12316971501353788406.png
  • Frayer
    Aeróbozni leginkább akkor szoktak az emberek amikor fogyni szeretnének.
    Tehát kalória megvonás alatt.
    Metabolizmus állapotában.
    Mi történik amikor felkelsz és elkezdesz valami féle intenzív munkát végezni éhh gyomorra?
    Az esti alvás idelye alatt lemerültek a máj szénhidrát tartalékai, tehát a mozgáshoz szükséges energiát a test kénytelen a szervezettől elvonni. Hozzányúl a zsírraktárhoz, de nem ám azonnal.
    Előbb az izomból égeti el a kevés szénhidráttartalékát, ha ez elfogyott akkor elkezdi lassan beindítani a lipolízis reaktorokat a májban, de közben amíg fel nem izzik ez a kemence addig az izom saját szöveteit használja fel energia képzésre, elkezdi kivonni a proteineket az izomsejtekből, azokat nagyon rossz hatásfokkal gklükózzá alakítja, közben sok ammónia melléktermék gyűlik fel a vizeletben, "barnás vizelet" és csak lassan egy idő után fogja jól hasznosítani a lipolizisből nyert szénhidrátot. Ez a féle diéta, reggeli kardióval, nagyon érzékeny a belső és külső állapotokra.
    Eredmény: ha valamit elbaszol több izmot vesztesz mint amennyi zsírt elégetsz vele. És úgy fogsz kinézni mint egy teli szart zokni, egy lapos tömlő, emberi alak nélkül.
    Az elmélet persze jó, de csak akkor válik be ha maximálisan tudsz figyelni a szervezetedre. Nem egyszerű.
    Én inkább délután kardióznék úgy hogy előtte kevés szénhidrátos kaját fogyasztottam 3-4 órával, és keveset!!!, edzés előtt meg nyomnék 15-20 gramm proteint, főleg eszenciálisakat, megelőzendő az izom katabolizmust. További előnye, hogy délután amikor enyhén csökkentebb az anyagcsere vissza lehet fokozni, pörgetni egy magasabb szintre, este felé is, és így egész nap, reggeltől, estig egy optimális magas szinten lehet tartani a kalóriák égetését, anyagcserét.
    A metabolizmuson nem múlik semmi, csak a diéta sikeres kimenetele.
    Ezen áll vagy bukik minden.
    Éhezni mindenki tud, röhögve ki lehet bírni napokig is élelem nélkül.
    Egyszer régen 4 napig kibírtam.
    Közben Arany János-tól énekelgettem magamban azt a verset hogy, "harmadnapja nem eszek, se sokat se keveset".
    A nehéz a dologban az hogyha úgy kell fogyni, hogy ne nyúljon a szervezet bizonyos választott raktárokhoz, amik csak úgy hemzsegnek energiával. Azaz ne bontosn értékes izmot. Megjegyzem, az izmot könnyebben bontja a szervezet a kortizol hatására mint a zsírt.
    A kortizol nevű hormon hatására épülnek le a szövetek építő molekuláikra.