12316971501353788406.png
  • juzosch
    Most tudom paraszt vagyok, de te hülye vagy. Edzettél már te valaha más sportágban???
    Az úszók ugyanúgy meghalnak midnen edzésen. A focisták is. (nem a magyarok:D) A boxolók is.
    A focistáknak is rendszeresen szakad a keresztszalagjuk.
    A sport nem csak az izmokról szól. Másban is el lehet menni a végletekig, pl tüdőkapacitás, aerob/anaerob teljesítmény stb...
    És mind ugyanúgy szenvedés.
    De ha már az izmoknál járunk, ott sem a testépítés terheli legkeményebben, hanem az erőemelés, súlyemelés.
    Én a konditeremben beleadok mindent, láb után alig birok hazamenni.
    Boxedzésen is beleadok mindent, egy poharat nem tudok felemelni utána. Illetve edzés közben amikor már a tüdőd kiköpöd, a karod nem birod felemelni még1 ütéshez, de nem, kapsz 20 másodperc pihenőt és jön a következő sorozat, és még csak az edzés felénél jársz.

Az IZMOKRA lehet nem akkora megterhelés az úszás, de a SZERVEZETRE igen. Ugyanis a szervezet mint mondtam nem csak az izmokból áll. Sőt e tekintetben a testépítés elég egyoldalú is. Olvasgass csak kicsit a crossfitről pl.

Egy dolog van, amiben a testépítés sztem a topon van, az a táplálkozás. Sztem ez az egyetlen sportág, ahol nem lehet eredményt elérni tökéletes táplálkozás nélkül.