-
Nem kell félni,hogy tönkre mennek az izületeid.
Ha nem kokszolsz és nem terheled meg őket egyik napról a másikra plusz 40-50 kilóval és nem ugrálsz nagy súlyokkal, akkor nem teszed tönkre, és ha helyesen végzed a gyakorlatokat, az fontos.
Most pont jó példát tudok neked mutatni.
Töltsd le a bb.tv most legújabb epizódját, a 30. részt.
Van benne egy 50 éves pali, de amikor az elején direkt nem mutatták az arcát, csak hátulról,hogy edz, na azt gondoltam,hogy megint egy 20 on éves tehetséget fognak bemutatni.
A palinak a teste nagoyn ott van a szeren a korához képest.
Azthiszem 100 ból 99 hoszonéves örömmel cserélne vele fizikumot.
Makk egészséges, 50 évesen 20 éveseket megszégyenítő teljesítményeket tudna mutatni sok sportban szerintem.
Az meg a másik,hogy ha összehasonlítod más 50 éves faszokkal , nem is összehasonlítható, amíg a többi kora beli már szarni sem tud a köszvénytől, menni nem bírnak már a földön normálisan addig ez a pali több száz kilókat mozgat meg rendszeresen az edző teremben.
Szal abból a hülyeségből jöjjünk már ki,hogy testépítés egészségtelen.
Nem tudsz mondani még egy ilyen egészséges sportot mint ez.
A futásra azt mondják egészséges, de kb 100 szor előbb tönkre mennek tőle az izületeid mint a sújzózástól.
50 évesen a pali fejre fiatalabbnak néz ki mint sok más 30 asnak.
Toka meg ilyen felpuffadt szemek felejtősek nála.
Vagy nézd meg mondjuk Nicut, ő is öreg róka és ilyen 20 on éves csajok lengik körbe.
Na mindegy hülyeségekről többet ne beszéljünk hogy a testépítés leépítő lenne. Akik aktívan edzenek ,azok nem mondanak ilyen hülyeséget.
Palinko -
Ne szarj be.
Nekem van itthon egy húzodzkodó cuccom.
Mikor kezdtem én is csak nagy kínkeservesen tudtam felhúzni magam rajta EGYSZER :DD és hidd el, egy hónap múlva már 4x10 eket húztam fel.
Úgy csináltam,hogy felhúztam magam egyszer, nehezen.
Aztán fél perc kifújás, rákészülés, felszívtam magam és megint egyszer felhúztam magam.
Párszor megcsináltam és másnap megint megcsináltam.
Pár nap múlva már ment a 3 felhúzás.
Hihetetlen volt de az izom így tud alkalmazkodni a nagy terheléshez.
Ha állandóan csak eveztem volna egy év alatt nem erősödtem volna meg úgy mint ezzel az erőltetéssel egy hónap alatt.
Ha nem lenne ez az anatómiai meg genetikai fal bennünk, már úgy tűnik,hogy ez a nagyfokú adaptáció lehetővé tenné akár végtelen nagy súlyok felemelését is.
Ezt az izom adaptációt csak úgy tudok előhívni ha minden edzésnél többet teljesítesz.
Nagyobb súlyok, vagy többször.
Olyan ez mint a sakk, ha folyton csak hülyék ellen játszol sose leszel jó sakkban. De ha lejátszól pár meccset egy kaszparov ellen akkor már úgy álsz fel tőle,hogy tényleg megtudtál valamit a sakkról.
Kis súlyokkal a végtelenségig emelgethetsz, csak kifárdsz tőle, eredményeket nem kapsz.
Ellenben ha nagy súlyokkal, megterhelő edzéseket végzel, az izmok ténylegesen megváltoznak, és percről percre készülnek, épülnek az izomsejtek mert jön az inger,hogy készülni kell mert újabb nagy terhelésre számíthatunk a túlélés érdekében, a szervezet rákészteti az izmokat a növekedésre, de csak ha tényleg olyan terhelést adsz neki amitől beszarsz, ami igazán embertelenül nehéz, és itt dől el,hogy van e ehez elég akareterőd,hogy szembe nézz vele. Megfutamodsz az ellenségtől, vagy félelmet nem ismerve egy spártai harcos leszel a 300 ból :DDD