33479
-
170Kg #7278 Igen Frayer, szerintem is kurva meleg van
:D -
#7277 Frayer te nem vagy normális:)
Milyen újságokat szoktatok venni?
Én általában Muscular Development -et és ExtremeFit-et de sajna mindkettőben egyre több a reklám:(
Tudtok ajánlani valami jó újságot? -
#7276 hmm. Valaki berekesztette az ülésezést.
kopp kopp
Az olimpiai játékokat ezennel megnyitom.
Írjatok mán, elvonási tüneteim vannak.
Arra gyanakszok,hogy megtámadtak az idegenek minket.
Elég sokunkat elfogtak már, ez úton közlöm megmarad forumozó társaimmal,hogy ne adjátok fel, szorgos fajunk győzni fog. Ne engedjétek,hogy a kibaszott idegenek eltérítsék a földünket.
Ezért szétrúgjuk a seggüket. Tudhatnák,hogy az erős erőemelőinkel nem lehet szórakozni.
Gyúrós testvéreim egyBesüljetek.
Ne engedjétek közösülni az idegeneket, ez az egyetlen fegyverünk ellenük :D
Ha szaporodnak egyre többen lesznek és elnyomnak minket a saját hazánkban.
-
volt #7275 Strandon van az összes "gyúúrós"
Ahelyett hogy ülne és gépezne\regenerálódna!! -
#7274 Ne tolongjatok, egyszerre csak egy beszéljen -
volt #7273 Látom senkinek nincs kedve segíteni...Nekem sincs:D.Neked meg nem kellene kérdezned,ha elolvasnád a bodybuilderen az ALAPISMERETEKET(http://body.builder.hu/edzo_faq.htm4).
Itt le van írva minden amire szükséged lehet:táplálkozás,edzés,kiegészítők.Nyugodtan kezdheted a kezdő átmozgato edzéssel!!(A vállból nyomás helyett csinálhatsz oldalemelést,az nem terheli annyira gerincet,bár nem is kell akkora súlyt itt még használni.)
A lényeg hogy elsajátítsd a helyes technikát és hogy érezd az izmot.
A tartásod nem egyik hónapról a másikra fog helyre jönni,de ha kitartó vagy és helyesen végzed a gyakorlatokat +odafigyelsz a kajára drámai változáson mehetsz keresztül!
SOK SIKERT! -
rokaimi #7272 hello és hogy kezdjek bele az edzsésbe? először miből hányat csináljak? -
kék #7271 :-))) -
0o #7270 Na itt a hétvége, akkor itt van néhány érdekes infó. Ha már inni kell, akkor :
Sör - 1 deci
41 kalória 0.3g fehérje 3.7g szénhidrát 0g zsír
Megiszunk 2-3 litert az este más kiegészítő nem is kell
Száraz fehér bor - 1 deci
126 kalória 0.2g fehérje 4.1g szénhidrát 0g zsír
Kóla - 1 deci
41 kalória 0g fehérje 10.4g szénhidrát 0g zsír
A töményben nincs se fehérje, se szinhidrát, csak kalória de az jó sok :) Aki éppen diétázik kerülje.
Egyébként pedig az alkohol csökkenti a tesztoszteron szintet és növeli az esztrogenet, szóval aki komolyan akar testet építeni igyon vizet a buliban, abból úgy se lehet eleget bevinni :)
-
0o #7269 Sajnos ott az étkezésemben és az edzésemben is volt váltás, de akkor is úgy éreztem hogy teljes testes edzéssel nem tudok növekedni. Viszont szép szálkás izomzatom volt, csak nagyon kevés. Egyébként megfigyeltem, hogy akik a teremben bontott edzést csinálnak jobban tudnak koncentrálni az egyes izmok megdolgoztatására, így jobb eredményt is érnek el. Meg ha nem regenerálódsz az egyes edzések között - mert 2 naponta edzéssel lehetetlen - akkor nem tudsz maximálisan teljesíteni. Az ilyen húzogatom de csak lazán típusú edzést pedig nézni se bírom, nem hogy csinálni -
170Kg #7268 Nekem ebből az jön le hogy azért nem fejlődtél mert nem figyeltél a kajára. Keveset ettél. Így volt? -
0o #7267 Csáó Imi!
Ha a tartásoddal van baj, akkor gyenge a hátizmod.
Itt találsz hátizom gyakorlatokról jó leírásokat:
Hátedzés
Ezt pedig kifejezetten ajánlom, az első pár hónap használata után úgy ültem tőle, mintha karót nyeltem volna! Nagyon jó gyakorlat!
Hiperhajlítás -
0o #7266 Érdekes, nekem 4 nagy izomcsoportom van, nem 3. A vállaimat ugyanolyan kitüntetett figyelemmel edzem, mint mások a hátat vagy lábat. Négy edzést csinálok egy héten (váll-hát-láb-mell), a karomat 2x edzem vállazás és mell után. Egy edzés 40-60 percet vesz igénybe. Soha nem edzek ennél többet, inkább sietek befejezni időben. Bár az osztott edzés szerintem csak akkor hatékony, ha maximális súlyokkal kevés ismétléssel csináljuk végig az edzést. Még annyit, hogy van olyan 10-12 gyakorlat izomcsoportonként, de nem csinálok belőlük csak 4-6-ot minden héten, a következő héten pedig kombinálom őket. Igazából sosincs 2 ugyanolyan hét egymást követően. Ez nekem bevállt, így nem szoktam hozzá az azonos súlyokhoz és megfelelő változatosságot is nyújt. Ajánlom mindenkinek.
Mikor elkezdtem edzeni anno minden izomcsoportra egy napon gyúrtam, de csak erősödtem tőle, nőni nem nőttem szinte semmit. Évek után is hasonlóan néztem ki, mint amikor elkezdtem. Amióta szétbontottam az edzést napokra és elkezdtem odafigyelni az étkezésre, akkor látványosan elkezdtem fejlődni, de nem erőben, hanem méretekben. Nekem úgy tűnik, szükség van az 1 hét pihenőre. Volt olyan időszakom amikor heti 2x tudtam csak kora reggel edzeni, és akkor sem állt meg a növekedésem. Lehet, hogy elég lenne heti 1 edzés -
rokaimi #7265 hello szeretnél egy kis szakértelmet kikérni. most keztem el edzsőterembe járni a tartásom miatt, csak nem tom hogy mein gyakorlatokat vagy gépeket lehet erre használni :D szóval örülnék ha elmagyaráznátok hogy mien gépt és hogy mennyit csináljak a gyakorlatból. ha vkinek van rám ideje akkor vegyen már fel msnre. [email protected] . köszi
Imi -
somati #7264 Nem kell, hogy káosz legyen emiatt az edzésterv, a három nagyobb izomcsoport (mell, hát, comb) mellé mindig be lehet toldani 1-2 kisebbet, és kész. -
#7263 Somati (Somogyi Attila?) korrekten, részletesen tud fogalmazni. Mint már megszoktuk.
Szeritnem jó a HST ,HA még kicsi a súlyod, én úgy látom,hogy tényleg az izom hipertrófiára öszpontosít. Az erő növelésével együtt jár az izom növekedése, igaz lehet,hogy időben kicsit van egy kis késés. De ezeknek együtt kell nőnie.
Szerintem is a nagy izmok lassabban regenerálódnak, legalábbis lassabban töltődnek fel újra.
De ez miatt meg káossz rendszer szerint kellene edzenünk.
Az inkább felejtős szerintem. Jobb a rendszeresség meg a békesség, minthogy sem azon agyaljak,számoljak edzés előtt ,hogy most akkor mit is kell csinálnom??? :D
Én annyiben módosítanám a HST-t olyan 100 kilóig normál genetikával,hogy csökkenteném a heti 2X edzésre a gyakoriságot, nem teljes testre, hanem két napos bontásban, heti 4 edzés nap, az még nem olyan sok.
És a szettek számát felvinném 3-4 re. A 15-12-10-8-5 lépcső után tovább csökkenteném az ismétlést és bevetnék már működő erősítő teknikákat is, ezzel kitolnám még 2-3 héttel a ciklust, utolsó héten ilyen 2-3 ismétlés,vetkőző sorozatokkal, erőltetett negatív ismétlésekkel 120 Rm- el,itt vagy a mentő visz el a teremből vagy a saját lábadon jössz ki, maximális fejlődés mellett aztán egy 12 napos dekondicionálás. -
somati #7262 Próbáld ki, és akkor kiderül. :D
Én magamnál már úgy vettem észre, hogy az egyes izmok különböző idő alatt regenerálódnak, és ez több tényezőtől függ. Amit én tapasztaltam az azonos körülményekre vonatkozik, tehát folyamatosan jó kajálás és pihenés mellett. A regenerálódás ideje szerintem függ az izom méretétől és az edzés intenzitásától. Ezt a 4 év alatt kísérleteztem ki.
A kisebbeket, mint a váll, bicepsz, tricepsz, alkar és vádli edzhetem 3-4 naponta (tehát végülis heti kétszer). Szerintem ezek gyorsabban regenerálódnak, mert ezek olyan izmok, amiket a mindennapi életünk során is gyakrabban használunk, és hozzá vannak szokva a mozgáshoz, ezen felül kicsik tehát a test méretéhez viszonyítva arányaiban kevesebb mikrosérülést tudunk nekik okozni, tehát gyorsabban újraépülnek, és idegileg sem annyira megterhelő ezeknek az edzése.
A mellemre én azt mondom, hogy 5-6 nap kell neki, a hátamnak és a combomnak viszont 1 hét. Sőt, én folyamatosan figyelem magamat a tükörben, és úgy vettem észre, hogy egy igazán komoly lábazás után kb. 8-10 nappal van feltöltődve újra a combom, és van készen a terhelésre. Igaz ehhez elég komoly combedzés kell, nem valami puncitátogatógépet kell elképzelni 100 ismétléses sorozatokkal. :D
Szerintem akik heti 2-3-szor edzenek a nagyobb izomcsoportokra, azok vagy nem tudnak intenzíven edzeni, vagy nagyon jó a regenerálódási képességük, magyarán a genetikájuk (vagy kokszolnak).
A HST azt mondja, hogy edzzél heti többször egy izmot, de nem menj el soha a teljes bukásig. Nos, én még nem láttam a HST-től megizmosodott embert, én úgy látom azok alapján amiket olvastam róla, hogy inkább az erőnövelésre jó, viszont ez egy testépítő felfogású edző számára szerintem csak másodlagos, ráadásul relatív és mindemellett a szervezet sokkal gyorsabban erősödik összehasonlítva az izomépítő képességével.
Ennyi lennék én. :) -
#7261 Ja, ha valaki leírja a tapasztalatait akkor írja le azt is hogy mi mihez képest működött neki jobban.
Mondjuk ha egy kezdő azt írja,hogy ő heti 5 ször edz egy izmot és még soha nem csinált más rendszert, és azt mondja,hogy neki bevált az nem mérveadó.
Olyanok írjanak akik már több féle módszert is kipróbáltak, úgy már összeálna egy közelítő képünk,hogy akkor most mi is az igazság.
Én azon a véleményen vagyok,hogy egy izomcsopt az optimális növekedés érdekében talán heti 3X de lehet jobb heti 2X edzeni,ha már nagyon nagy vagy.
Úgy gondolom,hogy az izomnak elég egy két nap ,de az idegrendszernek (motoros agykéreg,idegpályák) egy hét kell a teljes regenerálódáshoz, de ez idő alatt az izom nem nő számottevően amíg nem kap ingert a növekedéshez.
Olvastam,hogy egy kísérlet szerint az izom munka után az izomban a fehérjeszintézis kb 36-48 óráig volt megemelt szinten, aztán normál szintre ált vissza.
Ha belegondolunk,hogy ilyen kis mikrosérülések milyen idő alatt gyógyulnak be, szinte percek alatt, regenerálódása egy két nap.
Nem tudom, most mi a legjobb. -
#7260 Én a magam nevében annyit mondhatok, hogy hetente 1x edzek egy izomcsoportot és nekem bevált, igaz lehet hogy váltani fogok ill. kipróbálok valami más módszert is, de egyelőre ez nekem tökéletes. -
#7259 Valami témát dobjunk már fel, mert belaposodik a topik.
Én még avval nem vagyok tisztában,hogy mennyi idő alatt regenerálódik az izom, teljesen és részlegesen úgy,hogy megint növekedéssel válaszoljon az ingerre. Vagy annyira,hogy megint a maximális súllyal lehessen edzeni.
Van aki egy izomcsoportot egy héten háromszor edz, úgy is nő.
Van aki heti csak egyszer, vagy két hetente egyszer, és úgy is nő.
De melyik a legjobb, vagy kinek mi a jó.
Mi van a háttérbe.
Az erősödés szempontjából mi az ideálisabb?
De lehet más téma is. -
#7258 Nem védem bunnyt egyszerűen senki sem kíváncsi a kis szenvedős forumcsevejetekre.
A képeimet is felraktad te szánalmas szarházi annak reményében hogy jót csámcsogtok és milyen fura mindenki leszarta, ugyanis csak vergődsz és nincs bennem semmi fura meg semmi NO COMMENT. (Ami egyébként két N, idióta).
További jó szenvedést. -
somati #7257 De tényleg, kb. 12 éves gyerekek színvonalán folyik ott a társalgás. -
volt #7256 Éppen olvasgattam azt a forumot kb 2órája...
Sok szánalmas kis szar be van sértödve mert nem kaptak választ,és huuu most kinyomozzuk hogy hogy hívják valójában bánit,meg jól kibeszéljük,meg 5percenként nézegetjük a honlapját hogy mit változtatott!
Inkább a lányokkal legyetek elfoglalva...
Úgy figyelitek minden rezdülését mintha valami k jó nő lenne!(A topik neve miért nem Bunny??:DD)Kis buzzancsok
Hatalmas leleplezés hogy valaki más üzemelteti a honlapot amit Ő szerkeszt.Így fél év után:DDDDDDD -
FFX #7255 Ne erőlködjél már, nem kíváncsi rád senki, szerintem. -
170Kg #7254 Derrick, örömmel látom hogy ilyen odaadással kutatod a nagy igazságokat. Ez komoly feladat, és te nagyszerűen helytálltál. Szerintem a következő rejtély lehetne az hogy vajh miért lyukas a sajt. Sokunkat érdekel, és szívesen olvassuk a tényfeltáró írásaidat ezen a fórumon is.
Bájos ez a gyermeki rácsodálkozás. Olyan őszinte és tiszta, hogy a könnyem is kicsordul.
Szóval hajrá! Google-re fel! Tudod, mi nem tudunk olyan ügyesen keresni, és nem is látjuk a jelek mögötti nagy igazságokat. Az igazán komoly összefüggéseket mindíg is te láttad először, én is csak azért szívattalak mert irígy voltam rá.
Jó gyerek vagy te! Szeretném ha visszatérnél hozzánk. Hiányzol nagyon. Merthát tudod - az SG a vezető fórum. Hatalmas egyéniség vagy, és nagyon hiányzik az éleslátásod amióta elmentél. -
Csokimano #7253 Derrick, nem unod ezt a szánalmas erőlködést ? -
0o #7251 Na ideírom még a pulya mennyit takar és a csirke comb NYERSEN (szintén bodybuildingről)
Pulyka natúr melle nyersen 100g
24.6g protein és 0.7g zsír
Pulyka natúr melle olaj nélkül sütve 100g
30.1g protein,0.7g
Úgy tűnik így a zsírja kisült belőle :)
Csirke natúr comb nyersen csak a hús 100g
20.1g protein és 3.8g fehérje
Csirke natúr comb olajjal sütve csak a hús 100g
28.4g fehérje és 9.3g zsír
Olajjal sütve úgy tűnik ha combból csinálod 2x annyi zsír lesz benne, mintha melléből készítenéd. Azért ez már szignifikáns különbség.
Utolsónak:
Csirke natúr comb nyersen hús és bőre is 100g
18.2g fehérje és 12.1g zsír
Na bőröstül ne egye senki Ez mennyi lehet olajban sütve..
-
0o #7250 Ott a pont -
#7249 Nem nőtt meg.
De ha megsütsz egy húst akkor kijön belőlle egy csomó víz, elpárolog, összemegy a hús, szárazabb lesz, stb stb.
És ehez viszonyítva ha veszel 100 grammot abban már több lesz a protein és a zsír aránya, mivel kevesebb víz van benne. -
0o #7248 Ennek én is utána néztem, és érdekes dolgot találtam a bodybuildingen:
Csirke natúr grillezve (olaj nélkül) melle 100 grammban:
31g protein, 3.6g zsír
Csirke natúr melle olajjal sütve 100 grammban:
33.4g protein, 4.7g zsír
Csirke natúr párolt melle 100 grammban:
29g protein és 3g zsír.
Csirke melle nyersen 100 grammban:
23.1g protein és 1.2g zsír.
Na most tudnám mitől nőtt meg a csirke fehérje tartalma sütés közben -
#7247 Kár össze veszni ezen, néztem én már több kalória táblázatot is. És mindben voltak eltérések. Akár több gramm is.
Ami szerintem mérvadó és hiteles lehet az az ANTSZ tisztorvosi felügyelet által használt kalória táblázat.
-
somati #7245 A mellben 1 gramm, a combban 5 gr zsír van. Ez nem a külső zsírra vonatkozik, hanem arra, ami a húsban benne van. -
#7244 Na, valamelyik okos megkérdezte bunnytól,hogy mennyivel zsírosabb a comb a mellénél.
Persze,hogy sokkal zsírosabb.
A mellében van fél gramm, a combjában meg 12.
Egyértelmű,hogy zsírosabb.
Ezért kell zsírtalanítani, így le lehet vinni egész 3 grammig. Ami sokaknak még elfogadhatatlan, de az ekto testűeknek, azoknak még ez is semmi :D
Nyaralógép, te miért nem indulsz a TV2 fogyasztóshowjában? -
170Kg #7243 Eeeeehehehe megint visszatér a tücsök motívum? :D -
FFX #7242 én az ilyeneket emberszámba sem veszem. -
#7241 Vannak itt sajnos olyan emberek , mint az élet más területein is, akik mindig más fikázásával vannak elfoglalva, kritizálnak, rossz hírt terjesztenek stb. Demokrácia van, mindenkinek joga van ehez, ahogy joga van seggfejnek és szánalmasnak is lenni.
Az ilyen egyedek , porszemek, kis tücskök a fűben, nem kell mindig meghallani a ciripelésüket, ahhoz ezek túl kicsik, a szavuk annyit ér mint maguk, semmit.
Most mit lehet kielemezni a képekből? Felőllem mehet, de mi ebben a hasznos? -
#7240 Mi annak a forumnak a cime?
Mindegy egyébként mit tesz ki én vállalom, hogy milyen voltam, azt is vállalom milyen vagyok.
Ha csámcsogni akarnak az az ő szánalmuk. -
#7239 nah akkor most jön az, hogy mindenki berak magáról egy képet, és kielemezzük, őszintén véleményt mondunk, ezzel segítjük a másikat...
Akár velem is kezdhetjük, csak előbb mindenki okézza le ezt..
?
-
big bear #7238 na, a jellembajnok derrick is kitette a képeid, és még ezek a kis buzik kritizálják bunnyt? Szerintem ehhez nincs joga, meg kéne fingatni! -
#7237 Ahhoz a képhez tartozik egy kis történet csak azért van fent pár ember miatt ráadásul:)
Tehát ami azon van az jó régi plusz nem is értheti:)