-
Na itt jön a receptem.
Nekem ez tökéletes a húshoz, naponta többet is meg tudok belőlle enni, napokon kersztül és soha nem untam meg. Még mindig nagyon finomnak találom.
Döner Gyros :
Hús:
Bárány hús az igazi de lehet pulyka vagy csirke, melle vagy combja " a comb az költséghatékonyabb", fogod a combot és leszeded róla a bőrét és a kis zsírját. majd bedörzsöljük a Golden Horn Foods Döner cég fűszer keverékével, esetleg más gyros/görög keverékkel hozzá egy kis oliva. Fél napig álni hagyjuk a hűtőben.(beteszem egy nejlon zacsiba és összeshékelem:)) Én szoktam még rakni hozzá egy kis friss oregánót és egy kis hagymát. Vágd fel vékony fél tenyérnyi nagyobb szeletekre.
Majd grillen vagy nagy serpenyőben nagyon kis olajban "oliva", ha lehet szépen lassú tűzön megsütjük, először fehéredni fog, de csak süsd tovább amíg kicsit már szenesedik, sötétebb nem lesz.
Ki lehet próbálni úgy is hogy a serpenyőbe öntesz a hús mellé fél deci vizet és puhára párolod, majd miután elpárolgott a víz úgy sütöd tovább, sokkal puhább lesz. Ezután kiteszed tálcára és szép kis darabokra felvágod.
Saláta:
1 db nagyobb kígyóuborka
50 dkg paradicsom
30 dkg vöröskáposzta és fehér káposzta, ebből kicsitt többet kellett
1 db közepes fej vöröshagyma
1 db nagyobb lila hagyma
Vágd fel szép kockákra őket, ne túl kicsikre, mert gyorsan elfonnyad. Hűtőben tartsd.
Az zöldségek arányát jobb ha saját ízlésed szerint rakod össze, ez csak egy útmutató.
Joghurt öntet:
2 dl natúr joghurt vagy kefír, nekem a kefír jobban bejön.
8 gerezd fokhagyma bele reszelve, vagy nagyon össze paszírozva
Ezeket keverd jól össze.
Hozzá jöhet a csípős paprika krém, Erőspista de nem az,valami más ,hasonló üvegben van, nem tom a nevét. :P Ez lesz az erősszósz
Pitát jobb ha megveszed, de te magad is tudsz csinálni, erre is van recept.
Én a keleti pu melletti boltban szoktam venni, darabja 40 ft.
Ha ezzel megvagy akkor fogod a pitát, kicsire veszed a mikrót és kicsit felmelegíted.Majd szépen késsel levágod a tetejét, és evő kanállal bele adagolod a hozzá valókat.Először kis saláta majd húsocska , jöhet rá a fokhagymás öntet és ízlés szerint csípős szósz.Majd ezt megint megismteled ebben a sorrendben ,de ne tömd meg nagyon mert kijukad. Aztán mehet be a mikróba,hogy jó meleg legyen.
Pita: