-
A túledzetségnek vannak előjelei.
Egy okos,tapasztalt sportoló ,vagy edző helyesen meg tudja ítélni hogy hól a határ.
Ebben az esetben hiába egy csapat, minden emberrel külön kell foglalkozni.
Nagyon erőssen szelektálnám a versenyzőket, olimpiára csak a legjobb 1% ot engedném ki.
Az az egy százalék genetikaileg kerülne ki, olyan dolgokat vennék számításba amin nem lehet változtatni, vagy az élet folyamán nagyjából állandó.
Mint, kar hossza, testsúly/erőnlét, edzéssel szembeni tűrőképesség "szívósság", Lelkierő " rambó efektus" ha megdöglök is de én győzök felfogás.
Azt a 2 db 20 kilós súlyt nem azonnal kötném fel nekik, hanem szép fokozatosan, és még akár ennél is többet.
Én úgy gondolom ez is olyan mint a hasizom.
Sokan súly nélkül edzik, az "amatőrök", hosszú távon sem érnek el vele semmi, vagy nagyon keveset.
Hosszab idő múltán is alig lehet növelni az edzetségi állapotát súly nélkül , ahhoz viszonyítva,hogy egyébként súllyal lehetne.
Ha pedig egy 20 kilós tárcsával csinálod ferdepadon, igaz beszarsz, de egy hónap múlva súly nélkül úgy megcsinálsz 500 felülést,hogy közben meg sem izzadsz és elunod magad.
Egyik haverommal megnéztük simán mennyit tud és 300 nál megáltunk, mert már nagyon unalmas volt. És kezdett hányingere lenni a sok liftezés közben.
Egy átlagember jó esetben meg alig tudna megcsinálni 20-30 felülést súly nélkül.
Ahogy néztem hogy edzenek a kenusok múltkor, én nem láttam semmi súlyt a karjukon. Akárhogyis, azért ez sokat javítana.
Lehet ,hogy most is jók vagyunk, de még sokat lehetne javítani, sok sport ágban.
Ha én vehetném kezelésbe a fiúkat, egy részüket biztos a hullaszálító vinni el, de egy másik részük viszont szuperment is becsicskáztathatná :DDDD