-
Nálam ez vált be.
Mindenki máshogy működik.
Nálam ahoz hogy gyarapodjon a súlyom igen csak meg kell növelnem a kalóriákat. És ha választanom kell hogy melyik nutriensből vigyek be többet akkor a fehérjét válsztom. 100 gramm zsírt ilyenkor még jól tolerálok, az ezer kalória. 5000 kalóriás étkezésnél ha beviszek napi 350-400 gramm fehérjét akkor sokkal tónusosabb vagyok, mintha a zsírból vagy szénhidrátból vinném be részben, ugyanezt a kalóriamennyiséget.
Ha meg nem ellensúlyozom a táplálékban a fehérje hiányt akkor meg nem lesz meg a megfeleő kalória mennyiség ahoz,hogy megfelelően tömegeljek.
Azt hiszem köztudott,hogy a fehérje az ami a legnehezebben alakul át zsírrá.És sok energia is kell az átalakításhoz, csak ha nagyon sokat zabálsz belőlle, esetleg akkor kell félni a fehérje zsírosodástól.
Az hogy kinél mi számít soknak, az függ az egyén testsúlyától, testzsírtól , anyagcserétől, genetikától. stb stb. Nagyon egyén függő.
Nyugodj meg, azt hiszem én jobban érzem hogy mi sok nekem, amint látom hogy valami negatív hatással van rám, kicsit elkezd befedni a zsír azonnal felül kontrolállom az étkezést.
A tükör-étkezés egy jól működő visszacsatolás a testépítésben :DDD
Persze ,ha csak egy 60 kilós embert nézel, annak egy ilyen nagy mennyiségű fehérje bomba egy idő után lehet megölné a vesélyét
Minden esetre jól át kell öblíteni a veséket.
Nyaralógép? Hól vótá? Csak nem megint nyaraltál?