33479
12316971501353788406.png
  • Danny1987
    szerintem azért nem tekintik sportnak mert nem tudják mi van mögötte.pl.:haverom ekezdi vagyek fehérjét és ennyi izmos leszek melette mehet a szalámis zsemle zsiros kenyér meg minden szar.
    az emberek nem hiszik el hogy kiegészitők nélkül izmos tudsz lenni az van a köztudatban hogy ott a por meg kell venni letolni és kész szerintem ez a tévhit miatt nem tekintik sportnak.
    Amúgy itt egy újabb példa hogy az emberek hogy állnak ehhez a dologhoz.Én még csak pár hónapja foglalkozom ezzel a sportággal de mindenki azt kérdi,,Minek gyúrok kisebbségi komplexusom van vagy buzi lettem?" Na erről ennyit
  • Palinko
    értelek és a lovaglás is lehet fizikailag megterhelő állítólag és a sakk nál is kell gondolkodni, szóval mindennek egy a vége sport ez is az is de ha a testépítést nem tekintik sportnak akkor azokat miért? na erről szól a vita...
  • Danny1987
    Nem beszolni akarok de az autóversenyzés kurva kemény sport főleg a forma-1 a majdnem 1000 lóerős gépek pár mp alatt 200on vannak szóval a pilotáknak van mit kibirniuk.
  • zotja
    a focisták minden hétvégén...péntek szombat-on a legnagyobb diszkókba vannak bebaszva, drogozva! lógnak az edzésről...a normális kajárol hirből sem halottak! ez a sport mi? a foci
  • Danny1987
    frayer a focistákról annyit hogy szerintem inkább a kábszerektől hullanak mint sem a szteroidtól
  • Palinko
    kérem szépen tisztelt Drogba. miér a sakk, az autóversenyzés,lovaglás stb. sorolhatnám,hogy mi kevésbé sport mind ez.
    jaj most olvasom Vackor véleménye is ez volt a témában de én mindjárt írtam mielőtt le értem volna ebből is látszik hogy hány sportot tudtunk kapásból felsorolni és még hasonlóakat is :D
  • Frayer
    Erről beszélek, egyszer írnak egy fontosabb újságban egy ilyen eseményről és máris kik szólnak be a lapban?? :

Drogba162007-09-10 13:15:39 #2Elnézést a testépítés művelőitől, de sztem ez nem sport. Mondjuk a véleményemben az is benne van h nem vok egy scwarzenegger...:P A sport a foci meg a hasonlók!
    ---
    Lempi2007-09-10 16:03:34 #8A sport a teljesítményről szól. Itt hol a teljesítmény. Lemérik őket kilóra, mint a disznókat. Közben lehet, allig bírnak megmozdulni.
    ---
    Vackor702007-09-10 13:31:53 #4szteroidok

Meglepődnének ha megtudnák,hogy sokkal több visszaélés van szteroidokkal más sportokban mint a testépítésben.

Megnézed a profi focistákat sorban hullanak el a pályákon, pár hete is egy elesett a pályán , ott ált meg a szive, huszonévesen.
    Akkor ott van a Fehér Miki is, 27 évesen esett össze a pályán, szívmegállás, több száz hasonló esettel egyetemben mind a szteroid használat ésszerűtlen hatásaitól.
    Vagy ott van a nagy EPO botrány a francia biciklistáknál.
    Az epo szintetikus szteroidot eleve nekik fejlesztették ki.

A testépítés is ugyan olyan sport mint a többi és sajnos ebben is vannak szerekkel való visszaélések mint a többiben.

A másik, a testépítés álítólag azért nincs elismerve mert azt gondolják egyesek,hogy nem is igazi sport..

Erre csak annyit mondok,hogy akkor miért nevezik sportnak a Forma-1 et, vagy a lovaglást? Vagy a lövészetet?

Ezek csak tingli tangli sportok, olyanok amit adott időben csinálsz aztán abba hagyod és hazamész, és mással foglalkozol.

Egy testépítő az egy igazi sportoló, sokkal jobban mint bármelyik más sportember.
    Baszki egy testépítőnek nem csak naponta eg órát kell testépítőnek lennie, hanem a nap 24 órájában.
    Ott kell lenni agyilag non-stop, nem ehetsz akármit, nagyon sok lelki erő kell ehez, rengeteg akaraterővel a súlyok felemeléséhez és a hétköznapi ételek megtagadásához is amit mások természetesnek vesznek.

Meg egy focista hól tudna betartani egy olyan életvitelt amiben meg van percre pontosan szabva,hogy mikor mit eszel, mikor mit csinálsz, és mikor hogy edzel, órára pontosan, kilókra kiszámolva, rengeteg szabályhoz alkalmazkodva.

Az emberek többsége összeszakadna ilyen 50 kiló alatt, ezek a sportolók meg a többszörösével játszanak, több száz kilókat mozgatnak meg, és ez nem sport? Az agyam leszakad.
    Ezek után, jobb ha elmegyek horgásznak, akkor biztos elismertebb sportoló leszek. :(((
  • k O T T A
    nem tévedés, nemzetisportban testépítés
    nem hittem a szememnek:)
    gz pisti
  • Frayer
    A body builder meg a konkurens tesztoszteron.hu -n vannak jó dolgok. Más releváns anyagot nem igen fogsz taláni a neten itt magyarországon.
    Olvastam még ilyen fitt-ball "pr" anyagokat más helyeken, és a libriben is már csak ez a fitt-ball könnyvek vannak erőltetve az értékes testépítő könyvek meg ki vannak vonva a forgalomból. még a nagy arnold könyvet sem árulják sehól.
    Úgy csinálnak mintha a testépítés valami betegség lenne, és meg akarnák óvni az embereket az egészséges élettől :O

Buta bunkó emberek előítéletekkel.

16 évesen, még fiatal vagy ilyen havi 7 kilós változáshoz, jó lesz akkor a havi 4-5 kiló is. Fél év alatt akkor is 30 kiló lesz.
    Ez könnyen teljesíthető, HA okosan eszel és edzel.

Olvasgasd ezt a két oldalt, írd le a kérdéseidet, majd egyszerre amit nem értesz ITT tedd fel nekünk.

De ne hanyagold ezt a topicot sem, érdemes visszalapozni, sokat foglalkoztunk a témával, és nem akarjuk magunkat ismételni, inkább olvass vissza, úgy is meglátod,hogy hól foglalkozunk ezzel, mert ott nagy anyázások és eggyet nem értések is vannak, veszekedéssel. :DD
  • Frayer
    Sok fehérje, alacsony folyton változó mennyiségű szénhidrát, és NO FAT, nuku zsír. Ennyi a recept, nincs benne semmi titok.
  • Palinko
    a clenbuterolt nemtom mi, talán anyagcsere gyorsító készítmény? hát igen a kaja sajna recepteket még nem láttam sehol. a body.builder.hu n elég változatos van csirkemell meg csirkemell. na de az ultimate dietnek utánnanézek és remélem találok valamit emg még jó sok írás áll előttem este átrágom magam. és az említett személyek is fognak tapasztalatot osztani. a fórumkeresőn meg nem próbáltam a témával kapcsolatban kulcsszavakat mert úgy elég nehéz megtalálni ha hosszabb kérdésfolyam volt az említetteknél is. hát 7-8 kiló havonta talán sok lesz még csak 16éves vagyok és talán nem lesz meg de olvasok és kérdezek és várok a tapasztaltak tanácsaira. minden eddigit köszönök!
  • Frayer
    Figyi, itt a topicban vannak nagyon jó 5letek ilyen "túl"súlyos problémákra.
    Somati tud mondani tapasztalatokat, de itt van még "170" is. :D

Neked egyszerűen egy aktív fogyasztó diéta kell.
    Nézz utánna ilyen "Ultimate Diet" nek.

Ilyen súllyban mint te, magas zsírszázalékkal, felmehetsz szerintem heti talán 2 kiló fölé is, nem sokkal.
    ÉS MÁR AZ ELEJÉN, variálj a kajával, ne várd meg míg falba ütközöl.
    Én a helyedben olyan 90 kiló körül szereznék clenbuterolt is, és azzal lemennék addig amíg már lesz hasizom is. Aztán fél év múlva jöhet egy izom építő tömeg növelő fázis, de csak okosan, a buta zsír emlékszik még milyen jó volt amikor nagyobb volt és könnyen elcseszheted majd, könnyen visszazsírosodhatsz. Sajna úgy tünik,hogy csak évek múlva felejti el a zsírszövet ami a memóriájában van. Kurva szövetek is emlékeznek ma már :((

Szerintem egy havi 7-8 kiló a te esetedben még oké minuszban, nembaj ha megy vele egy kis izom is, az majd nagyon gyorsan visszaépül, mert az is emlékszik.
  • Palinko
    köszönöm hogy a buta kérdésemre enyi időt szántál és nagyon örülök hogy nem lettem elküldve a fenébe mert általában azt szokták tenni ezen a fórumon sok helyen ha az ember kezdő mer lenni. szóval minden tiszteletem kijár! sajna a netem szar. most esik szóval alig használható. de hát leírtaf hogy mi van a videóban és én maradéktalanul elhiszem.te ismét az izmok növekedéséről beszélsz. szeretném magamban letisztázni, hogy izom=erő? mert én nem csupán izmot szeretnék felvenni mert az ugye csak plusz súly és abból így is van 115 anyi szerintem bőven elég inkább ezt lefelé csökkenteném emrt komolyan mondom hogy nem bírom magam felhúzni egyszer sem! n ajólvan a lábam elhagyja a földet 1-2 centimétert... fekvőtámasz az viszont megvan a 8x8 ágyra feltett lábbal és még lehetne több is. sajna konditeremmel szarul áll a falunk :D szóval itthoni körülmények között megteszek mindent hogy magasabb fokra fejlesszem a jártasságom. mert már asszem több mint fél éve csinálom hetenete 5ször amit leírtam +a boksz zsákom rendezem és elérkezettnek láttam az időt a húzótszkodásra és komolyan meglepődtem hogy nem megy :D és azért nem szeretnék még izmot mert nem tom hogy menyi van rajtam a zsír alatt és a szúlyt és 90kg alá szeretném csökkenteni mert futni is szeretnék később csak most még nem nagyon szerenték mert ahogy említetted a futás is megterhelő az izületekre nézve és akkor már -kilókkal jobb esélyem van.. egész déálután bújom a tesztoszteron leírásait és sajna nem tudok még semmi újat. vagy azért mert hülye vagyok vagy mert összekavarom magam ahogy szoktam :) szóval tényleg nem nagyon tudok mit csinálni és a nagyobb baj hogy mint látod kérdezni sem tudok csak panaszkodok itt nektek :) remélem azért értitek a problémát és van kedvetek/időtök engem tanítgatni, de ha nincs akkor sem sértődök meg mert ugye nehéz eset vagyok ahogy kitűnik :) ha valaki mégis rám szánna időt szívesen felvenném vele a kapcsolatot msn en mert már lassan szégyellem a hülye kérdéseimet. minden jót!
  • Frayer
    Ja, még annyit elfelejtettem Palinko.
    Ha téged nem a nagy izmok érdekelnek, ha azt akarod ,hogy az izmok ne nőjennek annyira mint a teljesítményük akkor az erőemelő módszereket kell alkalmaznod.

Az nagyjából annyiban tér el a testépítő edzésétől,hogy a nagy súlyok után nem végeznek nagy ismétlesekkel kisebb súlyokkal pumpáló sorozatokat. Azaz, nem edzik meg az izom glikogén felvevő képességét.
    Így lapos maradsz, de ugyan azt a teljesítményt tudod hozni erőben, mint, kb 4 centivel nagyobb karral.
    Szerintem ezzel csak kicseszel magaddal, jobb az ha az izmoknak van alakjuk. Ugyan annyiba van.
  • Frayer
    Egyáltalán nem kell 2 óráként fözőcskézni.
    Én úgy csinálom,hogy egyik nap megcsinálom a kaját, 2-3 óra alatt mindent a következő 2-3 napra. És esténként másnapra szépen beporciózom ilyen kis műanyag dobozokba, olyant érdemes venni amit ha feje tetejére is állítasz nem jön ki belőlle még a leves sem.
    Turmixot is megcsinálom, másfél liter, vitaminokat bele,dextrozt, fehérjét, mindent bele.
    És szép lassan iszogatom nap közben.

Na jó, nem kell 2 óránként enni, de 3-4 óránként már ajánlott.
    Kb napi 6-7 étkezés.
    Időben elosztva.

• Frayer
    Nem kell félni,hogy tönkre mennek az izületeid.
    Ha nem kokszolsz és nem terheled meg őket egyik napról a másikra plusz 40-50 kilóval és nem ugrálsz nagy súlyokkal, akkor nem teszed tönkre, és ha helyesen végzed a gyakorlatokat, az fontos.

Most pont jó példát tudok neked mutatni.
    Töltsd le a bb.tv most legújabb epizódját, a 30. részt.
    Van benne egy 50 éves pali, de amikor az elején direkt nem mutatták az arcát, csak hátulról,hogy edz, na azt gondoltam,hogy megint egy 20 on éves tehetséget fognak bemutatni.
    A palinak a teste nagoyn ott van a szeren a korához képest.
    Azthiszem 100 ból 99 hoszonéves örömmel cserélne vele fizikumot.
    Makk egészséges, 50 évesen 20 éveseket megszégyenítő teljesítményeket tudna mutatni sok sportban szerintem.

Az meg a másik,hogy ha összehasonlítod más 50 éves faszokkal , nem is összehasonlítható, amíg a többi kora beli már szarni sem tud a köszvénytől, menni nem bírnak már a földön normálisan addig ez a pali több száz kilókat mozgat meg rendszeresen az edző teremben.
    Szal abból a hülyeségből jöjjünk már ki,hogy testépítés egészségtelen.
    Nem tudsz mondani még egy ilyen egészséges sportot mint ez.
    A futásra azt mondják egészséges, de kb 100 szor előbb tönkre mennek tőle az izületeid mint a sújzózástól.

50 évesen a pali fejre fiatalabbnak néz ki mint sok más 30 asnak.
    Toka meg ilyen felpuffadt szemek felejtősek nála.
    Vagy nézd meg mondjuk Nicut, ő is öreg róka és ilyen 20 on éves csajok lengik körbe.

Na mindegy hülyeségekről többet ne beszéljünk hogy a testépítés leépítő lenne. Akik aktívan edzenek ,azok nem mondanak ilyen hülyeséget.

Palinko -
    Ne szarj be.
    Nekem van itthon egy húzodzkodó cuccom.
    Mikor kezdtem én is csak nagy kínkeservesen tudtam felhúzni magam rajta EGYSZER :DD és hidd el, egy hónap múlva már 4x10 eket húztam fel.
    Úgy csináltam,hogy felhúztam magam egyszer, nehezen.
    Aztán fél perc kifújás, rákészülés, felszívtam magam és megint egyszer felhúztam magam.
    Párszor megcsináltam és másnap megint megcsináltam.
    Pár nap múlva már ment a 3 felhúzás.
    Hihetetlen volt de az izom így tud alkalmazkodni a nagy terheléshez.
    Ha állandóan csak eveztem volna egy év alatt nem erősödtem volna meg úgy mint ezzel az erőltetéssel egy hónap alatt.

Ha nem lenne ez az anatómiai meg genetikai fal bennünk, már úgy tűnik,hogy ez a nagyfokú adaptáció lehetővé tenné akár végtelen nagy súlyok felemelését is.

Ezt az izom adaptációt csak úgy tudok előhívni ha minden edzésnél többet teljesítesz.
    Nagyobb súlyok, vagy többször.

Olyan ez mint a sakk, ha folyton csak hülyék ellen játszol sose leszel jó sakkban. De ha lejátszól pár meccset egy kaszparov ellen akkor már úgy álsz fel tőle,hogy tényleg megtudtál valamit a sakkról.

Kis súlyokkal a végtelenségig emelgethetsz, csak kifárdsz tőle, eredményeket nem kapsz.

Ellenben ha nagy súlyokkal, megterhelő edzéseket végzel, az izmok ténylegesen megváltoznak, és percről percre készülnek, épülnek az izomsejtek mert jön az inger,hogy készülni kell mert újabb nagy terhelésre számíthatunk a túlélés érdekében, a szervezet rákészteti az izmokat a növekedésre, de csak ha tényleg olyan terhelést adsz neki amitől beszarsz, ami igazán embertelenül nehéz, és itt dől el,hogy van e ehez elég akareterőd,hogy szembe nézz vele. Megfutamodsz az ellenségtől, vagy félelmet nem ismerve egy spártai harcos leszel a 300 ból :DDD

• Palinko
    szóval az elvárásokat ismerve nem változott meg a véleményetek? ja és a másik gondom a kaja hogy enyit nem bírok enni mert suli és hát 8 sozr naponta hát nem kivitelezhető meg hát nem akarnék 2 óránként sütögetni főzőcskézni... igaz van túlsúlyom ami talán most hasznomra vállhat és szerencsére nem kell anyit enni.
  • Palinko
    szóval ami érdekel hogy mit kövessek mert nem tudok igazán mit követni. olvastam edzésterveket de ahogy néztem ott az a lényeg hogy "kiugorjanak" az izmok nem a teljesítményen van a hangsúly. most amit csinálok fekve tárogatás,felülés,fekvőtámasz,bicepszre egykezes súlyzóval és tricepszre van ilyen székes cucc azt aki ismeri aki nem... még szívesen csinálnám a húzótszkodást de az nem megy :D na szóval tényleg elveszek az oldalon mert ismétlem engem nem a nagy izmok hanem a teljesítmény érdekel. és arra kéne valami leírás de ahogy olvasgatom mind másról szól. sajna nagyon összekavartam magam a két oldallal
  • 170Kg
    Ha akarnál se tudnál profizusba belemenni, ahhoz kicsit több kell mint gondolnád... Ha odafigyelsz, nem baszod szét az izületeidet. Az hogy komolyan edz valaki, nem jelenti azt hogy tönkremegy mindene. Lehet ezt okosan is csinálni.
  • FOXX supreme
    ha helyesen csinálod, akkor fog működni
  • Palinko
    köszi a válaszokat!hát igazából én a teljesítmény miatt gyúrok. csak elég rendesen elvagyok tévedve, amit adtál oldalakat a body.builder.hu néztem már régebben de ahogy láttam az is inkább profiknak van kitalálva. és azért anyira nem akarok a profizmus felé belemenni mert pár év múlva szeretném ha még működne a hátam, térdem, könyökem stb.
  • jazzy
    Olyan padot nem érdemes venni ami mindkettőre alkalmas ugyanis azok nagyon drágák.
    Ha komolyabb láthatóbb eredményt szeretnél elérni akkor terem.
    Fekvenyomó padot www.tesztoszteron.hu, body.builder.hu és ilyen helyeken nézhetsz.
    Felüléshez pedig egy olyan kell ahova le tudsz ülni, valamibe beakasztod a lábad és a hátad alatt nincs semmi.
  • Frayer
    Szerintem jobb a terem.
    Minek otthonra gép?
    Csak foglalja a helyet, meg idővel úgy is rájössz,hogy csak hátráltat a fejlődésben.
    Ha folyamatosan csak ugyan azokat a gyakorlatokat csinálod, beég rá az izom és nem fejlődik. Szal csak pénz kidobás.
  • Palinko
    szeretnék beszerezni egy olyan fekvenyomó padot ami a fekvenyomásra és felülésre is lehet használni. tudtok ilyet ajánlani? és menyibe kerül? vagy esetleg honlapot?
  • volt
    Valaki...bsn-cellmassról tapasztalat,vélemény?!
  • Frayer
    Egyébként nagyon fontos,hogy sok mortal kombatot nézzél.
    Attól nő legjobban az izom. Lehet,hogy mások azt mondják,hogy hülyeség de nézd meg jay catler-t. Mikor átvette az első helyezet érmet köszönetet mondott a film alkotóinak, hogy nagy segítséget jelentett neki az izom növelésbe és hogy nélkülük nem sikerülhetett volna.

Bazki, de érthető is, megnézel egy epizódot, a film végére úgy álsz fel,hogy ki tudnád biciklirúgni a bejárati ejtót meg mintha vagy 5 centivel nagyobb lenne a karod is, és nem véletlenül.
  • Frayer
    Rmx, figyelj.
    Előbb meg kell értened mik azok a fontos faktorok amiktől nőhetnek az izmok és erősödhetnek.
    Fontos,hogy a kettő nem zárja ki egymást, sőt egymást erősítve a legoptimálisabb a dolog.
    Azzal,hogy sokszor csinálsz kis súllyal gyakorlatokat, mint eddig csináltad, csak még soványabb leszel.
    Azzal csak kalóriát égetsz el az izmoktól.

Ami neked fontos, és mindenki másnak az az, hogy fejlődjél is tőle.

Ennek a kulcsa a fokozatosan növelt súlyok.
    Nagyon egyértelmű!
    Láttál már olyan testépítőt aki kis súlyokkal dolgozik és több mint egy mázsa az ember?? Nem hiszem. Hatalmas sonkák, hogy egy évig jól lakna belőlle a család azok nem emelnek lány súlyokat.
    Nézd meg a sóher norbit, csak ugrál , lépeget és úgy néz ki mint egy teli szart zokni, nincs formálya az embernek.

Barátom. Úgy csináld,hogy első héten nyomd a fekvenyomást 60 kilóval.
    Szép lassan emelheted minden alkalommal. Akár egy kilónként is.
    De két hét múlva már 5-10 kilóval többet kell emelned.
    Ha kicsit kevesebbet tudsz bele nyomni, nem baj, kell az edzőpartner aki segít és megtartja a súlyt.
    Ha igazán erősödni akarsz akkor minden alkalommal úgy menj be a terembe ,hogy széttéped a súlyokat. Haragudj rájuk ha nem megy.
    De ha nem bírod kinyomni, akkor megdühödsz és rámorogsz a súlyra és kivégzed a picsába. Le kell győzni azokat a rohadt kilókat. Ez egy háború, amit lassan de biztos megnyerünk.

Figyeld meg, hogy ha 2 hónap alatt egy súlyból 20-30 kilóval többet nyomsz akkor vagy 10 kiló izommal több van rajtad, "de ez változó" és vagy 4-5 centivel nagyob is a karod :DD

Szal időben legyen minél nehezebb a használt súly- ha nagyon nem megy csökkentsd az ismétléseket.
    Mellette zabálj, de ne csak kenyereket, minél több húst, csirke pulyka és alacsony zsíros húsok a jók.
    Mellette sok szénhidrát, de úgy hogy naponta 2-3 óránként eszel, nem nehéz, tudod vannak ezek a kis műanyag dobozok, légmentesen zárható, nem sok gond van vele, csak mindig vigyed magaddal a kis porciókat.
    10 perc kaja szünetet mindenki kibír 2 óránként, sőt ha sietek egy perc alatt lenyelem.

A következő, a pihenés!!!
    Nem szabad ugrálni. Ne csinálj nagyon intenzív sportot, mint a foci vagy a kosár.
    A küzdő sport ég bele fér az technikai sport.

Ha meg állóképességet akarsz fejleszteni arra is tudok jó dolgokat, amik nagyon hatásosak, de halálosak is úgy meg dolgoztat hogy az nem emberi.
    De cserébe úgy fel tudnál futni egy 10 emeletes épület lépcsőházában hogy nem igen menne 110 fölé a pulzusod, nem fújtatnál, meg sem éreznéd.
  • rmx rider
    értem
  • zotja
    mit hisezl h oda nő magátol az izom? meg h elég ha emelgeted a vasat? meg h egy két hónap és akkor látszodni fog e? ha egy két hónap alatt látszódna akkor...... áhh
  • rmx rider
    hát az úszást hobbi szinten csinálom heti két alkalommal, a többit komolyan
  • rmx rider
    na! ilyet én is szoktam csak súlyzóval!
  • zmeor
  • rmx rider
    a tárogatás mit jelent?
  • jazzy
    Ettől erősödni nem fogsz és nem is fog látszódni semmi. 1-2 hónap alatt főleg nem. Ennyi sport mellé szerintem fölösleges bármit csinálni ha ezt a 4et tényleg csinálod komolyan akkor te szuperman vagy kb:P
    Mellizomra legjobb a fekvenyomás meg a tárogatás, a fekvőtámasz nem, megy rá az is csak ha azzal akarod fejleszteni arra meg 60 éved megy rá.
  • zmeor
    járj el konditerembe
    és kajálj..
  • rmx rider
    hali!
    Otthoni erősítésnek a következőt csinálom
    késődélutánonként 3kg-s súlyzóval karonként 50 bicepszerősítést, 50 vállerősítést, 2-szer 30 fekvő. 15 vagyok nem vagyok otthon a témába :( (még :) ) Ezzel a programmal megyek valamire 1-2 hónap alatt? Semmi komoly nem kéne csak hogy erősödjek egy kicsit meg meg is látszódjon valami. Ezek mellett elégsokat sportolok, aikido, úuszás, kosárlabda, extrém bringázás. Talán ezért is vagyok sovány.. na meg örököltem. Szóval szerintetek ez elég? mellizom erősítés legegyszerűbb és hatékonyabb módja a fekvőtámasz nem?
    előre is köszi ;)
  • Frayer
    Egyáltalán nem. Mindennek a kezdetén én is ezt csináltam.
    Testrészenként 2-3 gyakorlattal.
    Egyáltalán nem átmózgató céllal, ez nem testnevelés óra.
    Bele kell adni mindent, azzal a 2-3 gyakorlattal el kell érni, hogy olyan ingert kapjon az izom,hogy nvekedéssel válaszoljon rá.
  • Danny1987
    Frayer ezt a heti 3* tastedzést úgye átmozgató edzésként érted kis súllyal?!
  • Frayer
    Szerintem is, tapasztalatból is beszélek, meg már sokszor láttam jó és rossz példákat.
    Kezdőknek mindenféle képpen heti 3X kell teljes testre menniük.
    Nekik ez jelenti a legnagyobb növekedési ingert.
    Aztán később úgy pár hónap múlva olyan edzetté válnak az izmok,hogy ugyan azt a növekedési ingert már csak úgy érhetjük el ha jobban megdolgoztatjuk az izmot. :))) De a volumeneket meg nem növelhetjük a végtelenségig. Kikészülnénk testileg és idegileg is.
    Szal, ilyenkor kell elbontani részes napokra a testet.

Múltkor hallottam egy olyan viccet,hogy csaj azt mondta,hogy a fiúja minden nap edz 6 órát a teremben, meg hogy rendőr, meg hogy milyen edzett. Mondtam is neki, nehogy bevedd má ezt maszlagot.
    Napi 6 órás edzéssel kinyárná bárki az izmokat.
    Jahh, úgy lehet edzeni 6 órán át,hogy beszélgetek meg csak emelgetek ezt azt, akkor inkább megyek út építőnek, ugyan ott vagyok és még meg is fizetnek érte. :))))
    Egy komoly edzést 40-60 percig épp hogy ki lehet tartani és úgy hagyod el a helyszint,hogy remeg kezed lábad, aludni vágyol a fáradságtól és olyan laza vagy,hogy majd szét folysz.
    Ilyenkor bazz, egy szót nem tudok leírni a gépen normálisan, annyira dekoncentráltá válok edzések után, nálatok is van ilyen jelenség?
  • zmeor
    thx