron szinten, a másik meg kimutatott. A cikkből az is lejött, hogy a szójának nagyon jó az aminosav profilja, a tejsavóéval közel megegyező, és rengeteg glutamin is van benne. De amiért rosszabb a biológiai értéke ( 74 a szójának , tojásnak 100, marha 80, kazein 77 ) az az hogy kis mértékben a hüvejesekben vannak anti-nutriens felszívódást gátló anyagok, toxinok.
Azt is írja a cikk,hogy a porított izolátumoknál ezeket a töredékükre szorítják vissza, hűkezeléssel és egyébb eljárással.
Az a lényeg hogy a szója izolátum 90% os protein, zsír nélkül toxinok nélkül. Így ergó közel a tejsavóéhoz mérhető biológiai értéket kap. Közel fele áron. Azt tudni kell hogy a biológiai értéket és nutriens eloszlásokat minden esetben feldolgozatlan élelmiszeren mérik le.
Tehát a feldolgozott szója izolátum a toxinok nélkül, KIVÁLÓ kiegészítő.
Ezért ha mundjuk a napi 200 gramm állati fehérjéhez hozzácsapsz plusz 50 gramm szója izolátumot kb + 130 ft értékben az simán megéri szerintem.
Rengeteg glutamin, arginin, bcaa, jó kis protein fürdő.
Ott vannak az izo-flavonok, ellenörzött tesztek nem mutattak ki negatív hatást az emberi szervezetre.
Csupán abból gondolják hogy baj lehet vele, mert a szója növényt is tartalmazó legelőkön az állatok némelyike impotens lett :S
Már nem azért, de a szója fogyasztását követően, a sok arginintől még keményebben fog álni, be is baszna ha meddőséget okozna a szója.
Na mindegy, mindenki maga dönti el hogy eszi a szóját vagy nem.
Az biztos hogy magát a szója babot én sem enném meg, de a belőlle kivont olcsó és jó minőségű fehérjére én is bolintok egyet.
Olcsó, hatékony. Most egy hobby testépítőnek, aki nem milliomos annak sokat segíthet a szója.
Napi 50 gramm kiegészítésnek. Minden jó. -
#8912 1. légyszi ne basztassál már ty. kicsit uncsi, te eszed a szóját, vagy nem és favorizálod, én nem. nagy kaland?
2. ha vetted volna a fáradtságot, és elolvasod. lusta
3. faterom orvos. sry ink.bb neki hiszek mint neked.
4. örülök hogy csak a szexuális részével törődsz, de így 30-nál 90%-os rákhalálozással a családban én mást is nézek;)
5. a cickóm megnőtt ja, de inkább a 8 év fekvenyomástól.
6. ha már így véded velem szemben a szóját, majd légyszi írj a gyúrős újságoknak is, amiben nem ajánlják, weidernek, orvosi maganizoknak, egészségügyi világszervezetnek. vagy csak engem tűntetsz ki a figyelmeddel? lehet tényleg csaj lettem? bazzeg nem is ettem soha szóját... -
zotja #8911 de csuszi nekd mi bajod lett tőle? melled nőtt és gyereket szültél? -
#8910 Témába vágó -
#8909 neked hülyeség, másnak nem;) -
zotja #8908 nem zabálok zóját, csak nem beszél hülyeséget h káros a szója :) -
#8907 Én meg úgy vagyok vele, hogy a szervezetünk tudja hogy mire van szüksége, és jelzi nekünk, mi meg megkívánjuk azt az ételt.
Persze ez azért sokszor becsapós, de tudatosan kell válogatni is.
A cukrozott ételeket, italokat azért szereti a szervezetünk mert egy előre feldolgozott élelem amiből jó nagy energikortyot tud felszívni.
Jobban kívánjuk a finomított ételeket, mert már előre fel vannak dolgozva és gyorsan fel is szívódnak, ennek van hátránya is, de a szervezet úgy gondolja hogy ez a jobb mert kevesebb energiát von el az emésztése :DD
És ezért is kívánjuk jobban, mint a babos, hüvejes, nagy rosttartalmú ételeket, mint árpa.
Akkor még fel lehet hozni a terhes nőket is, nekik is a megváltozott állaptuknak megfelelően változik az ízlésük, más fajta ételeket kívánnak meg mint azelőtt, stb stb.
Nincs semmi baj azzal ha húst meg növényt is eszik valaki.
A szója is jó, a tejsavó is jó, a csirke , hal is jó.
Minél szinesebb az étrend annál jobb. -
Roman #8906 én meg úgy vagyok vele,hogy az ember fogazata mindenevő, vagyis úgy fejlődtünk, hogy egy ésszerűen-optimálisan kevert étrenden tengődjünk a legjobban, így próbálok minnél több fajta fehérjetípusból enni, tojás-teljes tej-tejsavó-kazein-szója-búza-hús-hús-hús-hús-hús megint hús és hal :) nomeg gomba..
mindig azzal nyugtatom magam, hogy "a búzának jónagy a glutamin tartalma, mert sok köcsög egy szelet csirkemellet se evett még életében, csak napi 2 gyrost, hat szendvicset, 1 pizzát, és nő tőle, mint a gomba" :) és én tapasztalatokról beszélek, mert ezt látom :D
ezért szoktam néha teljes kiörlésű tönkölykenyeret enni (ezzel csak az a baj, hogy elveszi az étvágyam ^^) -
#8905 vagy ha lusta, akkor kínai büfékben lehet kapni tök jó rizstésztát :) -
#8904 mivel nem eszek ezért fog a kréta:)
amúgy egy szójás lelkébe se akartam belegázolni, tőlem toljátok. ;) én maradok az állati ösztöneimnél: húst hússal, tojást túróval, tejsavófehérjét sajttal;) -
#8903 Daráld le a rízst, csinálj belőlle tésztát és voila :DDD
Egyből jobb minden, ha nem félsz hogy megemelkedik a rízs GI-je.
Az is jó ha leturmixolod a rízst.
Jó kis pizzatészta készül belőlle :D -
juzosch #8902 Tömegelésnél sztem simán. Persze ésszel.
Én 100% whey pros tejberizzsel próbálkoztam:d
És finom lett volna ha nem ég oda:D -
#8901 Lehet helyettesíteni tejberizzsel ha nincs benne tej és cukor. :) -
#8900 Üdv!
Lehet baraomság, de azért megkérdezem.
Napi egyszer a "sima" rizset lehet helyettesíteni tejberízzsel? Hogy valami ízt is érezzek a számban :)
Gondolom a CH tartalma marad ugyanaz... -
zotja #8899 csuszi vigyázz nehogy p*nád nőjjön a szójátol :) -
#8898 hát igen... ennek örömére be is vágom ezt a fél grillcsirkét, ami itt van előttem :) -
#8897 a vegások meg külön állatfaj. állati fehérje nem is kell mi?:) -
juzosch #8896 Megint más kérdés, hogy valaki mindent jól csinált, de szüksége van a plusszra. Akkor lelke rajta, bevállalja az előnyöket az esetleges hátrányokért.
De a többség csak szedi ész nélkül, szendvics mellé, és csodálkozik h a kúra végén el is megy minden. -
#8895 :D:D:D kis naív. a cigit is betíltják igaz? vagy a rosszul összeállított multivitaminokat? vagy a szar aszpartámos kólákat? a 200e összetevőt tartalmazó szintetikus kajákat? amíg az orvosin azt tanítják, hogy a túl sok vitamin szar (gyógyszerlobbi), addig az antsz-től túl sok mindent ne várjál;) -
#8894 Semmi baj nincs a szójával.
Ha lenne vele valami akkor már régen betiltották volna, ha csak kicsit is megbolygatja a hormonháztartást, az ANTSZ sose engedné hogy árulják, ott pedig komoly biológusok és orvosok dolgoznak. Ők jobban tudják hogy mi mehet és mi nem.
Sok vegás is ebből fedezi a protein szükségletet, és vannak vegás testépítők is. Rajtuk se látszik hogy valami baj lenne velük.
Na mindegy, én kitartok a szója mellett, mint kiegészítő. -
#8893 mindenki azzal b*ssza el magát, amivel akarja. én pl. nem dohányzom, nem drogozom, nem iszom, egészségesen kajálok (többnyire). néha becsusszan 1-2 "kúra" (mondjuk 7 éve nem szedtem semmit), szerintem ezalapján senkinek nincs joga elítélni a másikat. a dohányzás károsabb, ennek meg még pozitív eredménye is van (ha valaki odafigyel és nem hülyegyerek módjára eszi a szarokat, mint más a c viatmint) -
#8892 hát a szója elvileg tényleg csak szálkásításhoz jó, de ahhoz nagyon, ha van pénz akkor szerintem lehet külön venni szóját+tejsavót és így kombinálva biztos jó lehet. -
#8891 ismerős a szituáció, nekem is van két haver aki most kezdet el szedni danabolt, az egyik úgy, hogy előtte nem is gyúrt! most meg amit csinál hát az kész, meg az első napon azt mondja:"hát én nem érzek semmi mellékhatást..." azt hittem a pofám leszakad... nah mind1, nem is bánom hogy ha rábaszik, legalább tanul a hibájából ha már ilyen ostoba (bár am is az..)
-
#8890 már arra nem emlékszem hogy ösztrogént termel, vagy a tesztoszteront csökkenti, de férfiaknál nőiesedést okoz hosszú távon. nem beszélve az alábbi cikkről. és most nem arról van szó, hogy minden rákot okoz, mindenre azt mondják. ez azért más. -
#8889 én fosok a szójától. tudom hoy lehet mendemonda, de nem zörög a haraszt. féltem a zacsit, ne nyúlkáljon bele a szója a hormonháztartásomba. nem beszélve a többi mellékhatásról.
katt
de még a weiderben is azt olvastam, hogy nem ajánlják férfi testépitőknek, meg egy zsák újságban. -
#8888 Most megosztom veletek,hogy mire jöttem én rá.
A glutamin meg Bcaa proteinek pénzbe kerülnek.
Azaz ha napi veszel mindegyikből 10 grammot akkor az több száz forint havonta. Ezek a cuccok nagyon drágák, de ezekből van dögivel a szója proteinben.
A szója protein nagyon jó ha úgy gondolsz rá mint többlet glutamin, Arginin, eszenciális protein forrás, Nagyon kedvező áron.
Kb 50 gramm 120- 140 Ft-ból megúszható.
És úgyan úgy be tudod vinni azokat a többlet fehérjéket amiket egyébként külön külön vinnél be napi 500 Ft körüli áron.
Mivel a szójának alacsony a biológiai értéke, önmagában izom építésre nem jó, mert kiegyensúlyozatlanok benne a protein arányok, De mint többlet glutaim, arginin, bcaa forrás, annak kiválóan alkalmazható mert pont ezek javára tolódik el az összetevők aránya.
Szóval ha szójából fedezed ezeket az aminósavakat, akkor ugyan annyi pénzért dupla mennyiséget be tudsz vinni + egy csomó más protein fajtát, ami a szója fehérje por egyéb alkotó elemei is, ami megint pozitívum.
Csak nézzetek utánna, vegyétek elő a számológépet és számoljátok a grammokat, árakat és vonjátok le a következtetést. Szója Rulez, mert olcsó és tényleg JÓ
De nem helyettesíti a tejsavót. -
Roman #8887 amúgy a biotech glutája mehet tömegeléskor is, nem? elvégre hasznos amino, a legjobb tán, mehet mindig :)
amúgy tanulok, tapasztalok a testem reakcióiból. ez a "vasárnapról hétfőre behízunk" dolog kezd szokásossá válni, valahogy, a vasárnapi "éhezéseket" a testem nagyfokú vízvisszatartással reagálja le.. legalábbis a mérleg.. 4 kg-ot egy nap alatt lehetetlen felszedni zsírban..
szóval úgy vettem észre, hogy hétköznap a magas ch-t úgy tolerálom, hogy iszonyat gyors az anyagcserém, hétvégén a pihiidőszak megvágott kajájánál pedig ilyen "pánikreakció" szerűen kezd megkötni mindent a bőr alatti szövetekben, amit csak meg tud.. vizet jóformán.
legalábbis gondolom. de ez azt jelenti, hogy diétánál majd úgy köll, hogy fokozatosan csökkentem a ch-t, mert ha hirtelen elveszem, akkor becsavarodik a testem. mondom én, hogy tanulok :D. esetleg megpróbálkozhatok majd azzal, hogy kaja marad egy ideig, csak elkezdek más mozgásfajtákat tolni (úszás-interval futás), mert nálam fogyásra igazság szerint a közepes kaloribevitel mellett végzett extra aktivitás sokkal jobban bevált, mint az éhezés melletti szimpla súlyzó-aerob (utóbbi lófaszt nem ér véleményem szerint, mindössze ha reggelente sétálsz 1 órát, aznap frisebb s élénkebb leszel, tisztább fejjel.. de hogy zsírt nem csökkent, az 100)
sajnos a teremben tovább szaporodnak az idióták :( de most nem új tagok szmeélyében, a régiek kezdik a nyárral jövő hülyeségeiket.. vagyis... nagynak kell lenni, szóval jöhet a napó s danabol.. de én ne beszéljem le őket, mert ez is csak akkor káros, ha valaki évekig csinálja, 1 kúra 1 évben nem árt semmit, s ők tudják, hogy ezek mellé inni kell napi 3-4 liter vizet is, mert a vízből csinálnak izmot :( :(
pedig jó haverjaim az illetők, több gyilkos edzésünk meg jó poénkodásunk volt már együtt, de ez nem szimpi =\ -
#8886 értem, és az aerob/kardió előtt mi mehet, fehérje+glutamin? Pl. edzés után egy turmix+glutamin, majd aerob és aztán utána a rendes szilárd kaja, vagyis így jó?:) -
#8885 És tegyük hozzá hogy az egész test aminosav-állománya 60 % glutaminból áll...szóval mehet bátran. -
#8884 A Biotech glutaminja nagyon szuper, én már használtam többször is. Kreatinnal nagyon ütős.
Egyébként persze, h be lehet vinni a glutamint sima kajával. Íme egy lista (biztosan nem teljes) a legtöbb glutamint tartalmazó ételekből:
teljes kiőrlésű búza, rozs, köles, zab, kukorica, lenmag, mandula, mogyoró, tej