-
HUaRC #7551 Egy honapja meg kinevettem volna azt embert, aki azt allitotta volna, hogy en valaha is ide fogok irni. En is az ... hm, hogy is fogalmazzak... az ignorans barmok taborahoz tartoztam ami a testepitest illeti. Leneztem a kondizokat, kinevettem, beskatulyaztam oket ugy ahogy a legtobb ember mind a mai napig teszi.
Egeszen addig mig Augusztus vegen a kezembe nem kerult (mint unalomuzo olvasmany...legalabbis annak indult) Laurence Leamer - Fantastic: The Life of Arnold Schwarzenegger c. konyve. Nem tudom, hogy mi a magyar cime, vagy hogy magyarul itthon megjelent-e, de nem is ez a lenyeg. Szerintem Schawarzenegger is azon szemelyek koze tartozik, akirol az embernek eloiteletei vannak es hajlamos leegyszerusiteni egy eros nemet akcentussal rendelkezo "gyoker-testepito-filmsztar" szintjere. Alapvetoen az eletpalyajat talatam erdekesnek es errol akartam tobbet megtudni. Mondanom sem kell, ez a konyv teljesen atformalta a testepitesrol alkotott elkepzelesemet (+ lenyugozott Arnold szemelyisege). Egyfajta megvilagosodas volt ez szamomra :)
Miutan hazajottem kulfoldrol az elso utam az Alexandra konyvaruhazba vezetett (csak azert irom le, hogy akit erdekel tudja hol keresse, nem reklam vagy ilyesmi -.-) es rogoton betamadtam az eladot, hogy azonnal mondja meg milyen konyvei vannak Arnie-tol... Csak egy volt tole, de nekem nem is kellett masik: ARNOLD SCHWARZENEGGER – BILL DOBBINS
A TESTÉPÍTÉS NAGY ENCIKLOPÉDIÁJA !!! Eleg volt a bevezetot es a taplalkozassal kapcsolatos reszt atfutnom, hogy lassam a konyv minden fillert meger (4990,- Nem penz 800! oldal tudasert) es meg egy magamfajta amator is elkezdhet "vasat pumpalni" a leirtak alapjan. Mellekhatasok: Tudatos es Egeszsegeg taplalkozas, Anatomiai ismeretek fejlodese, Sajat tested mukodesenek megertese!
Szoval itt egy megtert ember aki innentol azon lesz, hogy nepszerusitse es megertesse az emberekkel ezt a sportagat. Az biztos, hogy soha tobbet semmire es senkire nem fogok megegyszer ilyen szuklatokoruen tekinteni! (es ezert mar onmagaban megerte ez az egesz :)
Azert lenne par kerdesem, amire talan tudtok valaszolni:
1. Ismertek-e olyan oldalt, ahol le van irva az etelek feherje-szenhidrat-zsir-vitamin stb tartalma reszletesen (es ra is lehet keresni mondjuk konkret kajakra).
2. Melyik uzletekben lehet a legjobb aron hozzajutni a taplalekkiegeszitokhoz / "porokhoz" ?
3. Kell-e extra protein bevitel az ajanlott 1.5-2g/kg felett, ha az ember -na ez jo lesz- [Lakto-Evo]Vegetarianus :)? Persze, latom magam elott a husfalo fejeteket ahogy rohogtok. De tudod mit, mindenit "le*arok a felismerhetetlensegig" akinek nem tetszik :D
Elore is kosz!