33479
-
#7561 (y) -
#7560 ajánlom mindenkinek a figyelmébe
85-ös mr olympia versenyzőiről kis sorozat pár perces részek
haney,bannout,paris,platz,beckles,christian,demey ésatöbbiésatöbbi
oldschool zene ruhák edzés és időtálló fizikumok és gondolatok
nemmellesleg supercool arc mindegyik
olympians -
#7559 na most megeszlek
ha tanultál bioszt tudnád h lakto / vegaként halálraítélt vagy kb:D
a vegetarianizmus nem jó mert annyi zöldséget kéne bezabálni h a szervezetednek szükséges aminosavakból mident bevigyed h nem bírnád( a növényevő állatok ezért esznek szinte egész nap)
a tested naponta kb 400 g fehérjét bont le ebből 300at visszaalakít
100g a hiány azt kell alapszinten normál esetben pótolni de mivel te új szöveteket akarsz építeni meg kell emelni a fehérjebevitelt h ezt véghez vigyed
a szervezet nem tud magától aminosavakat csinálni meg kell ennie azokat h beépítse felhasználja szóval az izomépítéshez igenis kell a fehérjedús táplálkozés
húsevés meg azért kell h ne kelljen 40kiló zöldséget zabálnod és amúgyis mindenevő az ember és nem növényevő
tejtermékeket a testépítés kis mértékben használ mert nem igazán alkalmasak és olcsóbban jobbat kapsz
köszvényes meg nem leszel úgyh ne félj a húsevéstől
kezdő tömegnövelő étrend 2g fehérje kilónként meg 4.5g szénhidrát
-
HUaRC #7558 btw. http://www.veganbodybuilding.com/ . Akit erdekel :) -
HUaRC #7557 Erre csak annyit mondok, hogy nezz utana a dolognak mielott ilyet allitassz :) Egyszeruen masfajta etkezes szukseges ennyi, a novenyekben ugyan ugy megtalalhato minden szukseges tapanyag. Tobbfelet es valtozatosabban kell fogyasztani ennyi a titok. Valoban egyszerubb egy szelet hust megenni es hozzajutni sok fontos "testepito anyaghoz". Nekem a huseves moralis oldalaval van bajom, ezert nem fogyasztok husokat, de ez mas topic :) -
#7556 Hello...valakinek egykezes súlyzó eladó?Miskolc és környéke -
big bear #7555 Ezeket ajánlom a figyelmedbe:
http://kcal.hu/
http://body.builder.hu/edzo_faq.htm4
Nem kell plussz fehérje szerintem, csak az kb. 2 gramm ne növényi eredetű legyen csak, hanem nagyrészt tojás és tejfehérje, mivel úgy tudom ha húst nem is, de ezeket fogyaszthatod.
Bár hús nélkül nyilván nehezebb, de állitólag van(volt?) vega profi is :) de nyilván adottság kérdése is.
Én vásárolni csak a neten szoktam, a shop.builder.hu cimen, boltban drágább, és van még az extremefit.hu, ezt még nem próbáltam.
-
#7554 Ez tetszett, am a testépítés nagy enciklopédiája a legjobb testépítő könyv sztem, bár nekem megvan az Utam a csúcsra c. könyv is, de az leginkább Arnoldnak az életéről szól, lehet az az amit mondtál, nem biztos, de én is annak a hatására kezdtem el edzeni:) -
FFX #7553 ha nem eszel húst nem fogsz fejlődni, röviden ennyi. -
#7552 1: www.bodybuilder.hu
2: nagykerekben, legjobb ha teremedzővel összespanolsz és ők általában tudnak ott vásárolni
3: nem vágom -
HUaRC #7551 Egy honapja meg kinevettem volna azt embert, aki azt allitotta volna, hogy en valaha is ide fogok irni. En is az ... hm, hogy is fogalmazzak... az ignorans barmok taborahoz tartoztam ami a testepitest illeti. Leneztem a kondizokat, kinevettem, beskatulyaztam oket ugy ahogy a legtobb ember mind a mai napig teszi.
Egeszen addig mig Augusztus vegen a kezembe nem kerult (mint unalomuzo olvasmany...legalabbis annak indult) Laurence Leamer - Fantastic: The Life of Arnold Schwarzenegger c. konyve. Nem tudom, hogy mi a magyar cime, vagy hogy magyarul itthon megjelent-e, de nem is ez a lenyeg. Szerintem Schawarzenegger is azon szemelyek koze tartozik, akirol az embernek eloiteletei vannak es hajlamos leegyszerusiteni egy eros nemet akcentussal rendelkezo "gyoker-testepito-filmsztar" szintjere. Alapvetoen az eletpalyajat talatam erdekesnek es errol akartam tobbet megtudni. Mondanom sem kell, ez a konyv teljesen atformalta a testepitesrol alkotott elkepzelesemet (+ lenyugozott Arnold szemelyisege). Egyfajta megvilagosodas volt ez szamomra :)
Miutan hazajottem kulfoldrol az elso utam az Alexandra konyvaruhazba vezetett (csak azert irom le, hogy akit erdekel tudja hol keresse, nem reklam vagy ilyesmi -.-) es rogoton betamadtam az eladot, hogy azonnal mondja meg milyen konyvei vannak Arnie-tol... Csak egy volt tole, de nekem nem is kellett masik: ARNOLD SCHWARZENEGGER – BILL DOBBINS
A TESTÉPÍTÉS NAGY ENCIKLOPÉDIÁJA !!! Eleg volt a bevezetot es a taplalkozassal kapcsolatos reszt atfutnom, hogy lassam a konyv minden fillert meger (4990,- Nem penz 800! oldal tudasert) es meg egy magamfajta amator is elkezdhet "vasat pumpalni" a leirtak alapjan. Mellekhatasok: Tudatos es Egeszsegeg taplalkozas, Anatomiai ismeretek fejlodese, Sajat tested mukodesenek megertese!
Szoval itt egy megtert ember aki innentol azon lesz, hogy nepszerusitse es megertesse az emberekkel ezt a sportagat. Az biztos, hogy soha tobbet semmire es senkire nem fogok megegyszer ilyen szuklatokoruen tekinteni! (es ezert mar onmagaban megerte ez az egesz :)
Azert lenne par kerdesem, amire talan tudtok valaszolni:
1. Ismertek-e olyan oldalt, ahol le van irva az etelek feherje-szenhidrat-zsir-vitamin stb tartalma reszletesen (es ra is lehet keresni mondjuk konkret kajakra).
2. Melyik uzletekben lehet a legjobb aron hozzajutni a taplalekkiegeszitokhoz / "porokhoz" ?
3. Kell-e extra protein bevitel az ajanlott 1.5-2g/kg felett, ha az ember -na ez jo lesz- [Lakto-Evo]Vegetarianus :)? Persze, latom magam elott a husfalo fejeteket ahogy rohogtok. De tudod mit, mindenit "le*arok a felismerhetetlensegig" akinek nem tetszik :D
Elore is kosz! -
Syntech #7550 Aham értelek.Koszonom.Utanna nezem, es kiprobalom! -
#7549 Szeva, igen jól tudod, 8 óra kaja nélkül ezt jó hogy ha tudod valamivel kompenzálni.
Ilyenkor este felé, nem jók a gyors felszívódású proteinek, amik edzés amúgy jók, de ez már igazából csak akkor lényeges, ha a tökéletességre próbálsz törekedni. Ha így van akkor lefekvés előtt én azt mondom hogy Kazein fehérjéből csinálj turmixot, meg sovány túróból, ami szintén teli van kazeinnel ami egy kocsonyás állagú lassan felszívódású protein, A túró még azért is jó mert kicsit zsíros ami jelentős kalória pótlást is jelent az éjszakai táplálék nélküli periódusban. Ami még jó benne,hogy a túró zsírtartalma jelentősen csökkenti is a többi tápanyag felszívódási idelyét is, növeli az emésztési időt.
És kurva finom turmixokat lehet belőllük csinálni. -
Syntech #7548 Sziasztok!
Ejjszakara mien feherjet erdemes venni?Markat irjatok.Tomegnoveles a cel,de olvastam, hogy lefekves elott erdemes meginni egy turmixot, hogy ugye onnan nyerjen energiat a 8 oran att nem taplalt test!Koszi a valaszt elore is!
Udv:egy fanatikus gyuros -
#7547 De, pontosan az! :) -
#7546 Mik ezek az asszembli kódok itt az aláírásodban?
Csak nem egy kilépő rutin ami egy 21 es megszakításon keresztül adja vissza a vezérlést? -
#7545 "ha megvetted megeszed hányinger nem számít" - ez pontosan így van! :D
Meg, ahogy Lauter Viktor is mondta, úgy kell enni, mintha finom lenne. -
#7544 hát lehet segíteni a csokin is ha már nagyon unod..
én whey pro-t iszom bcaa-xpresszel és így keserűcsoki íze van és jobban lemegy mint sima verzióban
ha megvetted megeszed hányinger nem számít -
Csokimano #7543 Igen, Csokimanó mindent tud ! :-))) -
#7542 heheh, a vanilliás a legrosszab íz minden ilyen termékben.
Ha vesztek, csak csokisat vegyetek, azok a legjobbak szerintem, a gyümülcsösök sem igazán hasonlítanak gyümölcsre.
Hallgassatok csokimanóra, ő már tudja a nagy titkot. :DDD
lol
-
#7541 Én biztos nem, le kell tuszkolnod én vettem 5 kiló vaniliásat és már a végén járok sok hányingeren vagyok túl. -
#7540 nagy bajban vagyok!
megvettem 4 kiló pro360-at vaniliás ízben és egyszerűen nem tudom meginni mert nagyon erősen hányingerem van az ízétől. nem akarja velem valaki elcserélni ezt csokisra vagy hasonló árú termékre? -
#7539 Mr. Olympia 2007 - Coleman, Cutler, Martinez, Jackson
Mr. Olympia 2007 - Wolf, Henry, Anthony, Samuel
-
#7538 szerintem ez így volt jó sorrend
nem vagyunk bírók
azért nem szeretnék ott ülni mert bármit csinálsz valakinek nem fog tetszeni
ronnie méltóan búcsúzott(sérülten így felkészülni le a kalappal), silvio seggét kicsit kinyalták, ahogy wolf-ét is, dexter meg 2éve ugyanolyan
rockel-yamagishi-badell-harris akiknek feljebb kellett volna végezni de legalább ez most kb elfogadható eredmény úgy egészében nézve
jövőre vic nyer sztem mert már most is csak picin múlott h nem ő ment haza győztesként és jövőre biztos vagyok benne h jobb lesz
aki meg nem bír enni az sose lesz nagy ennyi ez a dolog az evésről szól bárki bármit mond ez ebben a sportban/életmódban a legfontosabb
hányszor ettem magam hányásig és hányszor ettem naponta 4szer többször mint kedvem lett volna..de egy év alatt 20kilót fejlődtem és majd diéta után ez meg is fog látszani
tömegeléskor el kell fogadni h dagadt vagy gyakorlatilag, diétakor meg ki kell bírni h nem zabálsz félre ha ez sikerül jó úton vagy -
#7537 -
#7536 Batista(pankrátor)
-
#7535 Két féle ember van, aki meg tud enni napi több kiló ételt, rengeteg fehérjét és semmi baja nem lesz tőle, sőt még jobban érzi magát, jól be is épül neki.
A másik féle ember aki megbetegszik a kajától, aki ha már pár dekával is többet eszik mint szokott összefossa magát, megnőnek a májértékei, megbetegszik, telítetté válnak a veséi, egyszóval rosszúl tolerálja a megnövekedett kalória bevitelt, enyhébb eset ha kipattogzik a bőre, meg úgy rohad a bele, hogy nem marad meg ember a szag-területében :DD
Az ilyen emberek ugyan úgy nem jól viselik a tömegnövelőket sem, mivel ezekben is plusz kalóriák vannak, de azért idővel hozzá szokhat a szervezet, ehhez is ugyan úgy adaptálódik mint az edzéshez, gyógyszerekhez, életvitelhez.
Nem kell beszarni a tömegnövelőktől. -
#7534 Valami tréfa lehet ez a MrO'07.
Hogy a faszomba alakult ez a sorrend.
Penge Jackson elég szépen felmászott, elég tagolt a kis rohadék, de szerintem nem elég nagy.
Nemrégen még csak ilyen 100-105 kilósan indult neki, nem értem, hogy rúghat labdába egy 130 kilós coleman ellen, ugyan olyan porszárazon.
-
hát én se erre számítottam.... -
Zab4ever #7532 Köszönöm a gyors választ.
Ahogy nézem nemvagy túl jó véleménnyel erről a cuccról.
Tudsz vmi mást, v jobbat ajánlani ilyesmi kezdő testépítőnek?
Az egészségesség lenne még mindig a legfőbb szempont, nameg a hatékonyság.
-
#7531 webcast replays
most meg lehet nézni is
ha valakit egyáltalán érdekel... -
#7530 2007 Mr Olympa:
1. Jay Cutler
2. Victor Martinez
3. Dexter Jackson
4. Ronnie Coleman
5. Dennis Wolf
6. Melvin Anthony
7. Silvio Samuel
8. Gustavo Badell
9. Johnnie Jackson
10. David Henry
Hát azért ezt nem gondoltam volna.. -
#7529 Személyszerint nem tartom jó ötletnek edzés után a szaunát.
Az alapból fáradt testet még tovább terhelni azzal hogy 50 fokban üldögélsz nem túl jó ötlet szerintem plusz további víszveszteséget kifacsarni egy jó edzés után... hát nem tudom.
A szaunával nincs baj mert méregtelenít stb, de engem ne edzés után méregtelenítsen és izzasszon, egy igazán jó edzés után nincs bennem méreg! :) -
#7528 A Mass20 nagyjából úgy néz ki, hogy 20% fehérje, nagyjából 70% szénhidrát, minimális mennyiségű vitamin nameg x gramm kreatin (ez az amitől hú de azt hiszik az emberek hogy nőni fognak és ártalmas).
Namost a fehérje ugye nem ártalmas és a szénhidrát sem mert akkor már kihalt volna az emberiség.
A kreatinnal hasonló a helyzet. A tested termel kreatint, csak kisebb mennyiségben, plusz bevitt kreatin HELYES TÁPLÁLKOZÁS mellett segít a növekedésben mert megnöveli az izomsejteket és több tápanyagot tudnak felvenni.
Vannak még benne aminosavak, leucin meg arginin meg glutamin meg mittudomén még micsodák ezek a fehérje építőelemei, ismétcsak nem lesz tőle bajod, némelyikből ha többet viszel be akkor jobb lesz a tápanyagfelvétel vagy a sejtregenerálódás vagy egyéb más dolog ezt most nem részletezném.
A májnak ettől nem lesz baja. A májnak ha már alapból valami baja van, akkor a magas fehérjebevitel ezeket a problémákat esetleg felerősítheti, de nem a mass20 fog a sírba vinni ha 2x ennyi csirkét halat pulykát stb. ennél ezek a tünetek úgyanúgy jelentkeznének, de ez az emberek kb 2-3%-ánál van.
Ergo ha májbeteg vagy ne szedd, ha nem, akkor nem leszel tőle az.
Sok sikert, Szia. -
OPM #7527 egy cikkbenm találtam: "Érdekes, hogy az edzőtermekben a szaunát levezetésnek, edzések utáni pihenésre használják, pedig nagyon jó hatással van az izmok bemelegítésére, ami, mint tudjuk elhagyagolhatatlan ahhoz, hogy ne kapjunk izomhúzódást. Ha már sport, jó, ha tudjuk, hogy az izomlázat legjobban egy jó szauna mulaszthatja el." -
Zab4ever #7526 Csáó!
Olvasgattam amikről beszéltetek, és eléggé szakértőnek tartalak a dologban. A következő történt: Elkezdtünk tanév elején a koleszba gyúrogatni, és lementünk 1 ilyen boltba utánaérdeklődni, h mit, s hogyan érdemes csinálni. Ott aszonta a néni h 1 MASS20 nevű cucc a legjobb kezdőknek, mert van benne kreatin + vitaminok + minden ami kell. Gondoltuk ez szép és jó, de hol van benne a buktató? A következő kérdésem lenne: lehet bármi bajom most, v a jövőben ha szedem ezt a cuccot (scitec MASS20)? Mármint a májamat v akármit nemterheli túlzottan?
Kösz szépen előre is a válaszokért! -
Roman #7525 Hát én jó egy hónapja járok, egészen élvezetes.
Inni kell, legalábbis én folyamatosan pótolom a kiizzadt folyadékot :-)
Először mondjuk amikor a haverjaim megtudták, hogy járok, ezzel szopattak, hogy mekkora nyomorék vagyok, meg minek, mekkora díszbuzi lettem. Meg miért nem piálok és hasonlók. Rá két hétre már mindannyian együtt mentünk, és ők is elismerték, hogy fasza hely és nagyon muris dolog :-)
Amúgy lehet ott szerek nélkül is eredményeket elérni. Kb. január óta, hogy figyelek magamra, jó 30 kilot sikerült fogynom, igaz, 1 hónapja, amióta járok gyúrni is, azóta nem igazán megy már le, de vékonyabb meg szálkásabb vagyok, már szinte csak seggen és hason van kicsike zsír, meg a hátam se görbe már.
Szóval nem értem én azokat, akik úgy szidják ezt a dolgot, hogy kipróbálták volna. Szerintem nagoyn jó móka, meg amúgyis unatkozik az ember hétköznap délutánonként :) -
[Walaki]D`Lair #7524 Edzés közben is szoktam inni, főleg ásványvizet... -
#7523 Edzés után első a zabálás legyen, előbb folyékony tápanyag, aztán rá félórával jöhet a szilárd is, hogy ne zavarjon be a gyors felszívódásúba.
Vagy ti hogy nyomjátok? -
[Walaki]D`Lair #7522 Én az utóbbi 2 hétben mindig szaunázok negyed órát edzés után, nekem kifejezetten jól esik...természetesen szigorúan hideg vizes zuhanyzással, meg 10 perc pihivel utána...