-
Oliva egyike azon kevés profi testépítőknek, akik nyíltan beszélnek a szteroid használatról is. Egy a Muscle Magazin-nak adott interjúban Sergio azt mondta:
„Amíg a Mr. Olympia-n nem kezdtem versenyezni addig nem használtam szteroidokat. A dianabol hatalmas lökést adott, de nem szerettem használni, jobban kedveltem a decá-t és a winstrol-t. A winstrol olyan erezettséget okozott, hogy néha azt hittem valami baj történik. Ez akkoriban a legjobb kombináció volt. A decá-t közel sem tartották annyira károsnak, mint manapság, akár az orvos is felírta, az erősebb csontok érdekében.”
„A szteroid használat sokakat érdekel. Engem nem foglalkoztat, ha valaki használni akarja, ez az Ő döntése, az Ő élete. Ma már mindenki hozzájuthat. Olvastam egy magazint, melyben Arnold visszautasította a vádat, hogy valaha is szteroidokat használt volna, miközben Ő volt az első, aki azt Amerikán kívülre „vitte”. A régi időkben mindenki használta: Zane, Columbu, Én, Arnold, Larry Scott, Harold Poole, Dave Draper, és még Steve Reeves is. Nincs értelme tagadni. De a fejlődés ezen a területen már teljesen más utakat jár. Én akkoriban deca-t és dianabol-t használtam és az akkor valami nagy dolognak számított…ma már növekedési hormonról beszélnek és ki tudja még miről. Látom mit használnak…látom ahogy a kinéznek…és inkább túllépek rajta. Kemény edzéssel és megfelelő táplálkozással mindenki elérhet egy nagyszerű fizikumot, és sokkal inkább ez az amit javaslok.”