12316971501353788406.png
  • Frayer
    Én a szójáról már kifejtettem itt a véleményemet, meg vitatkoztam is anti-szójással. Most nem tom melyik hozzászolások votlak azok, de használd az SG keresőjét.

Amit írtál abban van némi fikció, és némi igazság.
    A szójában valóban van némi növényi-hormon, ami csak hasonlóan hat mint az igazi emberi hormon, és csak nagyon korlátozottan.
    A szójában Fito-ösztrogén van. Ami kicsit megemeli a pajzsmirigy működését, természetesen fokozza és amely következtében fokozódik az anyagcsere, ami nagyon jól jön szálkásítás közben.
    Még mellékhatásként szebb lesz a bőröd tőle, de ezek a hatások csak hosszú időn át való rendszeres fogyasztás esetén érezhetők.
    A természetes állaptban lévő szója emészthetetlen, annyira töményen vannak jelen benne a fehérje szálak, 40% felett, hogy összekapcsolódnak és amely így megköti a fehérje bontó enzimeket, ergó képtelenné válik az emésztése a szójának és így toxinhatást fejt ki a szervezetre.
    Ezért a kínaiak is csak kis mennyiségben használták, szósznak. Holott könnyű volt termeszteni.

De amit te a boltban megveszel azok mind kezeltek és nem is hasonlítanak ahoz a szójababhoz amit a növényről szedsz le.
    Gyakorlatilag hatástalanítják a szója káros tulajdonságait, úgy megdolgozzák a babokat.
    Na mindegy, még tudnám folytatni, de már egyszer írtam róla eleget.
    Amúgy ha metioninból kevesebb van benne, ezt ellensúlyozza,hogy másból viszont több van.
    A szójában amúgy rengeteg az eszenciális aminó és teli van glutaminnal is, meg argininnel, főleg argininnel.