12316971501353788406.png
  • 0o
    Érdekes, nekem 4 nagy izomcsoportom van, nem 3. A vállaimat ugyanolyan kitüntetett figyelemmel edzem, mint mások a hátat vagy lábat. Négy edzést csinálok egy héten (váll-hát-láb-mell), a karomat 2x edzem vállazás és mell után. Egy edzés 40-60 percet vesz igénybe. Soha nem edzek ennél többet, inkább sietek befejezni időben. Bár az osztott edzés szerintem csak akkor hatékony, ha maximális súlyokkal kevés ismétléssel csináljuk végig az edzést. Még annyit, hogy van olyan 10-12 gyakorlat izomcsoportonként, de nem csinálok belőlük csak 4-6-ot minden héten, a következő héten pedig kombinálom őket. Igazából sosincs 2 ugyanolyan hét egymást követően. Ez nekem bevállt, így nem szoktam hozzá az azonos súlyokhoz és megfelelő változatosságot is nyújt. Ajánlom mindenkinek.

Mikor elkezdtem edzeni anno minden izomcsoportra egy napon gyúrtam, de csak erősödtem tőle, nőni nem nőttem szinte semmit. Évek után is hasonlóan néztem ki, mint amikor elkezdtem. Amióta szétbontottam az edzést napokra és elkezdtem odafigyelni az étkezésre, akkor látványosan elkezdtem fejlődni, de nem erőben, hanem méretekben. Nekem úgy tűnik, szükség van az 1 hét pihenőre. Volt olyan időszakom amikor heti 2x tudtam csak kora reggel edzeni, és akkor sem állt meg a növekedésem. Lehet, hogy elég lenne heti 1 edzés